Primitivo

Se alle vores vine lavet på Primitivo !

Filter

Ikke Identisk med Zinfandel-druen

I mange år mente man, at Primitivo og Zinfandel, var helt identiske. Men Nylige DNA-undersøgelser har dog gjort det klart, at druerne ikke er helt ens, men at de begge stammer fra en Kroatisk drue, der heder for Crljenak Kaštelanski. Dermed er de nært beslægtede, men ikke helt ens, da Zinfandel har en tendens til at være meget sød, mens Primitivo ofte, kan få flere krydder noter i vinen.

 

Udbredelse af Primitivo-druen

Primitivo druens højborg, er uden tvivl Puglia i Italien, men også regioner som Sicilien, bruger den meget. Faktisk er druesorten er den niende mest plantede drue i Italien, og den fremstiller ofte saftige og mørke vine med et højt alkoholindhold. Primitivo-druen bliver også jævnlig brugt som en blandingsdrue, hvor den giver tynde vine mere tyngde og dybde.

 

En druesort med noter af bær

Smagen af druesorten varierer efter, hvilket område og land den dyrkes i. Under mere kølige himmelstrøg opnås en smag af hindbær, og i varmere områder som Syditalien er smagen mere blommeagtig med noter af peber. Duftnoterne i Primitivo-vin er præget af bær som jordbær, hindbær, blåbær, kirsebær og svesker samt noter af cedertræ, kanel, karamel, mørk chokolade, og røg. Smagen af en god Primitivo-vin er ofte fyldig, let sødlig, med noter af mørke bær, som brombær, blåbær og svesker. Herudover er der ofte en del mørke krydderier i vinen, som for eksempel peber. Vinen går vinen godt sammen med kraftige og smagfulde retter, som eksempelvis, vildt, lam og rødt kød.

 

Køb Primitivo hos Vinmatch

Navnet Primitivo menes at stamme fra det italienske ord for ”tidlig”, idet druen modnes tidligt. Druen kræver mange soltimer og en høj temperatur. Det område, der skaber de bedste Primitivo-druer, er det sydlige Puglia. Her er jordbunden vulkansk og drænet, hvilket er den perfekte grobund for Primitivo-druen. I det varme klima kan det nemlig være svært at få den rette balance mellem frugtintensitet og syre frem i vinen. Hos Vinmatch finder du en lang række vine med den populære drue. Du kan også blande din egen kasse med seks forskellige flasker vin. Det betyder, at du ikke behøver at købe seks flasker af den samme vin – i stedet har du mulighed for at sammensætte kassen med flasker, der passer til dig og dine behov.

GourmetWine bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere