Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Sauvignon Blanc

Se alle vores vine lavet på Sauvignon Blanc !

Sauvignon Blanc er én af de største grønne druesorter sammen med Chardonnay. Loire i Frankrig er druens hjemsted, men i de sidste 30 år, har druen spredt sig til det meste af verden. Sauvignon Blanc-druen har en forfriskende syre og har en fyldig aroma. Ofte smager vinen af friske citrusfrugter, og i visse kølige områder, er man god til at få miniralitet frem i smagen. Læs mere...

Filter
 

Sauvignon Blanc tåler ikke et for varmt klima

Dyrkes druen i et for varmt klima, kan det ske, at den mister sin aroma og syre, som ellers er kendetegnet ved vine lavet på Sauvignon Blanc. Nogle steder er der en risiko for, at den vil blive for tung, som for eksempel i Californien og Australien. Loire er det område, hvor de helt klassiske og største Sauvignon Blanc-vine kommer fra. Dette udfordres dog af New Zealand, der på trods af sine kun ca. 30 år har formået at producere nogle interessante og gode vine. Sauvignon Blanc dyrkes i 82 vinregioner, hvoraf de største er Frankrig, New Zealand, USA og Australien.

 

Sauvignon Blanc-vin er frisk og tør med en helt speciel syre

Sauvignon Blanc plantes mange steder omkring i verden, men det er bestemt ikke alle steder, der formår at producere gode vine. Druen skal have en passende mængde sol, ikke for meget, og derfor er der mange lande, der bliver udelukket. Sauvignon Blancs smag og duft opleves som frisk og tør, samtidig med at dens syre har en bærende rolle. I vinens duft kan man ane forskellige noter af blandt andet stikkelsbær, hyldeblomst samt nektarin.

 

Fremstillingen spiller en essentiel rolle for smagens fremtræden

Måden, som druerne behandles, og vinen fremstilles på, spiller en væsentlig rolle i forhold til smagens fremtræden. I Sauvignon Blancs hjemsted Frankrig gærer mosten, uden at den er i kontakt med druerne. Dette gøres ved en relativt lav temperatur for at forsøge at minimere de typiske aromaer af tropiske frugter, som opleves i vine fra oversøiske lande. Man opnår derved nogle langt mere mineralske aromaer. I New Zealand har man ladet druerne gære i op mod et døgns tid. Det giver vinene et helt nyt format, hvor toner som asparges og hø træder frem.

 

Sancerre og Pouilly-Fumé er nogle af de mest kendte Sauvignon Blanc-vine

Loire er mest kendt for hvidvine, især Sancerre og Pouilly-Fumé, som udelukkende er produceret på Sauvignon Blanc. Loire er kendt for at producere klassiske franske vine, som er svære at opstøve andre steder i verden. Klimaet spiller en vigtig rolle i forhold til at få dyrket druerne rigtigt. Nogle år kan det ske, at der ikke er sol nok, hvilket giver nogle tynde vine uden særlig megen kraft. I gode år kan der dog produceres nogle af de allermest interessante hvidvine overhovedet.