Mousserende vin er en hel verden for sig selv. Man kan finde elegante tørre vine, vine med fyldig smag af rugbrød, frugtige vine eller søde vine. Der er ingen tvivl om, at det er franskmændene i Champagne, der har perfektioneret denne vintype gennem 400 år. I dag finder man dog mange gode mousserende vine fra hele verden. Læs mere...
Filter-
-34%
Cava Mas Fi
Spar 40 kr. pr. fl.
115 kr. pr. flaske 75 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
Bodegas Pequeñas økologisk Cava Brut
99 kr. pr. flaske 79 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
-20%
Scanavino Asti Dolce DOCG
Spar 20 kr. pr. fl.
99 kr. pr. flaske 79 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
Dom Potier Cava Brut
109 kr. pr. flaske 89 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
Dom Potier Cava Demi-Sec
109 kr. pr. flaske 89 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
-31%
Ana Ferret Cava Brut NV
Spar 40 kr. pr. fl.
129 kr. pr. flaske 89 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
Scanavino Prosecco Extra Dry
109 kr. pr. flaske 89 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
Tosti Moscato Dolce
105 kr. pr. flaske 89 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
Collezione Moscato Riondo
109 kr. pr. flaske 89 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
Collezione Prosecco Extra Dry Riondo
129 kr. pr. flaske 99 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
Ana Ferret Cava Semi-Sec NV
129 kr. pr. flaske 99 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
Vilarnau Brut Nature Reserva Vintage
119 kr. pr. flaske 99 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
Corte delle Calli Prosecco
129 kr. pr. flaske 109 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
McPherson Sparkling Brut NV
129 kr. pr. flaske 109 kr. pr. fl. ved 12 fl. -
Floralba Prosecco D.O.C Extra dry - Rosé, Prosecco D.O.C
140 kr. pr. flaske 110 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
Floralba Prosecco D.O.C Extra dry Blanc, Prosecco DOC
140 kr. pr. flaske 110 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
St. Eloi Crémant d'Alsace Brut
129 kr. pr. flaske 110 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
Lessini Durello DOC Brut
139 kr. pr. flaske 119 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
Corte delle Calli Prosecco Valdobbiadene Superiore
139 kr. pr. flaske 119 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
Prosecco DOC Extra Dry
139 kr. pr. flaske 119 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
-26%
Crémant de Bourgogne, Chartron et Trebuchet
Spar 50 kr. pr. fl.
189 kr. pr. flaske 139 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
Bric Cenciurio Birbét
179 kr. pr. flaske 159 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
Domaine Paul Schneider Crémant d’Alsace Brut, Alsace AOC
189 kr. pr. flaske 159 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
-30%
Bott Geyl, Cremant d'Alsace Extra Brut "Paul Edouard"
Spar 70 kr. pr. fl.
229 kr. pr. flaske 159 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Populære vine
Historien bag mousserende vin
Ifølge flere historiske kilder har mousserende vin eksisteret lige så længe, som man har produceret vin. Boblerne var allerede kendte af de gamle grækere, men de forstod ikke rigtigt, hvor de kom fra. Derfor strakte de tidligere forklaringer sig lige fra månens påvirkning til onde ånder. Det var først, da Dom Pérignon i det 16. århundrede blev bedt om at fjerne boblerne, fordi de fik flere flasker til at eksplodere, at man fandt forklaringen. I Spanien kalder man mousserende vin for cava, mens man i tysktalende områder kalder det sekt. I Frankrig har man også en betegnelse for det i regionerne uden for Champagne, som er Crémant eller Mousseux.
Vinen udsættes for endnu en gæring
En mousserende vin indeholder kulsyre, og næsten alle vinproducerende lande fremstiller det. Når man producerer vin, tilsætter man gær til druesaften, og derefter omdanner gæren druesaftens naturlige sukker til alkohol. Dermed bliver der udskilt kuldioxid. Denne fermentering sker normalt i åbne kar, hvor kulsyren bare slipper ud i luften. Derfor bliver resultatet en vin, som man kender den, nemlig uden bobler. Derfor udsættes vinen for endnu en gæring, hvis der skal laves mousserende vin. Her hælder man vinen på flaske og tilsætter gær og sukker, og så lukker man den. Dermed bliver kulsyren i vinen, sukkeret bliver omdannet til alkohol af gæren, og således opstår boblerne.
De to vigtigste druesorter er Chardonnay og Pinot Noir
Man kan bruge de fleste druesorter til at fremstille mousserende vin. Dog bruger man ofte de blå sorter, selvom vinen er klar. Her presser man nemlig druerne uden skalkontakt og får dermed en klar saft ud af det. For det meste er mousserende vin lavet af Chardonnay og/eller Pinot Noir på den traditionelle metode, fordi disse druesorter er de to vigtigste i Champagne. Dog skal det siges, at hvert land har sine foretrukne druer når det kommer til Mousserende vin. I Spanien bruger man meget Macabeo, Xarello, Parrelada, mens man i Italien har mange andre druer(alt prosecco laves på Glera). fælles for alle lande er det dog , at de også bruger de to hoveddruer, Chardonnay og Pinot Noir. Hvis man laver mousserende vin udelukkende på grønne druer – oftest ren Chardonnay – kaldes den Blanc de Blancs. Laves den udelukkende på blå druer – ren Pinot Noir – kaldes den Blanc de Noirs.
Køb mousserende vin online hos Vinmatch
Når man hælder den mousserende vin i glasset, opstår der en masse bobler. Dette er på grund af de urenheder, som glassets overflade har. Derfor ophører boblerne også kort tid efter, og de efterfølgende glas bobler mindre end de første. Derfor hører man også ofte om nogen, der ridser et lille hak i bunden af glasset for at sikre, at vinen sender fine guirlander af bobler op mod overfladen helt ind til den sidste tår. Vil du vide mere om mousserende vine, kan du altid kontakte os hos Vinmatch. Hos os kan du købe en personlig vinkasse med seks forskellige vine efter eget valg.