Mousserende vin er en hel verden for sig selv. Man kan finde elegante tørre vine, vine med fyldig smag af rugbrød, frugtige vine eller søde vine. Der er ingen tvivl om, at det er franskmændene i Champagne, der har perfektioneret denne vintype gennem 400 år. I dag finder man dog mange gode mousserende vine fra hele verden. Læs mere...
Filter-
Scanavino Asti Dolce DOCG
Italien Piemonte"Kompromisløs Asti"Spar 30,00 DKK pr. fl.
69,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.Denne vin er på lager -
Bodegas Pequeñas Organic Cava Brut
Spanien Penedes"Dejligt forfriskende Cava"99,00 DKK pr. flaske 79,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.Denne vin er på lager -
Ana Ferret Cava Semi-Sec NV
Spanien Catalonien NV"Dejlige bobler med et hint af sødme"Spar 26,00 DKK pr. fl.
79,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.Denne vin er på lager -
Cava Mas Fi
Spanien Penedes NV"Dejlige sommerbobler"99,00 DKK pr. flaske 79,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.Denne vin er på lager -
Moscato d'Asti Piazzo
Italien Piemonte"Velafbalanceret sødme"Spar 41,00 DKK pr. fl.
89,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.Denne vin er på lager -
Dom Potier Cava Brut
Spanien Katalonien"Blød og behagelig Cava fra topproducent"109,00 DKK pr. flaske 89,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.Denne vin er på lager -
Tosti Moscato Dolce
Italien"Sødmefulde bobler til terassen eller desserten"105,00 DKK pr. flaske 89,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.Denne vin er på lager -
Scanavino Prosecco Extra Dry
Italien Piemonte"Klassisk Prosecco når det er bedst."109,00 DKK pr. flaske 89,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.Denne vin er på lager -
Collezione Moscato Riondo
Italien Veneto"Berliner Wein Trophy: Guldmedalje"109,00 DKK pr. flaske 89,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.Denne vin er på lager -
Dom Potier Cava Demi-Sec
Spanien Katalonien"Let sødlig Cava til et glas i godt selskab."109,00 DKK pr. flaske 89,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.Denne vin er på lager
Populære vine
Historien bag mousserende vin
Ifølge flere historiske kilder har mousserende vin eksisteret lige så længe, som man har produceret vin. Boblerne var allerede kendte af de gamle grækere, men de forstod ikke rigtigt, hvor de kom fra. Derfor strakte de tidligere forklaringer sig lige fra månens påvirkning til onde ånder. Det var først, da Dom Pérignon i det 16. århundrede blev bedt om at fjerne boblerne, fordi de fik flere flasker til at eksplodere, at man fandt forklaringen. I Spanien kalder man mousserende vin for cava, mens man i tysktalende områder kalder det sekt. I Frankrig har man også en betegnelse for det i regionerne uden for Champagne, som er Crémant eller Mousseux.
Vinen udsættes for endnu en gæring
En mousserende vin indeholder kulsyre, og næsten alle vinproducerende lande fremstiller det. Når man producerer vin, tilsætter man gær til druesaften, og derefter omdanner gæren druesaftens naturlige sukker til alkohol. Dermed bliver der udskilt kuldioxid. Denne fermentering sker normalt i åbne kar, hvor kulsyren bare slipper ud i luften. Derfor bliver resultatet en vin, som man kender den, nemlig uden bobler. Derfor udsættes vinen for endnu en gæring, hvis der skal laves mousserende vin. Her hælder man vinen på flaske og tilsætter gær og sukker, og så lukker man den. Dermed bliver kulsyren i vinen, sukkeret bliver omdannet til alkohol af gæren, og således opstår boblerne.
De to vigtigste druesorter er Chardonnay og Pinot Noir
Man kan bruge de fleste druesorter til at fremstille mousserende vin. Dog bruger man ofte de blå sorter, selvom vinen er klar. Her presser man nemlig druerne uden skalkontakt og får dermed en klar saft ud af det. For det meste er mousserende vin lavet af Chardonnay og/eller Pinot Noir på den traditionelle metode, fordi disse druesorter er de to vigtigste i Champagne. Dog skal det siges, at hvert land har sine foretrukne druer når det kommer til Mousserende vin. I Spanien bruger man meget Macabeo, Xarello, Parrelada, mens man i Italien har mange andre druer(alt prosecco laves på Glera). fælles for alle lande er det dog , at de også bruger de to hoveddruer, Chardonnay og Pinot Noir. Hvis man laver mousserende vin udelukkende på grønne druer – oftest ren Chardonnay – kaldes den Blanc de Blancs. Laves den udelukkende på blå druer – ren Pinot Noir – kaldes den Blanc de Noirs.
Køb mousserende vin online hos Vinmatch
Når man hælder den mousserende vin i glasset, opstår der en masse bobler. Dette er på grund af de urenheder, som glassets overflade har. Derfor ophører boblerne også kort tid efter, og de efterfølgende glas bobler mindre end de første. Derfor hører man også ofte om nogen, der ridser et lille hak i bunden af glasset for at sikre, at vinen sender fine guirlander af bobler op mod overfladen helt ind til den sidste tår. Vil du vide mere om mousserende vine, kan du altid kontakte os hos Vinmatch. Hos os kan du købe en personlig vinkasse med seks forskellige vine efter eget valg.