Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Fransk Rosévin

Udvalgte rosévine fra Frankrig

Fransk Rosévin, og i særdeleshed rosévin fra Sydfrankrig eller blot sydfransk rosé, hører til i kategorien, af verdens bedste og mest berømte rosévine. 

Og særligt rosévin fra det prestigefyldte område Provence, har siden Europas adelige, hoffet og aristrokatiet begyndte at nyde de lyserøde dråber tilbage i det 17. århundrede, nydt spektakulær berømmelse!

Det samme gælder de lyserøde bobler fra Champagne regionen, der blev skabt af Madame Clicquot tilbage i den tidlige del af det 19. århundrede.

Læs mere...

Filter
 

Fransk Rosévin

De mest berømte og elskede kvalitets rosé i verden!


Frankrig er det land, der producerer langt størstedelen af rosévin i verdenen, og med god grund, da Rosévin fremstilles i enhver fransk vinregion, som hver især, repræsenterer deres helt egen stil.

Fra de elegante og saftige Sancerre Rosé og mørke, let søde Rosé d’Anjou fra Anjou distriktet, som begge stammer fra Loire-dalen, til de tørre og saftige Rosévine fra Alsace og de mørke, tørre og fyldige Tavel-rosé fra Rhône-dalen.

De lyserøde bobler/mousserende rosévine, der findes som Crémant fra flere vindistrikter og Champagne Rosé, fra Champagne, samt de tørre, mineralske og helt lyserøde fra Sydfrankrig, der anses som de mest berømte i verden!

Sydfransk rosévin, fremstilles i områder/distrikter og appellationer som; AOP Provence, AOP Côtes de Provence, AOP Coteaux d’Aix-en-Provence, Pays d’OC, Languedoc-Rousillon, Rhône-dalen, Midi-Pyrénées og Occitanie, hvor der skabes nogle af verdens bedste rosévine, i den elegante og mineralske stil.

Sydfransk rosévin, og i særdeleshed Provence rosé anses nogle af verdens bedste rosévine.

Rosé fra Provence 

Provence, herunder de berømte appellationer: Côtes de Provence og Coteaux d’Aix-en-Provence i det sydlige Frankrig, der anses som kongen af rosévin, og det mest berømte vindistrikt i verden, når det kommer til kvalitets rosévin i verdensklasse!

Vinregionen Provence er beliggende i den sydøstligste del af Frankrigmed grænse mod Middelhavet i syd og Rhône-dalen i nord, og her har man perfektioneret kunsten at lave rosévin.

Vin er her, blevet fremstillet i over 2600 år, hvilket gør Provence til den ældste vinproducerende region i Frankrig, sammen med Rhône-dalen. 

Med et godt klima, mineraler i jordbunden og Mistral vinden blæsende fra nord, har man optimale betingelser for at lave friske, mineralske og elegante rosévine.

Rosévin fra Provence og særligt Côtes de Provence og Coteaux d’Aix-en-Provence anses som nogle af verdens bedste og har opnået en flot berømmelse, netop på grund af deres friskhed, renhed og elegante mineralitet, der kan tilskrives dygtige vinbønder og et bemærkelsesværdig terroir!

Området/distriktet strækker dig fra byen Aix-en-Provence lige nord for havnebyen Marseille til ved den franske Riviera mod øst, og dækker i dag over tre underappellationer/distrikter;
Côte de Provence, Coteaux d’Aix-en-Provence & Coteaux Varois en Provence, der danner Den Gyldne Trekant, mellem de legendariske Rosé-byer; Cuers, Pierrefeu og Puget. 

Her vokser vinmarkerne på adskillige bjergkæder, der skaber landskabet af bløde skråninger og beskyttede dale, hvor vinstokkene gror side om side, med vilde harpiksholdige buske som rosmarin, enebær, timian og lavendel, der vokser næsten overalt i hele vinregionen.

Jordbunden/terroir er her yderst forskelligartet, hvor det i den vestlige del domineres af kalksten, og mod øst skifer, granit og vulkansk undergrund.

Vinene herfra er kendt som kongen af rosévin på den internationale rosévins-scene, og kendetegnes ved deres altid yndefulde lyserøde farve, og deres friske, sprøde og elegante stil, der understreges af skøn, enestående mineralitet!

Læs mere om Provence rosé(her)Côte de Provence rosé(her) og Coteaux d’Aix-en-Provence rosé(her).

Rosé fra Rhône

Rhône-dalen er, som Provence, kendt for sine elegante, tørre og frugtige rosévine, i stil med rosévinene fra Provence.

Særligt i den sydligste del af Rhône-dalen, der grænser op til Côtes de Provence appellationen i syd, fremstilles der tørre, elegante og mineralske rosévine, helt i stil med og efter kunstens regler i Provence regionen.

Men her skabes også en helt unik Rosévin, som har sin helt egen unikke stil!

Vinen stammer fra Tavel distriktet, og kendetegnes ved sin virkelig mørkerøde farve, der kan minde om en Bordeaux Clairet. Den er tør, kraftfuld, fyldig og alligevel fyldt med fransk elegance!

Rosé fra Loire 

Loire-dalen i den nordvestlige del af Frankrig, er også kendt for at fremstille skønne rosévine!

Fra friske, frugtige, tørre og elegante Sancerre Rosé, der kun fremstilles i Sancerre appellationen og udelukkende på druesorten Pinot Noir, til den lidt sødmefulde Rosé d’Anjou, der primært fremstilles inden for sin egen appellation Rosé d’Anjou, i Anjou-Saumur distriktet og på de særlige druesorter: Grolleau, Cabernet Franc Cabernet Sauvignon, Pineau d'aunis, Gamay & Côt(Malbec).

Rosé Champagne fra Champagne

I Champagne regionen i Frankrig, fremstilles også rosévin, det er blot den med de gyldne og delikate bobler i.

Og ifølge traditionen, de lyserøde bobler/mousserende rosévin, ved blandingsmetoden, hvor rosévin skabes, ved at tilsætte rødvin (svarende til 5%) i en hvidvin.

Ifølge legenden blev Rosé Champagne oprindeligt skabt af Madame Clicquot tilbage i 1818, ved at tilføje en lille del rødvin, skabt af de blå druesorter, (Pinot Noir og Pinot Meunier), som er tilladt i Champagne distriktet, i den hvide Chardonnay vins base.