Østrig

Stort udvalg af kvalitetsvine fra Østrig !

Filter

Østrigsk vin – kvalitet frem for kvantitet

Kigger man op og ned af vinhylderne, vil østrigske vine virke lidt underrepræsenterede. Østrigs vinproduktion er nemlig ikke den største, når man ser det i et internationalt perspektiv, men til gengæld er kvaliteten helt i top. Vinkendere verden over roser vinene og anser dem for at være sjældne specialiteter. De mange små vingårde producerer vidt forskellige vintyper lige fra mousserende vine til karakterfyldte rødvine og søde vine, og hver enkelt vinflaske bærer smagen af vinbondens passion for sit håndværk.

 

Bland en kasse med seks forskellige østrigske vine

Når vi snakker østrigsk vin, falder emnet oftest på tør hvidvin, da den nationale druesort er Grüner Veltliner. Af populære druesorter fra Østrig finder man også de hvide druer Sauvignon Blanc, Gelber Muskateller og Tramineren og blandt de røde Blauer Zweigelt, Blaufränkisch og St. Laurent. Hos Vinmatch giver vi dig mulighed for at sammensætte din egen kasse af vin, så du kan prøve de mange enestående smagsoplevelser, som østrigsk vin byder på.

 

Østrigsk hvidvin har en lang tradition

Østrig har en lang tradition for at producere vine, og man kan sågar finde spor af vinplanter helt tilbage fra før Kristus. Det er i særlig grad den østrigske hvidvin, der går langt tilbage i historien, mens rødvinen på trods af sin unge alder er begyndt at vinde frem takket være dens modne struktur og unikke smag. Østrigsk vin fik en tilbagegang, da alverdens medier i 1985 fejlagtigt hævdede, at der blev brugt en giftig frostvæske til at søde vinene kunstigt. Skandalen gjorde, at Østrig i dag har verdens strengeste vinlov og dermed fuldt fokus på at producere kvalitetsvine. Dette medvirker til at frembringe god vin, som på de østrigske vinmarker får helt ideelle vækstbetingelser.

GourmetWine bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere