Tyskland

Stort udvalg af kvalitetsvine fra hele Tyskland !

Filter

Vinmarker med varierende undergrund

De tyske vinmarker er anlagt dramatisk med stejle skråninger, der løber langs kendte floder som Rhinen, Mosel og Nahe. Desuden varierer undergrunden i stor stil, hvilket præger de tyske vine.

 

Perfekt balance mellem sukker og syre

Vinmarkerne i Tyskland ligger blandt de nordligste i verden, der fremstiller kvalitetsvine. Den perfekte balance mellem sukker og syre opnås i de meget solvarme år. Det betyder dog, at druerne modnes sent, men Tysklands let kølige klima gør, at de ikke bliver overmodne, så syren i en tysk vin bibeholdes.

 

Stor udskiftning blandt de mest plantede druesorter

I Tyskland bliver der benyttet omkring 135 forskellige druesorter, hvor de 100 benyttes til hvidvin, og de 35 til rødvin. Dermed er Tyskland, hvad man kan kalde en hvidvinsnation. Der har været mange udskiftninger i toppen af de mest plantede druesorter. Eibling var længe den mest plantede, men i dag er den ikke engang på top 10-listen. Silvaner blev senere hen den mest populære, men blev ligeledes overgået af Müller-Thurgau, som er en særlig højtydende druesort. Riesling dominerer i dag og har gjort det siden midten af 1990’erne. 

GourmetWine bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere