Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Biodynamiske vine

Biodynamisk certificerede vine fra hele verden!

Økologisk vindyrkning, begyndte at sprede sig i vinens verden allerede i 1970’erne og måske endda før. 

Siden kom den biodynamiske vindyrkning, skabt ud fra en overbevisning om at arbejde med naturens kredsløb, rytmer og energier og med hensyn til planeternes, solens, stjernernes og månens cyklus, til. 

Eller det er først i de seneste årtier at biodynamiske vine har fået opmærksomhed, selvom der er blevet dyrket vin efter den holistiske filosofi og dertilhørende biodynamiske principper i godt et århundrede. 

I de seneste år, har flere vinbønder taget skridtet mod naturvindyrkelse, hvor både økologi og biodynamik oftest spiller en rolle.

Økologiske og biodynamiske vine er i dag en klassificering, hvor regelsæt og principper er udarbejdet og certifikater kan opnåes. Flere vinproducenter dyrker og skaber dog økologiske og/eller biodynamiske vine, uden at være certificeret.

Naturvin er derimod endnu ikke en klassificering indenfor vinens verden og har endnu ikke nogen officiel certificering, klassificering eller et officielt vedtaget regelsæt. 

Naturvin er et begreb eller vintype, der omhandler vine, skabt ud fra bæredygtige principper og hvor fremstilling af vinene, blot sker ved hjælp til at lade naturen gå sin gang - disse vine kan være certificeret økologiske, biodynamiske og/eller bæredygtig, men det er ikke et krav. 

Læs mere om Biodynamisk vin herunder!

Læs mere...

Filter
 

Biodynamisk vin
Biodynamisk vindyrkning er skridtet efter økologisk dyrkning.

Druerne, der anvendes til vin produktionen er dyrket efter de biodynamiske principper og landbrugspraksisen anses som en holistisk/helhedsorienterede form for vindyrkning, hvor vinmarken ses som en del af større økosystem.

Ved biodynamisk vindyrkning arbejder vinbonden ud fra en overbevisning, udviklet af østrigeren Rudolf Steiner, baseret på filosofien om, at alt det levende i vinmarken skal styrkes, så marken opnår sit højeste potentiale.

Vinbondens vigtigste rolle består i at arbejde med naturens kredsløb og energier, hvor planeternes, solens, månens og stjernernes placeringer spiller en rolle og markerne først og fremmest, gødes med naturlige/homøopatiske præparater og kompost fremstilles efter yderst specifikke procedure. 

Der sikrer, at jorden er rig på mikrobielt liv og naturlig balance ved f.eks. at inkludere heste og køer, som bidrager bl.a. med gødning og får, der holder ukrudtet nede.

Og der arbejdes ud fra den biodynamiske kalender, som beskriver solen, månens, stjernerne og planeternes placering og rytme, hvor bl.a. høsten skal gå op i en større enhed med denne.

Derudover fremstilles vinene efter så rene metoder som muligt og tilsætning af svovl(sulfitter) reduceres.

Biodynamiske vine kan blive certificeret af Demeter - Biodynamic Federation, som er en international organisation af vinbønder, producenter og forskerer.

Flere vinhuse arbejder dog med alle eller flere biodynamiske principper i deres vinproduktion, uden at gøre opmærksom på dette eller ansøge om certificering.