Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Signature Cuvee, Primitivo, Puglia

2021 Primitivo
Italien Puglien
Luca Maroni
98 / 100
Signature Cuvee, Primitivo, Puglia
Luca Maroni
98
Guld medalje
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
119 kr. pr. flaske 99 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Gris, Simret
    • Oksekød, Stegt
  • Smagstype: Fyldige
  • Region: Puglien
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Primitivo
  • Årgang: 2021
  • Vinnummer: 464513848
Signature Cuvee, Primitivo, Puglia

Om vinen

Signature Cuvee, når Amarone møder Primitivo

Puglien der ligger i den Italienske støvlehæl, byder på en overflod af gamle slotte, olivenlunde og ikke mindst: vinmarker plantet til. med Primitivo vindruer.

Druen stortrives i denne region og giver vine med saftig mundfylde og masser af smag. Denne vin er et fremragende eksempel på netop dette.

Vinbondens ønske med vinen er at skabe en primitivo, der ligger langt over standardvaren i kvalitet. Det har han valgt at løse, ved at kigge mod nord. I Veneto laver man de berømte Amarone vine, ved at tørre druerne efter plukning, i tre måneder.

Det har man også gjort i denne vin, det skal siges at det med og tørre druer ikke er forbeholdt Amarone, det er en teknik der blev brugt allerede omkring år 60 efter Kristi fødsel, altså længe før der var noget der hed Amarone.

Efter druerne er tørret og presset, gennemgår de en alkohol gæring på temperaturkontrollerede ståltanke, efterfuldt af 6 mdr. lagring på egetræsfade.

Resultatet er så godt at den Italienske vinguru Luca Maroni har givet vinen 98 ud af 100 point.

Vores sommeliers smagsvurdering: 

”Meget mørk farve, med lilla kanter. Duften er tæt, fyldt med mørke frugter og krydderier. Smagen er meget fyldig, solbær og skovbær springer frem, kombineret med svage hints af hvid peber og vanilje. Eftersmagen er saftig og behagelig, her fornemmer man svagt søde toner, fra de tørrede druer".

ServeringsTIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 17 grader. Server den til kraftige og krydrede kødretter, eller til stærke og modne oste.