Luccarelli "Campo Marina" Primitivo de Manduria, DOC Manduria Puglia


Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Lam, Stegt
- Kalvekød, Simret
- Kalvekød, Stegt
- Lam, Grillet
- Oksekød, Grillet
- Smagstype: Fyldige
- Region: Puglien
- Indhold: 75 cl.
- Drue: 100% Primitivo
- Årgang: 2022
- Alc. procent: 14,5 %
- Vinnummer: 445456122017

Om vinen
Luccarelli ”Campo Marina” Primitivo di Mandura er en intens, fyldig, kraftfuld og alligevel silkeblød italiensk rødvin udelukkende fremstillet på druesorten Primitivo.
Frugtig, krydret, delikat og rig – præcis som en Primitivo bør være, efter alle kunstens regler.
Vinen er fremstillet på Primitivo druer, der stammer fra hjertet af, DOC området Primitivo di Manduria, der strækker sig fra landsbyen Francavilla Fontana i nord og 40 km langs Tarantobugtens kystlinje, hvor landskabet prydes af gamle vinstokke og olivenlunde.
Manduria er en højslette der ligger 500 meter over havets overflade i det sydlige Italien. Dette er ubetinget det bedste område for dyrkning af en af de helt store druer i Italien: Primitivo.
Her nyder Primitivo druerne godt af kombinationen af varmen og de kølige vinde fra det Ioniske hav.
Vinstokkene er her over 30 år gamle, gror som ”Bush vinstokke”, og efter ”Albarello systemet”, hvor vinstokkene plantes som fritstående træer og beskæres så kraftigt, at der blot efterlades få drueklaser på hver plante.
Dette tilføjer en enestående og karakteristisk personlighed til druerne.
Efter høst gennemgår druerne først knusning og siden en 8-10 dage lang maceration, inden malolaktisk gæring i rustfri ståltanke.
Til slut lagres vinen i brugte amerikanske og franske egetræs barriques i 6-8 måneder.
Oplevelsen
Dette skaber en flot, kraftfuld og voluminøs Primitivo di Mandura med rigdom af frugt og delikate krydderier fra fadlagringen.
Duften er intens og kraftfuld med dybe aromatiske lag af friske urter, mørke og røde bær, der mødes med varme krydderier.
Smagen er vidunderlig blød, kraftfuld og voluminøs med de frugtige noter af blommer, solbær, brombær og kirsebær, der følger med fra duften og forenes med krydrede noter af kakao, kaffe, lakrids, vanilje og tobak fra fadlagringen.
Lang rig og silkeblød afslutning, pakket med velsmag og fylde, ren fornøjelse.
Vin og Mad
Et godt match til fyldige og kraftfulde kødretter, som rødt oksekød, i grillet steak version eller steg fra ovnen med kraftfuld sauce, retter med rosastegt sommerbuk og krondyr, lam i steg, grillet eller braiseret version, samt cremede pastaretter.
Serveres ved 16-18C grader
Om producenten
Luccarelli er en ældre familiejet vingård, der kan spores tilbage til det 19. århundrede, hvor gården blev grundlagt af Donato Luccarelli, i hjertet af Puglia regionen, på Salento-halvøen, i den sydligste del af Italien.
Vingården blev bygget nær togstationen i den lille landsby Crispiano og var på denne tid en yderst strategisk placering, da transporten af vin, da foregik med tog.
Vinmarkerne ligger nær kystbyen Taranto, hvor vinstokkene nyder godt af brisen fra det Ionske hav og den røde ler domineret jordbund, som tilføjer en unik friskhed og mineralitet til druerne.
Luccarelli vingården er i dag en del af det store kooperativ Fantini Wines, der før hed Farnese Wines, som er berømte for at producere vine i sammenspil anerkendte vingårde i det meste af Italien, fra Toscana til Sicilien i syd og to i Spanien.