Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Mouvedre

Se alle vores vine lavet på Mouvedre !

Mourvédre er en blå druesort, som typisk bliver brugt som en blandingsdrue. Mourvédre er en klassisk druesort, som giver en kraftig, mørk og tanninrig vin. Druesorten giver meget fyldige, vine med et højt niveau af tanniner og syre. Den har smags-og duftnoter af bær som, hindbær, blåbær og brombær samt noter af sveske, trøffel, kanel og rosmarin. Læs mere...

Filter
 

Udbredelse af druen

Druesortens oprindelse er et mysterium. På trods af sit franske navn menes druesorten at stamme fra Spanien. Det franske navn kan være afledt fra kommunen Murviedro, som ligger i Valencia-provinsen i Spanien.

Mourvédre er mest udbredt i Frankrig, hvor den bliver dyrket i 49 distrikter. Den er dog mest populær i Rhône-området. Her bliver druesorten blandt andet brugt til fremstilling af Chateauneuf du Pape, hvor den blandes med druesorterne Grenache og Syrah, som dog har hovedvægten af druesammensætningen. Den bliver også brugt i Australien og i Californien, hvor den bliver kaldt for Mataro, mens den i Spanien er kendt som Manastrell.

 

En typisk middelhavsdrue

Mourvédre-druen er en typisk middelhavsdrue. Den modner sent på sæsonen, typisk først i oktober. Det kan være vanskeligt at dyrke druesorten, da den kræver en stor mængde sol og varme over en lang periode, og da den samtidig ikke tåler tørke. Den kan heller ikke tåle for voldsom vind, da bladene på vinstokkene nemt falder af. Ud over disse vanskeligheder er det en drue, som kan tilpasse sig mange forskellige jordbunde. Dens udbytte kan være meget højt, og derfor kræver den en kontrolleret beskæring.

 

Smagen af Mourvédre 

Druesorten giver meget fyldige, farverige vine med en stor struktur. Den har et højt niveau af tanniner og stor elegance. Før en vin med Mourvédre-druer bliver rigtig god, skal den gerne lagres på fade. Efter nogle års lagring bliver smagen mere kompleks med krydrede toner af tobak, læder, svampe og fyrnåle. Den har smags-og duftnoter af bær som hindbær, blåbær og brombær samt noter af sveske, trøffel, kanel og rosmarin.