Argentina

Se vores udvalg af kvalitetsvine fra Agentina !

Filter

Argentina er verdens femtestørste vinland

Argentina er verdens femte største vinproducerende land, og de mest betydningsfulde regioner er Luján de Cuyo og centrale Mendoza. De primære druesorter i Argentina er Malbec, Bonarda og Torrontés. Malbec er også kendt fra franske vine og er på mange måder blevet et slags argentinsk nationalklenodie. Der er få steder i verden, hvor Malbec bliver dyrket så optimalt og med så gode resultater som i Argentina. Når vi skriver gode resultater, mener vi ikke kun kvalitet i smagen, men også god pris. Nogle kalder argentinsk Malbec for verdens bedste af sin slags, og denne status kommer ikke af sig selv. Den kommer fra hårdt arbejde i marken kombineret med et helt unikt argentinsk klima.

 

Unikke klimaforhold giver enestående argentinske vine

Argentina har et tørt og varmt klima, som er relativt stabilt. Til sammenligning er der inden for europæisk vinproduktion en risiko for frost, regn eller for lidt sol. Den risiko findes ikke i Argentina. Her er sol og varme stabilt. I Argentina kan det derimod være manglen på regn, der udgør en risiko. Nogle vinproducenter bruger vand fra Andesbjergene til at vande vinmarkerne med. Varmen fra den bagende sol kan resultere i overmodne druer, som giver flade, tunge og søde vinde. Vinbønderne i Argentina kompenserer for det ved at anlægge vinmarkerne højere oppe, så temperaturen er lavere.

 

Argentinske vine og Malbec-vine stiger i popularitet

Det er først for nylig, at Argentinas vine er kommet til det europæiske marked. For bare 10-15 år siden havde de ikke nogen nævneværdig udbredelse uden for Argentina, men under en økonomisk krise i 90’ernes Argentina faldt det nationale vinsalg markant, og derfor orienterede vinbønderne sig ud af – internationalt – for at sælge deres vine. Det betød også, at kvaliteten skulle have et løft – og det fik den.

GourmetWine bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere