Barbera-druen er en frodig druesort, der dyrkes i stort antal i Piemonte. Oprindeligt gav druen vine, som er lette, frugtige og friske. Men i løbet af de sidste 20 år, er men blevet meget bedre til at dyrke og vinificere druen. Derfor kan man i dag få meget mørke og fyldige vine på denne drue med smag af røde frugter, bær og cedertræ. Læs mere...
Filter-
Cascina Radice Barbera, DOC Piemonte
109 kr. pr. flaske 79 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
Barbera "Appassimento" Ricossa
129 kr. pr. flaske 89 kr. pr. fl. ved 12 fl. -
-23%
Cascina Radice, "Caporala" Barbera d'Asti, Asti DOCG
Spar 30 kr. pr. fl.
129 kr. pr. flaske 99 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
-26%
Cascina Radice Barbera “VOLE” Appassimento, DOC Barbera, Piemonte
Spar 40 kr. pr. fl.
150 kr. pr. flaske 110 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
Cascina Radice "Attimi" di Barbera, DOC Piemonte
150 kr. pr. flaske 120 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
Barbera d'Alba Piazzo
149 kr. pr. flaske 129 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
Cascina Radice Barbera d'Asti Superiore "Roccanera", DOCG Asti, Piemonte
189 kr. pr. flaske 159 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
Barbera D´alba Palazotto
237 kr. pr. flaske 189 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
Barbera d'Asti Superiore "Il Tempo Che Passa", Cascina Radice
249 kr. pr. flaske 219 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
Barbera Nizza "Perla", Cascina Radice
339 kr. pr. flaske 309 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Populære vine
I Piemonte er man stolt af egnens Barbera-vine
Barbera er den vigtigste regionale drue i Piemonte. Den er faktisk den mest plantede røde sort i hele Italien. Eftersom vinen produceres i så store mængder, betyder det nogle gange, at vinen mangler karakter. Én ting er dog sikkert, og det er at man i Piemonte er stolt af egnens Barbera-vine, kun overgået af Nebbiolo. En Barbera-vin er ikke kraftig og kompleks, som eksempelvis en Barolo, som også produceres i området.
Vinen, der af mange kaldes folkets vin
Det er en interessant vin, der især vinder på dens charme og fyldighed. Barbera-vin er også kendt som ”folkets vin”, da der bliver produceret så meget af den. Når der produceres så meget af en vin, skal man være opmærksom på, at den varierer en del i stil og kvalitet. Der findes både nogle lyse og lette af lav kvalitet samt nogle mørke, kraftfulde og meget intense. De mere intense vine kræver mange år i vinkælderen, før de bliver gode.
Smag og krydret duft kendetegner druens vine
Vine produceret på Barbera har ofte en meget mørk farve grundet det dybrøde skind på druen. Det er en vin, hvis smag og duft er krydret. Smagen bliver ofte beskrevet som smagen af lettere bitre kirsebær. I varme år giver det vine med lavt syreindhold og megen frugt. Det høje syreindhold gør, at vinen ofte kan lede tankerne hen på hvidvin. Det er ligeledes årsagen til, at denne slags vin går godt til let og lys mad – selv fisk vil den være velegnet til. Yderligere er den oplagt til alle former for italiensk mad lige fra pizza til tomatrige retter.
Tre forskellige Barbera DOC’er i Piemonte
Der findes tre Barbera DOC’er i Piemonte, som står for kvaliteten af denne slags vin. Barbera d’Alba er et område, som giver vine, der er koncentreret i smagen, og som har toner af ribs og røg. De kan som regel drikkes unge, hvis det er de lyse vine, hvorimod de mørke kræver nogle år i kælderen. De har en god syremæssig balance. Barbera d’Asti er tre gange større end Barbera d’Alba. Det er et område præget af kooperativer, som producerer forholdsvist billige konsumvine, men der findes også producenter, som laver nogle meget flotte vine. Sidst kommer Barbera del Monferrato som er et hundrede procent Barbera, og som fremstiller vine med høj syre og livlig karakter. Disse vine skal drikkes unge og kommer efter Alba og Asti.