Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Pinot Blanc

Se alle vores vine lavet på Pinot Blanc !

Pinot Blanc er en grøn druesort, som er kendt for at producere fantastiske hvidvine. Druesorten har oprindelse i Bourgogne i Frankrig, men er i dag mest kendt fra Alsace-området. Vine lavet på denne drue er lyse, tørre og friske. Duftnoterne er typisk en frisk og diskret duft af frugter og blomster. Vinene får lette smagsnoter af melon og æble, men kan i kølige områder, opnå en meget mineralsk smag. Læs mere...

Filter
 

Populær som blandingsdrue

Pinot Blanc er plantet mange steder – i særdeleshed i Europa. Helt specifik bliver druesorten plantet i 60 vinregioner verden over. De mest populære vine med Pinot Blanc-druer er fra Alsace i Frankrig. Her bruges den som hoveddrue i Edelzwicker-vine. Druesorten bliver nemlig oftest brugt i blandingsvine og står derfor sjældent alene. Vine på Pinot Blanc er lyse, friske, og tørre. Druen benyttes blandet andet til at lave mousserende Cremant, og i Østrig fremstilles der gode søde vine på Pinot Blanc. Vine på denne grønne druesort har vundet stort indpas i Schweiz, Italien, Luxembourg, Ungarn og Slovakiet.

 

En kulderesistent druesort

Den trives godt i jord med sten og en kompakt jord. Druesorten har de bedste vækstmuligheder, når den bliver udsat for både varme sommerdage og kølige vintre. Det er nemlig en kulderesistent druesort. Hvis jordbunden er meget kalkholdig, får vine med Pinot Blanc en let krydret smag, som pifter den ellers neutrale drue op. Pinot Blanc bliver primært dyrket i et tempereret klima i lande som Frankrig, Tyskland, Luxembourg, Italien, Ungarn, Tjekkiet, Slovakiet og dele af det nordvestlige USA. Pinot Blanc er en frodig sort med et stort høstudbytte.

 

En god ledsager til forretter

Det er en druesort, som udmærker sig ved sin frugtige aroma. Et karaktertræk for vine, der er fremstillet af Pinot Blanc-druesorten, er, at de er bløde og ukomplicerede, men samtidig har struktur. De er lyse, tørre og friske. En vin med Pinot Blanc-druer skal drikkes, mens den er ung, da det er her, den har mest af sin frugt og charme. Druesorten har lette smagsnoter af melon og æble. Duftnoterne er typisk en frisk og diskret duft af frugter og blomster. Druesorten er en god ledsager til mange retter, især forretter med æg, men også til hovedretter med lyst kød og milde oste. Husk, at Pinot Blanc-vine skal serveres afkølet, men ikke iskolde.

 

Køb din Pinot Blanc-vin hos Vinmatch

Pinot Blanc-vin udmærker sig ved sin elegance. For at finde ud af, om denne vin er noget for dig, kan du tage vores online smagstest. Vi hjælper dig med at sætte ord på din smag ud fra en række spørgsmål om smage og dufte, du allerede kender. På den måde kan vi kortlægge din smagsprofil, som vi sidenhen kan matche med vinenes smagsudtryk. Til sidst i smagstesten vil du få præsenteret et udvalg af kvalitetsvine fra mindre producenter, som matcher din smagsprofil. Hos Vinmatch kan du også blande din egen kasse med seks forskellige flasker vin efter dine behov – og altid efter din smag.