Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Ripasso

Se alle vores kvalitetsvine fra Ripasso !

Navnet Ripasso kommer fra det italienske ord ´Rispasare´, der betyder at passere igen. Dette navn er tæt forbundet med fremstillingsmetoden af selv samme navn. I fremstillingen af en Ripasso hældes en original Valpolicella-vin ud over kvaset fra fremstillingen af Amarone. På denne måde sørger man for, at de sidste smagsnuancer fra resterne bliver anvendt, og at vinen bliver sat i gang med den anden gæringsproces grundet det sukker, der endnu var tilbage i kvaset. Læs mere...

Filter
 

Området kendt for kraftfulde italienske vine

En vin fra Valpolicella er oftest mørk og er kendt for sin bitre undertone, der delvist kan minde om umodne kirsebær. I området Valpolicella er der Valpolicella Classico-zonen, hvor de oprindelige vine samt en Passito- og Ripasso-udgave bliver fremstillet. Det er et område, som er kendt for nogle store italienske vine, nemlig Valpolicella, Valpolicella Superiore, Amarone, Recioto og ikke mindst Ripasso.

 

Fremstillingsmetoden for Ripasso giver fyldige vine

Fremstillingsmetoden for en Ripasso giver en fyldig vin, hvor den oprindelige vin, som anvendes, giver både farve og fylde videre. Ripasso-vine minder ofte om en Amarone, dog i en mindre kraftfuld udgave. En Ripasso har en højere alkoholstyrke, ofte mellem 13,5 % og 14,5 %, fordi den har en længere gæringsproces. En Amarone er ofte en rødvin med stor kraft og dybde, hvorimod lillebroren Ripasso befinder sig mellem en almindelig, frugtig Valpolicella og en kraftig Amarone.

 

Amaronens lillebror med stor smag og fylde

I Valpolicella-vine, som ofte er dem, der anvendes til en Ripasso, er den primære drue den såkaldte Corvina. En tør udgave af disse druer har en smag af bitre kirsebær og mandler, hvorimod den sødere udgave giver en smag af blommer og svesker samt chokolade. Ud over denne drue bruges også Rondinella, som bidrager med struktur og farve, samt Molinara, som bidrager med bitterhed og syre. Kombinationen af disse tre forskellige druer er med til at give en tør rødvin, der smager bedst, når den er ung. I fremstillingsprocessen af en Ripasso bliver den oprindelige vin pumpet over kvaset af flere omgange. Denne anden omgang af gæring gør, at drueskallerne får lidt mere tannin og en smule bitterhed fra skallerne. Ripasso-vine varierer meget i deres udtryk, men der er ingen tvivl om, at når den er vellykket, er den helt unik.

 

Italiens tredje mest producerende region: Veneto

I 2007 blev Ripasso en officiel betegnelse. Det er dermed garanteret, at en vin med denne betegnelse udelukkende er fremstillet efter metoden af samme navn. Ripasso bruges ofte i forbindelse med Valpolicella-vin, som produceres i Veneto-regionen, Italiens tredje mest producerende region, som ligger i den nordøstlige del af Italien. Regionen ligger i læ for det til tider barske klima, man oplever i det nordlige Europa, takket være Alperne. Området producerer som sagt en stor mængde vin og er kendt af mange som et område med nogle fantastiske vine med stor karakter. Amarone er ofte den vin, som valget falder på, men det er vigtigt ikke at undervurdere den lige så kendte lillebror.

 

Ripasso er en fremragende erstatning til dens storebror Amarone

De bedste Ripasso-vine kan sagtens måle sig med en lettere Amarone. De kan i mange tilfælde være en god erstatning for de ellers ofte dyre Amaroner. Ligesom en Amarone er en Ripasso også ofte sat til en lidt højere pris grundet den forholdsvist krævende produktionsmetode. Dog kan man være sikker på at få en god vin, da der er tale om en ung vin, der omdannes på en effektiv måde – en måde, der får både saft og kraft frem i vinen. Det er vigtigt at være opmærksom på, at navnet Ripasso ofte udnyttes. Det betyder, at der findes mange vine rundt omkring i supermarkederne, hvor prisen er høj, men hvor kvaliteten ikke matcher.