Frankrig

Stort udvalg af kvalitetsvine fra hele Frankrig !

Filter

Der er få lande i verden, der har betydet så meget for vin, som Frankrig.

Frankrig var ikke det første land til at lave vin, men få lande har så nidkært som Frankrig arbejdet med forbedringen af kvaliteten af vinene. Der er en stor forskel på jordbundsforhold og klima - fra det nordlige og kølige Alsace til den meget varme Rhone dal. Det er med til at give en meget stor diversitet i vinenes smag.

De mest kendte druesorter findes i Frankrig

Man finder de mest kendte druesorter i Frankrig, da stort set alle de internationale druesorter er herfra. Det gælder både Merlot, Syrah, Chardonnay og Cabernet Sauvignon, der tilsammen dækker over nogle af de mest udbredte og kendte druesorter. Druesorterne er ikke plantet over hele landet, da den franske lovgivning dikterer, hvilke druesorter der må benyttes hvor.

 

Systematisk fundet frem til de bedste områder i landet

Når det kommer til produktionen af fransk vin, er Frankrig uden tvivl ”Grande Nation”. Der er ikke noget andet land, der har sat så mange standarder, som Frankrig har. Der er hele 894.000 hektar vinmarker og ud af al vin, der produceres i Frankrig, er 53 % kvalitetsvine, mens 34 % er interessante ”land- og bordvine”. Klimaet i Frankrig er gunstigt, da det hverken er for koldt eller for varmt. Det har franskmændene forstået at udnytte til deres fordel i hele 2.600 år. Her har de systematisk fundet de områder af landet, hvor dyrkningen af vin er mest optimal. Det er i dag de områder, som vi kender og ser på etiketterne af fransk vin.

 

Mere end 2.000 års erfaring bag sig med vinavl

Frankrig er uden tvivl det førende vinland i verden, og nyere vinlande efterligner mange af de franske druesorter og metoder. De har mere end 2.000 års erfaring og eksperimenter bag sig med vinavl, hvilket også er baggrunden for det franske AOC-system, som de indførte i 1935. Det er vindistrikterne Bourgogne, Rhône, Bordeaux, Champagne og Alsace, der har gjort, at fransk vin er berømt. På trods af at landet de senere år har været mindre fremtrædende på grund af økonomisk krise har der aldrig været større efterspørgsel eller højere priser på nogle af de mest eksklusive franske vine fra Rhône, Bourgogne og Bordeaux. I Frankrig og fransk kultur er vin en naturlig del, og derfor passer den lokale gastronomi også altid til de lokale vine.

 

Køb fransk vin online hos Vinmatch

Når det kommer til lovgivning og klassificering af vin, var Frankrig pionerer. De var de første til at indføre det såkaldte Appelation D’Origine Contrôlée (AOC). Systemet skal sikre, at forbrugeren ved, at visse betingelser altid er opfyldt ved bl.a. fransk vin. Systemet stammer fra 1935 og kontrolleres af Institut National des Appellations d’Origine (INAO). Dermed har Frankrig et af de ældste systemer for regulering og beskyttelse af vinproduktion. Frankrig er uden tvivl et land, der er meget alsidigt, når det kommer til vin, og vinen herfra er altid indbegrebet af charme. Er du interesseret i en fransk vin, så tag et kig i vores store udvalg hos Vinmatch. Hos os kan du også tage vor online smagstest og finde ud af, hvilke vine du kan lide, uden du behøver at smage dem først. 

GourmetWine bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere