Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Malbec

Se alle vores vine lavet på Malbec !

Malbec er en druesort fra det sydvestlige Frankrig, og her har den i lang tid været en fast ingrediens i vine lavet på forskellige druer. I de senere år er den dog mest blevet kendt, for at være hovedingrediens i kraftige bøfvine fra Argentina, hvor man laver vine på ren Malbec. Vinene er fyldige og saftige med en mørk farve, og ofte en eftersmag af brombær og lakrids. Læs mere...

Filter
 

Malbec er blød, saftig, mørk og parfumeret

En Malbec-drue er en tyndskindet blå drue, som bruges til rødvin. Den giver en dyb farve og markante tanniner. Når man drikker en Malbec-vin, får man en blød og saftig vin, der på samme tid er mørk og parfumeret. Den argentinske udgave dufter gerne af mørke bær, kirsebær, hindbær, blommer, krydderi og enkelte animalske toner, og så er den meget fyldig, velouragtig og lidt krydret i munden. Den har en god intensitet og struktur med tanniner, og så passer den helt perfekt til en god bøf. Vinens saftige smag kan man nyde længe efter at have drukket en Malbec-vin.

 

Har sit naturlige hjem i Argentina

Denne druesort gror typisk i de områder, der er lidt varmere, hvor den kan modne optimalt. Det gælder især Argentina, men man finder også Malbec i både USA, Australien og Chile. Argentina er Malbecs naturlige hjem, og det er ligeledes deres hoveddrue. Det er især Mendoza, som er hjemsted for Malbec, for her er der tørt, varmt og meget sollys. Desuden svinger temperaturerne meget, især hvis man planter i højden af Andesbjergenes skråninger. Alt efter hvor vinene kommer fra, om det er fra det franske Cahors eller fra det argentinske Mendoza, er der forskellige retter, der er velegnede. Til Cahors-vine er det et forholdsvist tungt/fedt køkken, såsom and, foie gras og linser, der er fortrukket. For vine fra Mendoza er det kødkvæg, eksempelvis en god, rød grillbøf.

 

Opkaldt efter en ungarsk bonde

Malbec-druen er også kendt som Côt eller Auxerrois. Den har sin oprindelse i Cahors i det sydvestlige Frankrig. Det var franskmanden Michel Pouget, der tog den med fra Frankrig til Argentina i 1868. Man mener, at den er opkaldt efter en ungarsk bonde, som var den første til at introducere den i Frankrig. Selvom Malbec trives med varme, er den meget følsom over for frost og råd. I 1956 var der hele 75 % af alle Malbec-marker, som gik til af hård frost i Bordeaux, og dermed blev Bordeaux’ vinbønder utrolig skeptiske over for druen, da den skulle genplantes. I dag er den næsten helt væk fra Bordeaux, og det samme gælder Cahors. Dog valgte man her at genplante Malbec igen, og i dag bruges den i Cahors mørke vine sammen med Tannat.

 

Bedre balance mellem syre og frugt

Der er flere grunde til, at Malbec har fået et naturligt hjem i Argentina. For det første har Argentina en tør og ufrugtbar jord, som er perfekt for denne druesort, da den ikke trives med vand. For det andet er der stor forskel på temperaturerne om dagen og natten på de vinmarker, som ligger over 900 meter over havets overflade. Dette er med til at give en bedre balance mellem syre og frugt og en højere frugtaroma. Argentina har lange og varme somre, som giver omkring 150 varme og solrige dage. Dette er lige fra druens blomstring til høst. Dermed modnes tanninerne i Malbec-druen optimalt.

 

Køb Malbec-vine online hos Vinmatch

Ikke nok med at vinen er god, så har Malbec også nogle helbredsmæssige fordele ifølge videnskabelige undersøgelser. Det viser sig nemlig, at de gode egenskaber i vin har noget at gøre med druernes indhold af visse polyphenoler. Malbec-druesorten indeholder flest af disse. Hos Vinmatch har vi et bredt udvalg af vine, bl.a. Malbec-vine. Her kan du blande din egen vinkasse med seks forskellige vine fra små producenter.