Sydafrika

Stort udvalg af kvalitetsvine fra Sydafrika !

Filter

Historien om Sydafrikas vine

Sydafrika har som vinland eksisteret i mere end 300 år og er verdens 7. største vinproducent. De sydafrikanske vine er stormet frem efter landets apartheidstyre blev afskaffet, handelsrestriktionerne blev ophævet, og landet fik et demokratistyre.  Vinen kom først til landet lidt før 1659, og da det var den daværende guvernør, Jan Van der Rejk der fik sendt vinstokke til landet og startede en vinproduktion. Han var blevet sendt fra Holland til Sydafrika, for at grundlægge en sikker handels havn, til de Hollandske skibe, der handlede krydderier og silke med de Asiatiske lande. Han grundlagde det vi i dag kender, som Cape Town. Den 2 februar 1659, skriver han i sin dagbog, ” i dag er der for første gang, trådt druer på cape ‘en. Bemærkelses værdigt er det, at på den 2. februar 1992, altså nøjagtigt 333 år senere, blev Nielson Mandela befriet, og det grundlagde apartheidstyrets fald, og dermed frigivelsen af handel med vin, som indtil dag havde været kontrolleret af en statsstyret organisation, kaldet KWV.

  

Rige muligheder for vinproducenter

Landet har et godt klima til vinproduktion. Vindistrikterne i Sydafrika nyder nemlig godt af den kølige vind, der kommer ind fra syd. Vinplanter vil nemlig gerne have masser af solskin, men har faktisk ikke godt, af alt for meget varme. Derfor har man i området omkring cape Town, de optimale betingelser, da der er masser af sol, men også kølige vinde. Solskins timerne modner og blødgører taniner, mens de kølige vinde sikre, at syren i planterne ikke brænder ud, og man dermed kan bevare struktur i vinene. Landet har fire officielle vinregioner med 21 distrikter. De 2 mest kendte Distrikter er Paarl og Stellenbosch. Her hos Vinmatch finder du et stort udvalg af vine fra Sydafrika.

 

De typiske druer i sydafrikanske vine

En stor del af Sydafrikas vinmarker, er beplantet med europæiske druesorter som Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Shiraz, Chardonnay, Sauvignon Blanc og ikke mindst Chenin Blanc(lokalt kaldet Steen). Landets egen store specialitet er dog den blå drue Pinotage, som blev fremstillet i 1925, og som er en krydsning mellem Pinot Noir og Cinsault, som også kaldes Hermitage i Sydafrika. Navnet Pinotage er en sammentrækning af Pino- (Pinot Noir) og -tage (Hermitage).

GourmetWine bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere