Zinfandel

Se alle vores vine lavet på Zinfandel !

Filter

Mørk, kraftig vin med stor fylde

Man bruger Zinfandel-druen til mange forskellige typer af vin. Det kan være lige fra den friske sommerhvidvin til de mere tunge og lagrede rødvine. Når man køber en Zinfandel-rødvin, vil man opleve, at den er mørk og kraftig og har stor fylde. Selve smagen kan variere fra krydret peber, kanel og allehånde til sød chokolade, nødder og svesker. Dog er vinene fra USA generelt mere søde og krydrede, mens vinene på druen fra Syditalien har en stærkere bærduft. Zinfandel-vine er velegnet til at lagre i lang tid.

 

Højborgen for druen er Dry Creek Valley

Skulle man udpege en højborg for Zinfandel i USA, er det Dry Creek Valley. Her er der varmt om dagen og køligt om natten, hvilket giver saftige vine med en god syre samt noter af peber og brombær. I Syditalien bliver de bedste vine lavet af Primitivo di Manduria, men de er knap så rustikke som vine på Zinfandel fra Californien.

 

Druens vej til Californien er ukendt blandt forskere og fagfolk

I det 19. århundrede blev der etableret adskillige vinmarker med Zinfandel-druen i det nordlige Californien. Her var et pænt udbytte og produktivitet nogle af tingene, som druen var højt værdsat for. Den blev hurtigt den mest plantede drue på vestkysten, da tusindvis af hjemmebryggere under forbudstiden elskede den og producerede den blandt mange vine i smug. Dog blev den overhalet af den mere glamourøse drue, Cabernet Sauvignon. Overordnet set er Zinfandels vej til Californien ukendt, da mange forskere og fagfolk ikke har kunnet finde en pålidelig sammenhæng mellem den og andre druer i verden, hvilket har omgivet den med mystik de sidste 150 år. Dog viser forskning, at vinstokkene måtte være blevet importeret til den amerikanske østkyst i slutningen af 1820’erne fra den østrigske kejserlige planteskole i Wien. Det næste blev, at Zinfandels DNA blev kortlagt i begyndelsen af 1990’erne, hvor den blev erklæret identisk med Primitivo. I den forbindelse fandt man ud af, at begge druer har kroatiske rødder.

 

Et varemærke i både USA og Apulien

Hvis man skulle udpege en nationaldrue i USA, er det helt klart Zinfandel, som er identisk med den italienske drue Primitivo. Men her holder både amerikanere og italienere fast i, at der er tale om to forskellige sorter. Der er flere grunde til dette, bl.a. at Zinfandel ses som et varemærke for amerikanerne, mens Primitivo ses som et varemærke for Apulien.

 

Køb vine på Zinfandel-druen online hos Vinmatch

Druesorten Zinfandel har brug for en varm og lang sæson for, at druerne kan få tid til at modne fuldt ud. For at frugten kommer frem, kræver det masser af sol. Sol er der heldigvis rigeligt af i både Californien og Italien. Jo senere man høster Zinfandel, jo mørkere bliver bærrene i vinen, og de mest ekstreme kan blive til rosiner og svesker. Hos Vinmatch har vi et stort udvalg af kvalitetsvine fra mindre vinbønder. Hos os kan du også blande din egen kasse med seks forskellige vine. 

GourmetWine bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere