Pinotage kom til verden, da en professor i vitikultur, eksperimenterede med at krydse de to franske druesorter, Pinot Noir og Cinsault. Vine på denne drue, smager ofte af mørk frugt med peber noter og nogle gange, lidt røgede toner. Det er Sydafrikas nationaldrue og ligeledes den næstmest plantede. Læs mere...
FilterDer blev desværre ikke fundet nogle vine på baggrund af din søgning
Blød smag og behagelig bæraroma
Pinotage-vine har en duft af mørke bær, en røget duft af sødlig bacon og noter af mandel. Den er mørk, kraftig og saftig, og dens tanniner er silkebløde med en god stærk afslutning. Det er en flot vin, der ikke har nogen gummitone – en tone, som sydafrikansk vin ellers ofte bliver beskrevet med. Overordnet set har Pinotage en blød smag og behagelig bæraroma. Når Pinotage-vinen er vellavet, byder den på en meget indbydende næse af jord og røg, og enkelte gange kan man finde banan og tropisk frugt, hvilket er usædvanligt for en rødvin. Man finder ligeledes duftnoter af blomme, lakrids og pibetobak.
Sydafrikas nationaldrue
Pinotage er Sydafrikas nationaldrue og den næstmest plantede druesort. Der fremstilles mange fremragende vine på druen af producenter som eksempelvis Simonsig, Beyerskloof eller Kanonkop. I dag er Pinotage både elsket og hadet. Den er elsket, fordi den er Sydafrikas helt egen, og fordi den kan frembringe både fyldige og saftige vine. Men den er også hadet, fordi den er ny og anderledes, og så har den undertiden en tendens til at smage svagt af henkogt frugt og have en lugt af oliemaling. På trods af at Pinotage får smag og modner tidligt og har små druer med tykke skaller, spreder den sig fra Sydafrika i mindre mængder til Brasilien, New Zealand, Australien og Californien.
Markant mørkere end forældrene med højt indhold af tannin
Det hele startede tilbage i 1925, hvor sydafrikanske Abraham Perold besluttede sig for at eksperimentere med druer. Her valgte han at krydse de to druesorter Pinot Noir og Cinsault, som dengang blev kaldt Hermitage, i et forsøg på at samle de to druers specielle karakteristika i en drue. Dermed skabte han Pinotage, men resultatet blev ikke helt som forventet. Pinotage var nemlig markant mørkere end begge dens forældre, og så havde den både et højt indhold af tannin og anthocyanin, som er farvestof. Vinen blev umiddelbart heller ikke så populær som forventet, da den lugtede af eddike, acetone eller brændt tjære. Man har undersøgt adskillige forhold, for eksempel bakterier, fade m.m., men man kender ikke årsagen. I dag har man imidlertid forbedret fremstillingsmetoden markant.
Køb vine af druen Pinotage online hos Vinmatch
Overvejer du at købe en vin på Pinotage-druen? Den er yderst velegnet til både italiensk og spansk mad. Den er særlig god til oksekød, fisk, tørret kød, stærke oste og vildt. Hos Vinmatch får du et bredt udvalg af spændende vine fra mindre producenter. Her kan du også bruge vores mad- og vinguide og få gode råd til, hvilke vine der matcher din mad og dens smagsudtryk.


