Pinot Noir

Se alle vores vine lavet på Pinot Noir !

Filter

Pinot Noir er en drue med masser af flotte bærsmage

Pinot Noir er en feminin og elegant drue med en let sødme samt fin parfume. Det bør understreges, at en elegant vin sagtens kan være kompleks – dog ikke på samme påtrængende måde, som man kan opleve hos andre kraftigere vine. Druens smag strækker sig over adskillige bærsmage såsom kirsebær, solbær, brombær og jordbær. Hvis lagringen af vinen er sket på fad, kan der også findes et strejf af vanilje i vinen.

 

Lyse vine med frisk syre og lavt indhold af tannin

Pinot Noir-vine er ofte meget lyse i farven og har yderligere en frisk syre og et lavt indhold af tannin. På den måde giver det en frisk vin. Pinot Noir er en drue med en tyndere skal samt færre kerner end eksempelvis Cabernet Sauvignon. Druen kan give vinene en lettere fed følelse af silke eller fløjl, som skyldes, at den er rigere på alkohol samt har et lavt niveau af tannin.

 

Bourgogne er druens oplagte hjemsted, mere specifikt Côte d’Or

Pinot Noir-druen kan være vanskelig, da den modnes tidligt og er følsom over for territorie. Hvis Pinot Noir-druen dyrkes et varmt sted, modnes den alt for hurtigt og får derfor ikke de interessante smagsnuancer, som dens tynde skal ellers gemmer på. Côte d’Or i Bourgogne er druens oplagte hjemsted, da den under de helt rette forhold kan afspejle de små forskelle i territoriet, som ingen anden drue formår at gøre. Pinot Noir er sjældent en komponent i stille vine, men indgår til gengæld i nogle champagner og andre mousserende vine sammen med Chardonnay samt Pinot Meunier.

 

Druen kræver køligt klima og læ

Pinot Noir hævdes at være den drue, der smager af mindst, og den skiller sig først ud, når man formår at ramme den helt rigtige tone. Dette kræver, at druerne høstes på det helt rette tidspunkt, og at de bliver dyrket i et køligt og stabilt klima. Vinstokkene plantes på specielt gunstige marker ved store søer eller havet, og der bør være læ for at skabe mere stabilitet. Under dyrkningen er det vigtigt at være opmærksom på råd på grund af klasernes lille størrelse, som gør, at de sidder tæt. Råd kan nemlig betyde, at man er nødt til at høste druerne for tidligt, hvilket vil resultere i nogle tynde og svage vine. 

GourmetWine bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere