Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Alsace

Se alle vores kvalitetsvine fra Alsace !

Alsace-området har altid været kendt for at producere gode hvidvine på en lang række af druesorter. 90 % af produktionen er hvidvin mens resten er både er røde, mousserende og søde vine. Smagsmæssigt varierer vinene meget afhængig af druen, de er lavet på. De er dog som oftest fyldige og aromatiske og fremragende ledsagere til fiske retter. Læs mere...

Filter
 

Et område med hele ni druesorter

Alsace-vine kan som nævnt både være røde, hvide, mousserende og søde. Det er dog primært de hvide vine, som området er kendt for. I området findes der hele ni druesorter, som er Gewürtztraminer, Pinot Noir, Pinot Blanc, Sylvaner, Muscat, Pinot Gris, Riesling, Chasselas og Auxerroi. Når det kommer til kvaliteten, er det kun de første syv, som tæller. Chasselas og Auxerrois bruges nemlig primært som tilskud i forskellige blandinger. Alsace-vine er lette, elegante røde vine, og det er lækre mousserende vine. Det er også gode søde vine som Sélection de Grains Nobles, Vendange Tardive og ikke mindst Eau-de-Vie, en spiritus fremstillet på de syv klassiske Alsace-druer, som er dette områdes store specialitet.

 

De bedste vinmarker er placeret på skråninger mod syd

Alsace-området ligger på grænsen mellem Tyskland og Frankrig, og det har tilhørt begge lande. I dag er det dog fransk, men de to forskellige rødder kan være med til at forklare, hvorfor vinen rent stilmæssigt minder om de vine, man også kan finde i Tyskland. Klimaet byder på en lang og kølig sæson. Området ligger relativt langt nordpå, så derfor har det stor betydning, at vinstokkene får så meget sollys som muligt. De bedste vinmarker er placeret på skråninger, der vender mod syd. Området ligger i ly af Vogeser-bjergene, og derfor er der ikke store nedbørsmængder i området. Jordbunden er meget varierende og har mere end 20 forskellige sammensætninger, som strækker sig fra høje stejle skråninger ved Vogeser-bjergene med et tyndt lag muld oven på en stenet undergrund til de lave skråninger med et tykkere lag muld på en mere leret undergrund. Der er desuden stor variation mellem druesorterne og ikke mindst antallet af producerede vine.

 

Et område med tre appellationer

Alsace har udviklet sig med både romersk og germansk indflydelse gennem historien. I slutningen af det første årtusinde blev der dyrket vinstokke i mere end 160 landsbyer, og Alsace-vine var blandt de mest anerkendte i middelalderen. Vindyrkningen nåede sit højdepunkt i 1500-tallet, men herefter endte storhedstiden for en stund. Først tre århundreder senere efter 1. Verdenskrig genvandt Alsace-vinene deres position, da områdets vinbønder indstillede sig på at lade kvalitet komme først. Her besluttede man sig for kun at producere vine fra traditionelle og højkvalitets-druesorter. Denne politik blev skærpet gennem en streng lovgivning og afgrænsninger af vinmarksområderne efter 1945. Vinavlernes bestræbelser blev belønnet officielt med tre appellationer (AOC), som er Vin d’Alsace, Alsace Grand Cru og Crement d’Alsace.

 

Køb Alsace-vine online hos Vinmatch

Man har udpeget en Route des Vin d’Alsace, som er selve vinruten i området, for at tiltrække turister og promovere Alsace-vine. Ruten er en 170 km lang og afmærket strækning, der går gennem fremtrædende vinproducerende områder i regionen. Ruten passerer gennem i alt 67 kommuner og har hovedsageligt en nord-sydgående retning. Hos Vinmatch har vi et bredt udvalg af vine af høj kvalitet fra små vinproduktioner. Hos os har du også mulighed for at tage en smagstest og finde vine, som du er sikker på at kunne lide uden at have smagt dem først.