Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Naturvin

Naturvin fra hele verden!

I de seneste år, har flere vinbønder taget skridtet mod naturvindyrkelse, hvor både økologi og biodynamik oftest spiller en rolle.

Økologiske og biodynamiske vine er i dag en klassificering, hvor regelsæt og principper er udarbejdet og certifikater kan opnåes. Flere vinproducenter dyrker og skaber dog økologiske og/eller biodynamiske vine, uden at være certificeret.

Naturvin er derimod endnu ikke en klassificering indenfor vinens verden og har endnu ikke nogen officiel certificering, klassificering eller et officielt vedtaget regelsæt. 

Naturvin er et begreb eller vintype, der omhandler vine, skabt ud fra bæredygtige principper og hvor fremstilling af vinene, blot sker ved hjælp til at lade naturen gå sin gang - disse vine kan være certificeret økologiske, biodynamiske og/eller bæredygtig, men det er ikke et krav. 

Læs mere om Naturvin nedenfor!

Læs mere...

Filter
 

Naturvin
Naturvin er kort fortalt en vildgæret druemost, skabt ved blot at hjælpe naturen med at gå sin gang og betegnes, som værende et skridt endnu længere ude på linen end de økologiske og biodynamiske vine.

Begrebet naturvin opstod i begyndelsen af det forrige årti og er en betegnelse for vine, der alle gennemgår en så naturlig proces, som overhovedet muligt, fra vinstokke til den endelige vin i flasken.

Naturvin har dog endnu ingen officiel certificering, klassificering eller et officielt vedtaget regelsæt, men er skabt efter visse vigtige principper - ofte med en økologisk og biodynamisk overbevisning og/eller certificering.

Dyrkningen af vinstokkende er sket uden brug af kunstgødning og pesticider. Druerne håndplukkes og er ofte af enten dyrket økologisk eller biodynamisk, men dette er ikke et krav. 

Ved fremstillingen i kælderen, forsætter ideologien om at vinbonden fortsat blot hjælper til med at lade naturen gå sin gang, så anvendelsen af tilsætningsstoffer, forarbejdningsmidler og tekniske interventioner, sker i så minimalt omfang som muligt.

Vinen spontan gæres, hvor kun anvendelse vildgær er tilladt.

Ved fremstilling af naturvin må der desuden ej chaptaliseres (tilsættes sukker for at hæve alkoholprocenten) eller anvendes tilsætningsstoffer.

Dog er det tilladt at tilsætte en anelse svovl, for at stabilisere vinen under tapning.

Naturvin, kan med andre ord sagtens betegnes som den mest naturlige form for vin, der findes, da vinbonden blot hjælper med at lade naturen gå sin gang.