Toscana

Se alle vores kvalitetsvine fra Toscana !

Filter

Sangiovese er områdets stolthed

Af hvide druesorter brugt til Toscana-vin finder man bl.a. Aleatico, Ansonica, Moscato Bianco, Trebbiano Toscano og Vermentino. Af røde druesorter er der bl.a. Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Colorino, Canaiolo Nero, Malvasia Nera, Merlot, Pinot Nero, Prugnolo Gentile, Sangiovese, Sangiovese Grosso og Syrah. I området er de mest stolte af druen Sangiovese, der netop i denne region har et højt ydeniveau. Kvaliteten går fra forholdsvis ringe til verdensklasse, og det er den mest plantede druesort i hele Italien.

 

Et bakket landskab med mere sol

På druesorten Sangiovese opnås der kun jævne Toscana-vine, hvis udbyttet er for højt, eller hvis klimaet er for koldt. Dog kan klimaet være helt ideelt i regionen, hvor fokus er på kvaliteten af en Toscana-vin. Det er et meget bakket landskab, man finder i denne region, hvilket er med til, at druerne får mere sol.


Køb Toscana-vine online hos Vinmatch

Toscana-vine har gennemgået en lang kvalitetsudvikling siden 1980, som blev hjulpet godt på vej af oprøret fra 1970. Dengang opstod begrebet ’supertoscansk vin’ som en modreaktion på det generelt lave kvalitetsniveau. Man ville have lov til at lave høj kvalitets vine, på internationale druesorter som Cabernet Sauvignon og Merlot. Men når man gjorde det blev vinene deklassificerede, til den laveste Kvalitets kategori i Italien ,da man ikke brugte de lokale druesorter. Dermed var nogle af Italiens bedste vine pludselig i den laveste kategori, og måtte ikke navngives som Feks. Chinati eller Brunello, så i stedet begyndte man og kalde dem det uoffocielle navn: Super Toscanere. Man har i dag lavet vin loven så de nu kan klassificeres som IGT, det har dog ikke ændret ved at vinene  betragtes som kultvine. Hos Vinmatch er vi gode til at matche den rette vin til maden ud fra rettens smagsudtryk og vinens struktur. Du kan prøve vores online mad- og vinguide for at fuldende smagsoplevelsen af maden og vinen. 

GourmetWine bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere