Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Pinot Grigio

Se alle vores vine lavet på Pinot Grigio !

Pinot Grigio er en grøn druesort, som er meget udbredt og populær. Dens højborg, må dog siges at være i Alsace. Smagen af Pinot Grigio vine, kan variere meget afhængigt af land og jordbund. Den går fra det lette og elegante, med mineralske noter, hen over en fyldig smag af melon til de mere fede og fyldige vine. Læs mere...

Filter
 

Alsaces stolthed

Pinot Grigio går også under det franske navn Pinot Gris. Der er tale om præcis den samme drue. De første spor af Pinot Grigio-druer stammer helt tilbage fra 1750. Dengang gik druesorten dog under det franske navn Tokay d'Alsace.

Druen er i familie med Pinot Noir og stammer oprindeligt fra Bourgogne i Frankrig.

Druesorten bliver dyrket i flere vinlande verden over. I Italien er det især Veneto-regionen, som er kendt for sine hvidvine lavet på Pinot Grigio-druer. Her er klimaet helt perfekt til druesorten. Foruden Italien bliver druen også dyrket i vinlande som Frankrig, USA, Tyskland og Østrig. Druesortens navn kan variere alt efter region; den går bl.a. også under navnet Grauburgunder, i Østrig. Helt præcis bliver druesorten dyrket i 56 regioner i verden. De bedste og mest anerkendte steder, der fremstiller hvidvin på Pinot Grigio, er regioner som Veneto, Alsace, Alto Adige, Californien, Columbia Valley og det sydøstlige Australien.

 

En modstandsdygtig drue

Veneto i Italien har, som beskrevet, et rigtigt godt klima, der passer til druesorten. I området er vejret blidt og tørt – også helt ind i efteråret. Dette gør, at Pinot Grigio-druerne kan høstes sent, så de indeholder mere sukker. Det giver i sagens natur hvidvinene mere sødme i smagsudtrykket. Pinot Grigio-druer trives bedst i en mineralholdig og frugtbar jord og er ofte en sund og modstandsdygtig druesort, som slipper for de fleste sygdomme.

 

En helstøbt smagsoplevelse

Der er ingen tvivl om, hvorfor Pinot Grigio-druen er blevet så populær, som den er. Svaret er druesortens gode smag. Vine på druesorten er ofte bløde, fyldige, robuste og har en nærmest cremet konsistens. Smagen af Pinot Grigio kan være let og elegant eller letrøget og frugtig, afhængigt af hvor vinen kommer fra. Desuden byder den på en rund smag af honning. En hvidvin på Pinot Grigio-druer har en naturlig, eksotisk og stor karakter samt en særegen elegance og sprødhed. Vinens fylde og fede blødhed gør den velegnet til mange retter. Servér den eksempelvis som en lækker aperitif eller til fiskeretter eller retter med lyst kød. Pinot Grigio-vin er også en god ledsager til retter med svampe og oste med skimmel.

 

Køb din Pinot Grigio-vin hos Vinmatch

Hos Vinmatch kan du tage vores online smagstest for at finde vine, du kan lide. Smagstesten hjælper dig med at beskrive din smag ved hjælp af smage og dufte, du i forvejen kender. Gennem en række spørgsmål identificerer vi dine smagspræferencer og danner din personlige smagsprofil. Ud fra den præsenterer vi et udvalg af vine, du kan være sikker på, du kan lide – helt uden du har smagt på dem først. Hos Vinmatch kan du også sammensætte din egen kasse med vin. Her må du gerne blande seks forskellige flasker, hvis det er det, der passer til dine behov eller til din smag.