Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Rom

Se alle vores Rom nedenfor!

Husk at du hos Gourmet Wine kan blande en 6 stk. kasse med både vin og spiritus

Rom er en ædel og karakterfuld spiritus, der gemmer på en lang rig historie, fra de syv verdenshave, som både fortæller om slaver, sømænd, sørøvere og søfarer.

Spiritussen fremstilles i både mørke og lyse udgaver, der begge laves på sukkerrør, og har sin oprindelse, på de Caribiske øer.

Oprindeligt blev Rom nydt af sømænd og sørøvere, eller blot indtaget for dens virkning, herefter nydt i Caribiske Long drinks og Cocktails, som; Cuba Libre, Mojito, Piña colada og Dark ’n’ stormy, og alene, som den ædle spiritus, den anses og elskes for i dag.

 

 

Læs mere...

Filter
 

Rom er en ædel destilleret spiritus, lavet på ”melasse” fra sukkerrør.

Sukkerrørene kom dog fra et helt andet verdenshjørne, og blev der, blot anvendt til fremstilling af en ikke alkoholisk drik.  

Det var først efter araberne i år 800 opdagede destillationens kunst, at spiritus begyndte at blive produceret/destilleret.

Den Caribiske rom kom først til verden i midten af det 17. århundrede, hvor den først blev forbundet med søfarere, og siden slaver, så sørøvere og britiske sømænd, inden vor tids berømmelse som en nobel spiritus, der kan byde på utallige smagsoplevelser.

Historien om Rom


Sukkerrør har sin oprindelse i Asien, hvor det fortælles at sukkerrør har været dyrket 2.000 år f.Kr., og brugt til fremstilling af gæret/fermenteret drik, så tidligt som 350 år f.Kr., der dog blev anset som medicin, i bl.a. New Guinea, Indien og Thailand.  

Fra 1400-tallet fandt den tids søfarere/opdagelsesrejsende, langt om længe en søvej til Asien, og fra da af, begyndte verdens handelsruter at åbne sig.

Sukkerrør og andre ædle krydderier fandt med søfarere/opdagelsesrejsende vej til Europa og siden Amerika, og de Caribiske og Vestindiske øer.

Og ifølge legenden var den berømte opdagelsesrejsende Christopher Columbus, der i 1493 havde sukkerrør med til den Caribiske ø Hispaniola, der dengang var en del af det spanske koloniimperium.

Siden spredte dyrkningen af sukkerrør, sig til de Vestindiske øer og Caribiske; Cuba, Jamaica og Puerto Rico.

Den første Caribiske rom blev skabt i midten af det 17. århundrede, på den caribiske ø Cuba, og på omtrent samme tid, hvor flere lande begyndte at ’holde’ slaver, som arbejdede i sukkerplantagerne på de Vestindiske og Caribiske øer.

Rom blev da nydt eller blot indtaget for dens virkning, af sørøvere, der siden er blevet uløseligt forbundet med denne eksotiske spiritus, samt sømænd, herunder den britiske flåde, der fra rommens oprindelse i midten af det 17. århundrede og frem til 1970, fik en daglig ration af rom.

Traditionen blev kendt som ”rum ration” eller ”tot of rum”, og begyndte som erstatning for øl, da rom naturligt med sin høje alkoholprocent bedre kunne holde til de lange sørejser.

Man troede at rom ville holde moralen og sundheden høj hos de mange britiske sømænd. Rom traditionen blev officielt først afskaffet d. 31 juli 1970, som siden er blevet kendt som ”Black Tot Day”, blandt romelsker og sømænd.

I dag fremstilles rom på de fleste af de Caribiske øer og flere steder i verden, herunder Danmark.