Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Syrah

Se alle vores vine lavet på Syrah !

Syrah er en blå druesort, som bruges i en række vine, og giver en god fylde. Druesorten er en af de ældst kendte druer i historien og har muligvis sit navn fra den iranske provins af samme navn. Vine på denne drue, har ofte god syre og masser af mørk frugt, i sin smag. Hertil mørke krydderier som peber, og kan med tiden udvikle noter af tobak, skovbund og læder. Læs mere...

Filter
 

Syrah og Shiraz er den samme druesort

Syrah går også under navnet Shiraz. Ifølge undersøgelser er de to druesorter helt ens, og begges oprindelse henregnes til Rhône-området i Frankrig. Om druen kaldes Shiraz eller Syrah, varierer fra region til region. Overordnet set kaldes druen for Shiraz i Australien og Sydafrika, mens den i Europa bliver kaldt for Syrah.

 

Varme er afgørende for druesorten

For at denne drue kan opnå de bedste resultater, er det vigtigt, at den bliver dyrket i et varmt klima. Den har ideelle forudsætninger for dyrkning i Rhône i Frankrig. Her er jorden drænet og stenet. Kombinationen af en drænet og stenholdig jord bevarer på varmen. Det giver druer, som skaber vine i høj kvalitet, eksempelvis vine som Côte-Rôtie og Hermitage.

 

Udbredelse af druesorten

Syrah-druen dyrkes stort set over hele verden. De bedste resultater finder man dog steder med et varmt klima. Syrah-druen har optimale vækstbetingelser i Rhône i Frankrig og i det sydlige Australien. I disse regioner fremstiller vinbønderne gode og kraftige vine på druesorten med noter af bær, violer og sort peber. Der kan imidlertid være betydelig forskel på smagen på Syrah-vine, afhængigt af deres geografiske herkomsten. Franske Syrah-vine er generelt tanninrige og kan have et noget stramt udtryk. Derimod bærer de australske Syrah-vine præg af sødme, saft og krydderi i smagen. Det er ikke kun Frankrig og Australien, der dyrker Syrah-vine. Både i Chile og USA har de fået smag for druesorten og dyrker den i flere regioner.

 

En kompleks og karakteristisk smag

Druesorten giver nogle rige, komplekse og specielle vine med smagsnoter af peber, krydderier, sort kirsebær, tjære og læder. I farven er vine på denne druesort typisk mørke og kraftige, men der findes også mildere udgaver. Druesorten har duftnoter af bær som solbær, ribs, blåbær og brombær, men har også noter af trøffel, viol, peber og lakrids samt animalske noter. Syrah-vine går godt til kraftige retter med kød og flødesauce som eksempelvis entrecote, bøf bearnaise og bøf stroganoff. Desuden er den velegnet til vildt og lam med krydderurter. Hos Vinmatch kan du tage vores online smagstest og finde vine, der falder lige i din smag – og du behøver ikke engang smage på vinen først. Gennem en række spørgsmål om smage og dufte, som du kender fra andre mad- og drikkevarer, får vi et klart billede af dine smagspræferencer – og din smagsprofil. Den bruger vi til at matche med vine i vort sortiment, så du kan være sikker på, du kan lide vinen.