Rødvin har 8000 års historie og har været en vigtig handelsvare i Europa i 2500 år. Al rødvin laves på blå vindruer, hvoraf der i alt findes 2000 sorter. Grundet forskelligt klima verden over samt den store variation i druer og jordbunde, fås rødvin med et væld af smagsnuancer. I varme områder finder man typisk vine med udpræget frugt smag. I køligere områder finder man vine med struktur og mange smagsnuancer. Læs mere...
Filter-
MAN Famely - Skaapveld-
Sydafrika Coastel Region 2016"Wine Enthusiast TOP 100 BEST BUY"Spar 30,00 DKK pr. fl.
69,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.Denne vin er på lager -
Luccarelli Sangiovese
Italien Puglien 2017"Italiens bedste vinproducent" kåret af Luca Maroni.Spar 34,00 DKK pr. fl.
75,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.Denne vin er på lager -
Legado Muñoz Garnacha
Spanien Castilla-La Mancha 2016"Best Buy fra Spanien"89,00 DKK pr. flaske 79,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.Denne vin er på lager -
Wollridge, Reserve Zinfandel
USA Californien 2018”ZIN i den bedste udgave”Spar 30,00 DKK pr. fl.
89,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.Denne vin er på lager -
Château Beauvoisin
Frankrig Costières de Nîmes 2016"Saftig rødvin, fra historisk slot."119,00 DKK pr. flaske 89,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.Denne vin er på lager -
Fantini Sangiovese økologisk
Italien Le Marche 2015"Økologisk vin med 93 Point ved Luca Maroni"109,00 DKK pr. flaske 89,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.Denne vin er på lager -
Luccarelli Negroamaro
Italien Puglien 2017"Italiens bedste vinproducent" kåret af Luca Maroni.Spar 20,00 DKK pr. fl.
89,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.Denne vin er på lager -
Lievland Pinotage
Sydafrika Paarl 2017"Super Pinotage fra historisk vingård"Spar 34,00 DKK pr. fl.
95,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.Denne vin er på lager -
Domaine Saint Pierre Côtes-du-Rhône
Frankrig Rhône 2018"Sydfransk smagsbombe med power"126,00 DKK pr. flaske 95,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.Denne vin er på lager -
Finca De La Rica El Guia
Spanien Rioja 2016"Saftbombe på 50 år gamle vinstokke"132,00 DKK pr. flaske 99,00 DKK pr. fl. ved 12 fl.Denne vin er på lager
Populære vine
Hvilke druer er bedst til vindyrkning?
Man er næsten sikker på at få succes i sin søgning efter rødvin, hvis man kan skelne mellem de forskellige druetypers karakter, samt hvordan disse karakteristika kommer til udtryk i rødvin.
De bedste druer til vindyrkning i Bordeaux er blandt andet Cabernet Sauvignon, Merlot, Malbec, Cabernet Franc og Petite Verdot, hvor de i Bourgogne er Chardonnay og Pinot Noir. Grenache er fremtrædende i det sydlige Rhône, mens Syrah dominerer i det nordlige, og i Italien er det Barolo og Barbaresco, som dyrkes, hvor det er Sangiovese i Toscana.
Den nye vinverden, som bl.a. er Australien, Sydafrika og USA, eksperimenterer stadig for at komme frem til de bedste druer, og her har man døbt bl.a. rødvine efter druens navn samtidigt med, at en del distrikter er blevet synonyme med en bestemt drue.
Hvor kommer den røde farve i rødvin fra?
Både blå og til dels grønne druer bruges til fremstilling. Den røde farve i rødvin kommer fra vindruernes skaller, da rødvin bliver fremstillet af blå druer hovedsageligt. Disse vindruers skin indeholder tannin, og dette er en stærk syre, som også kommer fra stenene og stilkene samt træfadene, som man lagrer vinen på.
Hvis druesaften ligger i lang tid sammen med skindet, vil der komme et større indhold af syre i en rødvin. Det er tanninen der får ens mund til at snerpe sammen, og som er med til, som det siges i vinterminologi, at give en rødvin struktur. Det er dog ikke kun blå druer, der bruges til fremstilling af rødvin. Der bruges også en vis del grønne druer i nogle typer af rødvin, og i nogle er det endda en temmelig stor andel.
Rødvin bliver produceret overalt i verden, hvor der er et klima til det. Det gælder lige fra traditionelle vinlande som Frankrig, Spanien, Portugal og Italien samt andre lande i Europa over Middelhavslandene til Asien, Afrika og de oversøiske i Syd- og Nordamerika og Australien.
Vindyrkning fandt sted for hele 5500 år siden
Vinens historie går flere tusinder af år tilbage og knytter sig til både landbrug, madkunst, civilisation og mennesket selv, og hvor vinen var, var der også masser af kultur og historie omkring udviklingen i mennesker og mad.
Hvor stammer vinens historie fra?
Man er sikker på, at selve vinens historie stammer tilbage fra det østlige middelhavsområde og Kaukasus, og at den først for alvor blev dyrket i faraonernes Ægypten. Her blev vinbrugsteknik og vinifikation mere nøjagtigt udviklet, og den har vist sig at holde i årtusinder.
Derefter fulgte vinen civilisationen og folkevandringerne over Ægypten, Grækenland, Fønikien og Italien, og specielt romerne fik en interesse for vinen og gjorde den hurtigt til en stor del af deres hverdag. Det var i Romertiden, at selve dyrkningen og fremstillingen af vin i det hele taget blev udviklet, forfinet og ædlet.
Derefter kom en periode på næsten tusind år, hvor det blev lavet og drukket lokalt, hvormed viden og håndværk gik tabt. Dermed blev kvaliteten dårligere. Først i 1870’erne fandt man frem til, hvordan vinen kunne gøres bedre, og de sidste tre årtier er der sket store ændringer på marken og i vinkældrene i forhold til de sidste mange tusinde år.
Køb rødvin online hos Gourmet Wine
Vælger du at købe rødvin, er de tørre et oplagt valg til både lyst kød, som kalv og lam, samt rødt oksekød. Er det vildt, du skal have, passer en blød rødvin endnu bedre.
Hvis du skal spise fjerkræ, er det hovedsageligt alt tilbehøret, der er med til at afgøre, om du skal købe en frugtagtig, en krydret eller en sødlig rødvin. Vil du have flere gode råd om valg af den rigtig rødvin til din mad, så læs vores vin- og madguide hos Gourmet Wine. Hos os har du mulighed for at blande en personlig kasse med seks forskellige slags rødvin eller andet vin fra små producenter.