Crémant er det franske navn/betegnelse for mousserende vin, der fremstilles udenfor Champagne-distriktet i Frankrig, men helt efter samme traditioner, hvor 2. gæringen sker i flasken.
Metoden kaldes Méthode Traditionelle og helt frem til år 1980, lød metoden også navnene; Méthode Champenoise/Champagne metoden, som siden dengang kun har måtte anvendes om fremstilling af Champagne fra Champagne-distriktet.
Læs mere... Filter
-
St. Eloi Crémant d'Alsace Brut
129 kr. pr. flaske 110 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
Domaine Paul Schneider Crémant d’Alsace Brut, Alsace AOC
189 kr. pr. flaske 159 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
-15%
Chartron et Trébuchet Crémant de Bourgogne, AOP Crémant de Bourgogne
Spar 30 kr. pr. fl.
199 kr. pr. flaske 169 kr. pr. fl. ved 6 fl. -
Domaine Kientzler Crémant d’Alsace Brut, AOP Alsace
219 kr. pr. flaske 189 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Populære vine
Crémant blev allerede i 1976 officielt og ved fransk lov, anerkendt som mousserende vin, fremstillet uden for Champagne-distriktet og indebærer i dag mousserende vine fra 7 franske vinregioner; Crémant d'Alsace, Crémant de Bordeaux, Crémant de Bourgogne, Crémant de Limoux, Crémant du Jura, Crémant de Savoy og Crémant de Die fra Rhône-dalen, samt Crémant de Luxembourg.
Alle Crémant vine fremstilles efter Champagne metoden, men der bruges oftest andre druer end dem, der anvendes i Champagne, da de repræsentere områdets lokale druesorter.
Crémant de Bourgogne må fremstilles på druesorterne; Pinot Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Pinot noir, Gamay og Aligoté, hvoraf Gamay højst må fylde omkring en tredjedel.
Crémant d'Alsace må skabes på druesorterne; Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Gris, Riesling, Chardonnay og Pinot Noir.
Crémant de Bordeaux på druesorterne; Sauvignon Blanc, Sémillon, Muscadelle, Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Carmenère, Malbec & Petit Verdot.
Crémant de Limoux må fremstilles på druesorterne; Chardonnay, Chenin Blanc, Mauzac & Pinot Noir.
Crémant du Jura skabes på de traditionelle druesorter i Jura regionen; Savagnin, Poulsard, Trousseau, Pinot Gris & Pinot Noir.
Crémant de Savoy fremstilles på druesorterne; Aligoté, Mondeuse Blanc, Mondeuse Noir, Chardonnay, Pinot Noir, Gamay & Chasselas.
Crémant de Die må laves på druesorterne; Clairette, Muscat Blanc à Petits Grains & Aligoté.
Crémant, uanset hvor den kommer fra, så byder den oftest på en rigtig god smagsoplevelse og til noget lavere priser end i Champagne.