Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Crémant

Crémant af høj kvalitet fra udvalgte vinhuse!

Crémant er det franske navn/betegnelse for mousserende vin, der fremstilles udenfor Champagne-distriktet i Frankrig, men helt efter samme traditioner, hvor 2. gæringen sker i flasken.

Metoden kaldes Méthode Traditionelle og helt frem til år 1980, lød metoden også navnene; Méthode Champenoise/Champagne metoden, som siden dengang kun har måtte anvendes om fremstilling af Champagne fra Champagne-distriktet.

 

Læs mere...

Filter
 

Crémant blev allerede i 1976 officielt og ved fransk lov, anerkendt som mousserende vin, fremstillet uden for Champagne-distriktet og indebærer i dag mousserende vine fra 7 franske vinregioner; Crémant d'Alsace, Crémant de Bordeaux, Crémant de Bourgogne, Crémant de Limoux, Crémant du Jura, Crémant de Savoy og Crémant de Die fra Rhône-dalen, samt Crémant de Luxembourg.

Alle Crémant vine fremstilles efter Champagne metoden, men der bruges oftest andre druer end dem, der anvendes i Champagne, da de repræsentere områdets lokale druesorter.

Crémant de Bourgogne må fremstilles på druesorterne; Pinot Blanc, Chardonnay, Pinot Gris, Pinot noir, Gamay og Aligoté, hvoraf Gamay højst må fylde omkring en tredjedel.

Crémant d'Alsace må skabes på druesorterne; Pinot Blanc, Auxerrois, Pinot Gris, Riesling, Chardonnay og Pinot Noir.

Crémant de Bordeaux på druesorterne; Sauvignon Blanc, Sémillon, Muscadelle, Cabernet Franc, Merlot, Cabernet Sauvignon, Carmenère, Malbec & Petit Verdot.

Crémant de Limoux må fremstilles på druesorterne; Chardonnay, Chenin Blanc, Mauzac & Pinot Noir.

Crémant du Jura skabes på de traditionelle druesorter i Jura regionen; Savagnin, Poulsard, Trousseau, Pinot Gris & Pinot Noir.  

Crémant de Savoy fremstilles på druesorterne; Aligoté, Mondeuse Blanc, Mondeuse Noir, Chardonnay, Pinot Noir, Gamay & Chasselas.

Crémant de Die må laves på druesorterne; Clairette, Muscat Blanc à Petits Grains & Aligoté.

Crémant, uanset hvor den kommer fra, så byder den oftest på en rigtig god smagsoplevelse og til noget lavere priser end i Champagne.