Bordeaux

Se alle vores kvalitetsvine fra Bordeaux !

Filter

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Merlot og Petit Verdot

Der findes fire gængse druetyper, der bruges til at fremstille gode Bordeaux-vine. Cabernet Franc giver vinen en kompleks bouquet og dufter af oliven og krydderier fra de franske distrikter. Den fungerer ofte som støttedrue i Medoc og Graves for at give vinen de førnævnte karakteristika. Cabernet Sauvignon er den mest anvendte rødvinsdrue og har en karakteristisk duft af solbær. Med alderen kan denne duft tone over i cedertræ. Druen er rig på tanniner og har krydrede, grønne toner samt en flot, mørk farve, der gør den til en karakterfast drue. Den bruges ofte som hoveddrue i Medoc-vine og Graves. Merlot giver generøse og bløde rødvine. Disse vine modnes hurtigere end eksempelvis vine på Cabernet Sauvignon. Til sidst er der Petit Verdot, som er en af de mest besværlige rødvinsdruer blandt Bordeaux-druerne. Dog giver den vinen en intens farve og et højt tanninindhold og derfor struktur.

 

En højrebred mod øst og en venstrebred mod vest

Bordeaux ligger i nærheden af Atlanterhavet og dermed det engelske marked. Man opdeler Bordeaux-vine i en højrebred mod øst og en venstrebred mod vest, som er adskilt af floden Gironde. Venstrebredden med Cabernet Sauvignon-druen som den mest dominerende druesort består af Médoc-halvøen med kendte kommuner som Saint-Julien, Pauillac, Margaux, Saint-Estèphe, Moulis og Listrac. Højrebredden producerer primært vine baseret på druesorten Merlot og har bl.a. regionerne Saint-Émilion og Pomerol. Hele området er relativt småt, men forskellen på jordbunden mellem øst og vest er stadig stor, hvorfor der også er forskel på, hvilke druesorter der trives bedst.

 

Klassificering af de bedste vine

Bordeaux-vine bliver klassificeret efter et hierarki, som mange andre franske regioner også gør. Dette hierarki begyndte i 1855, hvor Napoleon III bedte om at få klassificeret de bedste Bordeaux-vine. I toppen er Cru’erne, som klassificeres fra 1. til 5., hvor 1. Cru er de bedste. Siden dengang er dette hierarki kun blevet smårevideret hele to gange. Det skyldes, at de økonomiske konsekvenser ved at ændre et slot på listen er store. Springet fra 5. Cru og ned til de andre vine er ligeledes så stort, at endnu et system er blevet indført for at dække de gode vine, som ikke nåede med i 1855-klassificeringen.

 

Køb Bordeaux-vine online hos Vinmatch

Der findes ikke noget andet vindistrikt i verden, der har haft så mange værdsatte og eftertragtede vine som Bordeaux. Derfor kan området oplagt bære titlen som ”Vinens Hovedstad”. Beliggenheden og 1855-klassifikationen (Grand Cru Classé) har gjort, at Bordeaux har opnået denne succes. Netop denne klassifikation, som er et system, der gør det nemt for forbrugerne at få et overblik over toppen af Bordeaux-vine, er der ingen andre distrikter i verden, som har forstået at gøre efter. Hos Vinmatch har du mulighed for at vælge mellem et stort udvalg af vine af høj kvalitet fra denne eftertragtede vinregion. Du har også mulighed for at blande din egen kasse med Bordeaux-vine efter din smag. 

GourmetWine bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere