Tenute Rossetti Rosso de Toscana, IGT Toscana

Spar 44 kr. pr. fl.
119 kr. pr. flaske 75 kr. pr. fl. ved 6 fl.Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Ost, Rå
- Charcuteri, Rå
- Pasta, Kogt
- Vildt - løbende/flyvende, Stegt
- Kalvekød, Stegt
- Oksekød, Stegt
- Smagstype: Tørre og markante
- Region: Toscana
- Indhold: 75 cl.
- Drue: 90% Sangiovese, 10% Merlot
- Årgang: NV
- Alc. procent: 12,5 %
- Vinnummer: 9784651321

Om vinen
Prisvindende og anmelderrost Rosso de Toscana!
Der findes ej mange områder i verden, som byder på mere velsmag end Toscana. Med et overflødighedshorn af gode oste, olier, trøfler og fantastiske vine, er dette stedet for livsnyderen, der elsker sol og velsmag.
Men i de senere år, har prisen for top Chianti, Supertoscanere og god Brunello de Montalcino, taget nogle kraftige spring opad og der er nogle gange langt mellem guldet.
Tenute Rossetti Rosso de Toscana er dermed et aldeles fremragende køb, hvor kvalitet og pris er i særklasse!
Vinen er lavet af Italiens mest prisvindende vinfamilie og denne herlige vin, har da også vundet et utal af priser og gode anmeldelser, herunder:
95 Point ved Luca Maroni, Italiens svar på Robert Parker & Sølvmedalje ved Mundus vini!
Tenute Rossetti Rosso de Toscana er en saftig og vellavet Rosso de Toscana med perfekt balance mellem syre, taninner og frugt. Simpelthen et fremragende køb, intet mindre.
Vinen laves på 90% Sangiovese og 10% Merlot druer, der stammer fra Rossettis vinmarker i Toscana, der har sydvestlig eksponering og en jordbund domineret af ler- og kalksten, som giver det bedste forhold til druerne.
Efter høst og nænsom presning, gennemgår druerne en op til 2 uger lang maceration, for at tilføje vinene farve, tannin og fylde.
Dette skaber en toscansk rødvin med medium fylde, velafbalancerede syre, flotte taninner og rigdom af frugt.
Oplevelsen
Duften er indbydende og charmerende med noter af blomster, vilde røde og mørke bær, samt snert af hvid peber.
Smagen er saftig, generøs, fyldig og elegant, hvor noterne følger med fra duften og ender i en lang behagelig og saftig eftersmag.
Vin og Mad
Oplagt til retter med rødt oksekød, kalv og rosastegt vildt, samt cremede pastaretter, charcuteri og modne oste.
Nydes ved 16-18C grader
Om producenten
Rossetti vingården er beliggende i middelalderlandsbyen Cerreto Guidi, i hjertet af Chianti regionen i maleriske Toscana.
Vingårdens historie kan spores tilbage til de tidlige dage i 1900-tallet, hvor det blev grundlagt af Sabatino Rossetti.
Igennem de senere år har denne eminente vingård gennemgået en modernisering, så den i dag fremstår fuldt renoveret med de absolut bedste produktfaciliteter med kapacitet til at koldgære, lagre og tappe vin.
Her er lagt vægt på kvalitet, hvilket tydeliggøres ved, at vinene har fået helt op til vanvittige 97 Point ved Luca Maroni, og vingården er tidligere kåret til årets bedste producent ved Mundus Vini.
I dag drives Rossetti winery af 3. generation af familien, men er en del af Fantini Wines.
Om Fantini Wines
Fantini wines blev grundlagt 1994, af tre partnere Filippo, Valentino og Camillo, der drømte om at eje og drive en vingård.
Med tiden blev en vingård til mange og Farnese vini, der anses som en af italiens største og måske ældste vinhuse, til Fantini Wines.
Farnese vini er et gammelt familienavn, hvis rødder kan spores godt 1.500 år tilbage i tiden, til den sene middelalder og renæssancen, hvor de første generationer kom til og begyndte at dyrke vin.
Vingården blev grundlagt i byen Ortona, i hjertet af Montepulciano D'Abruzzo DOCG-appellationen, mellem Appenninernes tinder og Adriaterhavets brise, hvor hovedsædet stadig består, den dag i dag.
Vinmarkerne strækker sig over omkring 4.000 hektarer, 8 vinområder og flere vin-appellationer: Fra Toscana, som den nordligste til Abruzzo og Campania. Basilicata og Puglia i syd, Sicilien og Sardinien over havet, samt to vingårde i Castilla La Mancha i den centrale del af Spanien.
Fantini Wines producerer mere end 100 forskellige vine, som laves på de bedste og nøje udvalgte druer.
Størstedelen af druerne stammer fra vingårdene i Italien og i særdeleshed fra vingårdene i Abruzzo-regionen, hvor vinene også bliver til og lagres i de smukke gamle kældre i Caldora slottet, som stammer fra den tidlige del af middelalderen.
Vine af særlig høj kvalitet, har været forbundet med Farnese vini siden slutningen af 1500-tallet, hvor det fortælles at prinsesse Margherita af Østrig, kom hertil for at gifte sig med prinsen Farnese.
Farnese blev valgt til Italiens bedste producent i både 2016, 2017 og 2019 af den italienske vinguru Luca Maroni og i løbet af de sidste 10 år, har de fået ikke mindre end 70 guldmedaljer, samt været hyppig ”gæst” på Winespectators liste over de 100 bedste producenter i verden.
Fantini Wines producerer i dag både Mousserende vine, hvid- rød- og rosévine, hvor nogle er fremstillet økologisk.
Et magisk landskab
Det historiske Toscana har været afgørende for, hvordan man producerer vin i hele verden, og med god grund.
I dette bjergrige landskab har man perfektioneret sine lokale vine i over 1000 år. Med passion og nidkærhed for vin samt gode oste og charcuteri, har man frembragt en bred portefølje af nogle af verdens absolut bedste vine: Chianti, Brunello de Montalcino og ”Super Toscanere” bare for at nævne nogle.
Sangiovese er den altoverskyggende røde drue i Toscana. Den klassiske variant SKAL være rygraden i alt Chianti og alt Brunello de Montalcino skal laves 100 % på dens ”lillebror” Sangiovese Grosso.
Ud over Sangiovese Grosso, dyrkes der en hel del Merlot og Cabernet Sauvignon. Dette er et relativt nyt fænomen og danner grundlag for ”Super Toscaner-vinene”.
De hvide druer i området udgør samlet under 1000 hektar og er ledet af Vermentino og Trebbiano de Toscana, samt lidt Malvasia og Vernaccia de San Gimignano.