Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Tenute Rossetti ’Linda’ Bolgheri, DOC Bolgheri Toscana

Tenuta Rossetti 2021
Italien Toscana Bolgheri
Luca Maroni
95 / 100
Tenute Rossetti ’Linda’ Bolgheri, DOC Bolgheri Toscana
Luca Maroni
95
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
259 kr. pr. flaske 229 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Gris, Simret
    • Oksekød, Grillet
    • Oksekød, Stegt
    • Vildt - løbende/flyvende, Grillet
    • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
    • Lam, Stegt
    • Lam, Grillet
    • Pasta, Kogt
  • Smagstype: Fyldige
  • Region: Toscana
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: 50% Cabernet Sauvignon, 25% Sangiovese & 25% Merlot
  • Årgang: 2021
  • Alc. procent: 14 %
  • Vinnummer: 1001122
Tenute Rossetti ’Linda’ Bolgheri, DOC Bolgheri Toscana

Om vinen

Tenute Rossetti ’Linda’ Bolgheri er et sandt anmelderrost italiensk mesterværk, fra den berømte vinregion Bolgheri i hjertet af Toscana.

Bolgheri er et af de bedst egnede vinområder. Rig på solskinstimer, skønne briser fra det Liguriske hav og en jorden af let alluvial oprindelse med sandlag på overfladen og dyb lerbund, som er med til at give vinene finesse, elegance og vedholdenhed.

Forståeligt at vinen betragtes som Tenute Rossetti vingårdens helt store stolthed.

En velstruktureret og elegant Bolgheri rødvin, kraftfuld, rig og voluminøs, der formår at forene Toscanas uimodståelige Sangiovese med Cabernet Sauvignon og Merlot, på den mest perfekte vis!

Vinen fremstilles på de bedste druer fra over 40 år gamle vinmarker, hvilket skaber en smagsbombe af en topvin, med masser af muskler i form af en intens smag, men også en elegant struktur, der gør at vinen ikke bliver for voldsom men mere yndefuld.

Efter høst og nænsom presning gennemgår druerne en 1-2 uger lang maceration og til slut 9 måneder lagring på franske barriques, som er med til at skabe vinens silkebløde tanniner.

Oplevelsen
Duften er forførende, intens og aromatisk med noter af friske urter, skovens røde og blå bær, der mødes med strejf af vanilje, lakrids, sort peber og mineralitet.

Smagen er voluminøs, rund og harmonisk, med rigdom af frugtige fra brombær, jordbær, hindbær, solbær og sorte kirsebær, der forenes i en velstruktureret og flot krop med silkebløde taninner og en lang mageløs afslutning med diskret mineralitet, strejf af nødder og urter.

Vin og Mad
En god ledsager til kraftfulde retter med rødt oksekød, lam, grillede auberginer, fyldige pastaretter, krydrede pølser, skinker og modne fast oste.
Serveres ved 16-18°C

Anmeldelser & Priser
95 POINT - Luca Maroni - Italiens svar på Robert Parker!

Rosso - The Winehunter Award 2023

Guld medalje - Frankfurt Internationel Trophy 2022

Guld Medalje – Mundus Vini 2022

Guld Medalje – Berliner Wine Trophy 2022

Om producenten

Rossetti vingården er beliggende i middelalderlandsbyen Cerreto Guidi, i hjertet af Chianti regionen i maleriske Toscana.

Vingårdens historie kan spores tilbage til de tidlige dage i 1900-tallet, hvor det blev grundlagt af Sabatino Rossetti.

Igennem de senere år har denne eminente vingård gennemgået en modernisering, så den i dag fremstår fuldt renoveret med de absolut bedste produktfaciliteter med kapacitet til at koldgære, lagre og tappe vin.

Her er lagt vægt på kvalitet, hvilket tydeliggøres ved, at vinene har fået helt op til vanvittige 97 Point ved Luca Maroni, og vingården er tidligere kåret til årets bedste producent ved Mundus Vini.

I dag drives Rossetti winery af 3. generation af familien, men er en del af Fantini Wines.

Om Fantini Wines
Fantini wines blev grundlagt 1994, af tre partnere Filippo, Valentino og Camillo, der drømte om at eje og drive en vingård.

Med tiden blev en vingård til mange og Farnese vini, der anses som en af italiens største og måske ældste vinhuse, til Fantini Wines.

Farnese vini er et gammelt familienavn, hvis rødder kan spores godt 1.500 år tilbage i tiden, til den sene middelalder og renæssancen, hvor de første generationer kom til og begyndte at dyrke vin.

Vingården blev grundlagt i byen Ortona, i hjertet af Montepulciano D'Abruzzo DOCG-appellationen, mellem Appenninernes tinder og Adriaterhavets brise, hvor hovedsædet stadig består, den dag i dag.

Vinmarkerne strækker sig over omkring 4.000 hektarer, 8 vinområder og flere vin-appellationer: Fra Toscana, som den nordligste til Abruzzo og Campania. Basilicata og Puglia i syd, Sicilien og Sardinien over havet, samt to vingårde i Castilla La Mancha i den centrale del af Spanien.

Fantini Wines producerer mere end 100 forskellige vine, som laves på de bedste og nøje udvalgte druer.

Størstedelen af druerne stammer fra vingårdene i Italien og i særdeleshed fra vingårdene i Abruzzo-regionen, hvor vinene også bliver til og lagres i de smukke gamle kældre i Caldora slottet, som stammer fra den tidlige del af middelalderen.

Vine af særlig høj kvalitet, har været forbundet med Farnese vini siden slutningen af 1500-tallet, hvor det fortælles at prinsesse Margherita af Østrig, kom hertil for at gifte sig med prinsen Farnese.

Farnese blev valgt til Italiens bedste producent i både 2016, 2017 og 2019 af den italienske vinguru Luca Maroni og i løbet af de sidste 10 år, har de fået ikke mindre end 70 guldmedaljer, samt været hyppig ”gæst” på Winespectators liste over de 100 bedste producenter i verden.

Fantini Wines producerer i dag både Mousserende vine, hvid- rød- og rosévine, hvor nogle er fremstillet økologisk.

Et magisk landskab
Det historiske Toscana har været afgørende for, hvordan man producerer vin i hele verden, og med god grund.

I dette bjergrige landskab har man perfektioneret sine lokale vine i over 1000 år. Med passion og nidkærhed for vin samt gode oste og charcuteri, har man frembragt en bred portefølje af nogle af verdens absolut bedste vine: Chianti, Brunello de Montalcino og ”Super Toscanere” bare for at nævne nogle.

Sangiovese er den altoverskyggende røde drue i Toscana. Den klassiske variant SKAL være rygraden i alt Chianti og alt Brunello de Montalcino skal laves 100 % på dens ”lillebror” Sangiovese Grosso.

Ud over Sangiovese Grosso, dyrkes der en hel del Merlot og Cabernet Sauvignon. Dette er et relativt nyt fænomen og danner grundlag for ”Super Toscaner-vinene”.

De hvide druer i området udgør samlet under 1000 hektar og er ledet af Vermentino og Trebbiano de Toscana, samt lidt Malvasia og Vernaccia de San Gimignano.