Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Tenute Rossetti Poggio Civetta ’Governo’ all’Uso Toscano, IGT Toscana

Tenuta Rossetti 2020 Sangiovese
Italien Toscana Chianti
Luca Maroni
98 / 100
Tenute Rossetti Poggio Civetta ’Governo’ all’Uso Toscano, IGT Toscana
-26%
Luca Maroni
98
Guld medalje
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 47 kr. pr. fl.

175 kr. pr. flaske 128 kr. pr. fl. ved 6 fl.
175 kr. pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Gris, Simret
    • Oksekød, Grillet
    • Oksekød, Stegt
    • Vildt - løbende/flyvende, Grillet
    • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
    • Lam, Stegt
    • Lam, Grillet
    • Risotto, Kogt
  • Smagstype: Fyldige
  • Region: Toscana
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: 70% Sangiovese, 20% Merlot, 5% Cabernet Sauvignon & Syrah 5%
  • Årgang: 2020
  • Alc. procent: 13,5 %
  • Vinnummer: 1001121
Tenute Rossetti Poggio Civetta ’Governo’ all’Uso Toscano, IGT Toscana

Om vinen

Denne saftige vin har fået guld ved Mundus vini, 98 Point af Luca Maroni og gården er kåret til årets vinproducent i Italien, samt fået 70 guldmedaljer.

Udtrykket Governo er oprindeligt gammel en opskrift, som blev udviklet for 300 år siden i Toscana.

Her er det Sangiovese, der er den store dominerende drue. Druen giver ofte meget tørre vine, så for at lave vinene lidt mere "drikkevenlige", begyndte man at tørre en del af druerne.

Ca. 80% af mosten laves som vanligt, mens de sidste 20% af druerne, tørres på stativer i 4-5 uger, hvorefter de presses og mosten tilsættes vinen, som lige har afsluttet gæringen, hvorved der startes en ny gæring.

Druerne stammer fra Rossetti vingårdens vinmarker, der gror på stejle bakker 430 m. over havets overflade og i en jordbund domineret af kalkholdig sand- og Flysch-sten, mergel og ler, hvilket tilføjer mineralitet og elegance til vinene.

Til slut lagres vinen 5 måneder på franske egetræs tønder.

Resultatet er en fyldig, intens og dejlig vin. En elegant Toscaner i fuldkommen harmoni og balance.

Oplevelsen

Duften er intens, dyb og aromatisk med noter af skovens bær, noter af lyse krydderier, svampe og strejf af mineralitet.

Smagen er smidig, elegant, karakterfuld og rig på lige dele af frugtige noter fra skovens vilde kirsebær, solbær, brombær og hindbær, der forenes med krydrede noter af lakrids, mørk chokolade, vanilje og svampe, i en fyldig krop med dristige tanniner og en lang flot eftersmag, med antydninger af hvid peber.

Vin og Mad
Prøv denne herlige vin til retter med kalv, lam og rødt oksekød, som Fiorentina Steak, lækre fyldige og cremet pastaretter, svamperisotto og simreretter som Ossobuco.

Vinen gør sig bedst ved 16-18C gader og bør serveres i store glas.

Anmeldelser & Priser

98 - Point Luca Maroni 2023

Guldmedalje - Berliner Wine Trophy 2023

Sølvmedalje - Mundus Vini 2022

Guldmedalje - Frankfurt International Trophy 2022

Bronzemedalje – Korea Wine Challenge 2022

Guldmedalje – Sakura Awards 2022

Om producenten

Rossetti vingården er beliggende i middelalderlandsbyen Cerreto Guidi, i hjertet af Chianti regionen i maleriske Toscana.

Vingårdens historie kan spores tilbage til de tidlige dage i 1900-tallet, hvor det blev grundlagt af Sabatino Rossetti.

Igennem de senere år har denne eminente vingård gennemgået en modernisering, så den i dag fremstår fuldt renoveret med de absolut bedste produktfaciliteter med kapacitet til at koldgære, lagre og tappe vin.

Her er lagt vægt på kvalitet, hvilket tydeliggøres ved, at vinene har fået helt op til vanvittige 97 Point ved Luca Maroni, og vingården er tidligere kåret til årets bedste producent ved Mundus Vini.

I dag drives Rossetti winery af 3. generation af familien, men er en del af Fantini Wines.

Om Fantini Wines
Fantini wines blev grundlagt 1994, af tre partnere Filippo, Valentino og Camillo, der drømte om at eje og drive en vingård.

Med tiden blev en vingård til mange og Farnese vini, der anses som en af italiens største og måske ældste vinhuse, til Fantini Wines.

Farnese vini er et gammelt familienavn, hvis rødder kan spores godt 1.500 år tilbage i tiden, til den sene middelalder og renæssancen, hvor de første generationer kom til og begyndte at dyrke vin.

Vingården blev grundlagt i byen Ortona, i hjertet af Montepulciano D'Abruzzo DOCG-appellationen, mellem Appenninernes tinder og Adriaterhavets brise, hvor hovedsædet stadig består, den dag i dag.

Vinmarkerne strækker sig over omkring 4.000 hektarer, 8 vinområder og flere vin-appellationer: Fra Toscana, som den nordligste til Abruzzo og Campania. Basilicata og Puglia i syd, Sicilien og Sardinien over havet, samt to vingårde i Castilla La Mancha i den centrale del af Spanien.

Fantini Wines producerer mere end 100 forskellige vine, som laves på de bedste og nøje udvalgte druer.

Størstedelen af druerne stammer fra vingårdene i Italien og i særdeleshed fra vingårdene i Abruzzo-regionen, hvor vinene også bliver til og lagres i de smukke gamle kældre i Caldora slottet, som stammer fra den tidlige del af middelalderen.

Vine af særlig høj kvalitet, har været forbundet med Farnese vini siden slutningen af 1500-tallet, hvor det fortælles at prinsesse Margherita af Østrig, kom hertil for at gifte sig med prinsen Farnese.

Farnese blev valgt til Italiens bedste producent i både 2016, 2017 og 2019 af den italienske vinguru Luca Maroni og i løbet af de sidste 10 år, har de fået ikke mindre end 70 guldmedaljer, samt været hyppig ”gæst” på Winespectators liste over de 100 bedste producenter i verden.

Fantini Wines producerer i dag både Mousserende vine, hvid- rød- og rosévine, hvor nogle er fremstillet økologisk.

Et magisk landskab
Det historiske Toscana har været afgørende for, hvordan man producerer vin i hele verden, og med god grund.

I dette bjergrige landskab har man perfektioneret sine lokale vine i over 1000 år. Med passion og nidkærhed for vin samt gode oste og charcuteri, har man frembragt en bred portefølje af nogle af verdens absolut bedste vine: Chianti, Brunello de Montalcino og ”Super Toscanere” bare for at nævne nogle.

Sangiovese er den altoverskyggende røde drue i Toscana. Den klassiske variant SKAL være rygraden i alt Chianti og alt Brunello de Montalcino skal laves 100 % på dens ”lillebror” Sangiovese Grosso.

Ud over Sangiovese Grosso, dyrkes der en hel del Merlot og Cabernet Sauvignon. Dette er et relativt nyt fænomen og danner grundlag for ”Super Toscaner-vinene”.

De hvide druer i området udgør samlet under 1000 hektar og er ledet af Vermentino og Trebbiano de Toscana, samt lidt Malvasia og Vernaccia de San Gimignano.