Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Floralba Prosecco D.O.C Extra dry - Rosé, Prosecco D.O.C

2020
Italien Veneto
Floralba Prosecco D.O.C Extra dry - Rosé, Prosecco D.O.C
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
140 kr. pr. flaske 110 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

 • Vintype: Prosecco
 • Anbefalet til:
  • Fjerkræ, Stegt
  • Skaldyr, Grillet
  • Fisk, Grillet
  • Charcuteri, Rå
  • Fisk, Dampet
 • Region: Veneto
 • Indhold: 75 cl.
 • Drue: 85% Glera & 15% Pinot Nero (Pinot Noir)
 • Årgang: 2020
 • Alc. procent: 11,5% %
 • Vinnummer: 1071018
Floralba Prosecco D.O.C Extra dry - Rosé, Prosecco D.O.C

Om vinen

Floralba Prosecco D.O.C Extra dry Rosé er en sprød, frisk og frugtig Prosecco Rosé, skabt på et blend af den klassiske Prosecco druesort Glera, der indtil 2009/2010 blot blev kaldt Prosecco-druen, og den frugtige Pinot Noir, kendt som Pinot Nero i Italien. 

D
ruerne kommer fra vinmarker, beliggende på de blide bjergskråninger i Veneto-regionen, i det nordøstlige hjørne af Italien, som er hjemsted for Prosecco, der i årtier har været blandt verdens mest elsket mousserende vine.

Prosecco rosé, er dog en ganske ny vintype, da den først blev lovlig at fremstille, under Prosecco DOC appellationen, i 2020 og derfor bære de første flasker helt utraditionelt årgang, blot for at hylde den nye vintypes fødsel i Prosecco DOC.

Floralba Prosecco Extra dry Rosé er husets første Rosé version, med druer høstet i 2019, der ved første gæring holdes adskilt. Først ved 2. gæringen bliver vinen/mosten af Glera druer og Pinot Nero forenet i et blend og vinen får lov at 2. gære efter Charmat-metoden.

Og resultatet er en flot, sprød og delikat Prosecco Rosé, i lys pink farve, med rigdom frugtige noter, blide bobler og masser af fylde. 

Oplevelsen
Duften er forførende intens, frisk og aromatisk med florale og frugtige noter af roser og røde bær. 

Smagen byder på masser af volumen og generøsitet af frugt, fra vilde jordbær til hindbær og kirsebær, der forenes i en dejlig smagfuld og vedholdende afslutning. 

Vin & Mad Tips
Den perfekte sommervin, der kan nydes, som aperitif på terrassen til lette grillretter af lyst kød, fisk og skaldyr eller sommersalater, men lige så meget til charcuteri og modne fast oste, samt magre fiske- og skaldyrsretter. 

Nydes tempereret ved 7-9Cgrader

Om producenten

Floralba vinene fremstilles af et ungt firma, The Wine People, som blev grundlagt i 2009, af et team bestående af dygtige og passionerede vinproducenter og vinmager fra flere regioner i Italien, i troen på lokale bæredygtige vine, der afspejler området de kommer fra. 

Vingårdens hovedsæde er beliggende i Trentino Alto-Adige i den nordlige del af Italien, men druerne til vinene kommer fra mindre økologiske og bæredygtige vingårde i Toscana, Abruzzo, Puglia, Sicilien og Veneto.  

Om Charmat-Metoden 
Charmat-metoden og kaldet “Cuve Close” i Frankrig, er en metode, der anvendes til fremstilling af Mousserende vin, hvor første gæringen sker ligesom ved Méthode Traditionelle/Méthode Champenoise, hvor kuldioxiden naturligt forekommer som del af en malolaktisk gæring. En helt naturlig proces, som sker spontant (takt med foråret og varmen er på vej)

Det er den malolaktiske gæring -hvor den hårde æblesyre ("malo") omdannes til den blødere mælkesyre (“laktisk”).

2. gæringen, foregår dog ej flasken som ved Méthode Traditionelle, men finder sted på store tryktanke/stålfade. 

Herefter lagres vinen på flaske under tryk. Denne fremgangsmetode benyttes i dag over det meste af verden, men især i Prosecco og asti, samt bl.a. til tysk Sekt. - Resultatet er mindre og længerevarende bobler.

Metoden siges at være opfundet af Ønologen Federico Martinotti i 1895, i Asti Provinsen i det nordvestlige hjørne af Italien.

Om Prosecco
Den første af Italiens berømte mousserende vine, var med al sandsynlighed Prosecco, som kan føres tilbage til 1754.

Prosecco produceres i regionerne Veneto og Friuli-Venecia Guilia, hvor størstedelen af Prosecco produceres omkring byerne Conegliano og Valdobbiadene, i Trevisos nordlige bakker.

Prosecco Doc må fremstilles i begge regioner( Veneto og Friuli-Venecia Guilia) og DOCG er tilladt at fremstille omkring Conegliano og Valdobbiadene.

Prosecco fremstilles på Prosecco-druen, der siden 2009/2010 har lyder navnet Glera, ifølge Europæisk vin-lovgivning og oprindeligt er af Slovensk oprindelse.