Bodegas Pequeños Cava Brut Ecológico, Økologisk, D.O Cava, Penedés Catalonien
Vinfakta
- Vintype: Cava
-
Anbefalet til:
- Suppe, Kogt
- Fisk, Grillet
- Skaldyr, Dampet
- Skaldyr, Grillet
- Skaldyr, Rå
- Smagstype: Tørre og elegante
- Region: Catalonien
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Chardonnay, Macabao
- Årgang: NV
- Alc. procent: 11,5 %
- Vinnummer: 1000737
Om vinen
Bodegas Pequeños Cava Brut Ecológico er en lækker, forførende, sprød og aromatisk økologisk Cava, skabt helt efter kunstens regler, på de klassiske Cava-druer og med 2. gæring i flasken.
Cavaen er fremstillet på druesorterne Macabeo og Chardonnay, og bliver produceret af det bæredygtige og økologiske vinhus Cavas Marevia, som ligger i Requena, på den solrige østlige side af Spanien, nær Valencia, i hjertet af Cava D.O. appellationen.
Cavas Marevia ejes af familien Hevia Ferrer, der er efterkommere af Ferrer Sala-familien, som besidder en mere end 100års erfaring indenfor vindyrkning og spanske mousserende vine af høj kvalitet.
Familien erhvervede Cavas Marevia i 2019 og har siden dedikeret deres kærlighed til at skabe økologiske Cavaer i topkvalitet fra Requena, Cava D.O.
Vinstokkene gror her her på et plateau mellem 550 og 750 meter over havets overflade og i en jordbund domineret af ler og kalk, hvilket tilføjer elegance og mineralitet til vinene.
Druerne dyrkes økologisk og efter bæredygtig certificeret landbrug.
Høsten foregår i hånden og når druerne en anelse undermodne, for at bevarer syren i druerne, som er vigtig ved fremstilling af tør mousserende vin, samt for at alkoholprocenten ej løber løbsk når 2. gæringen finder sted i flasken.
Oplevelsen
Dette skaber en mageløs, yderst elegant, sprød økologisk Cava, med friskhed, renhed, rigdom af frugt, fine vedvarende bobler og sprød mineralitet.
Duften er forførende og yderst aromatisk med noter af blomster, citrus og grønne æbler, der mødes med toastede gærnoter og elegant mineralitet.
Smagen er voluminøs og yndefuld, hvor de frugtige og de toastede noter følger med fra duften og forenes med vedvarende fine bobler og sprød og elegant mineralitet i en lang flot eftersmag.
Vin og Mad
Oplagt som aperitif eller sommerglasset på terrassen, men også en glimrende ledsager til fiske- og skaldyrsretter som; østers, grillet middelhavsinspireret hvidfisk og skaldyr i alle afskygninger. Fra Bisque på krabbe eller hummer, det store skaldyrsfad, håndpillede rejer med mayo, hvidvinsdampede blåmuslinger og grillet hummer/krebs.
Nyd den ved 8-10C grader
Om producenten
Bodegas Pequeños Økologiske Cava Brut produceres af Cava-huset Cavas Marevia, som er beliggende i Requena, i Valencia-distriktet i hjertet af Cava D.O. appellationen.
Cavas Marevia ejes af familien Hevia Ferrer, der er efterkommere af Ferrer Sala-familien, som besidder en mere end 100års erfaring indenfor vindyrkning og spanske mousserende vine af høj kvalitet.
Familien erhvervede Cavas Marevia i 2019 og har siden dedikeret deres kærlighed til at skabe økologiske Cavaer i topkvalitet fra Requena, Cava D.O.
Cavaerne herfra er resultatet af lyset fra den østlige side af Spanien, som er beliggende i højlandet med udsigt over Middelhavet.
Vinmarkerne gror her på et plateau mellem 550 og 750 meter over havets overflade og i en jordbund domineret af ler og kalk, hvilket tilføjer elegance og mineralitet til vinene.
Druerne dyrkes økologisk og efter bæredygtig certificeret landbrug.
Høsten foregår i hånden og når druerne en anelse undermodne, for at bevarer syren i druerne, som er vigtig ved fremstilling af tør mousserende vin, samt for at alkoholprocenten ej løber løbsk når 2. gæringen finder sted i flasken.
Cava-huset Cava Marevia er bæredygtigt certificeret: Viticulture Sustainability Certificate (WfCP) og økologisk certificeret EU og den spanske økologi certification CAECV.