Robert J. Mur Selección Cava Brut, D.O. Cava, Penedés Catalonien
Vinfakta
- Vintype: Cava
-
Anbefalet til:
- Fisk, Grillet
- Skaldyr, Dampet
- Skaldyr, Grillet
- Skaldyr, Rå
- Smagstype: Tørre og fyldige
- Region: Catalonien
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Xarello, Macabeo og Parellada.
- Årgang: NV
- Alc. procent: 11,5 %
- Vinnummer: 10000308
Om vinen
Robert J. Mur Selección Cava Brut er en sprød, lækker og livlig Cava Brut, med friske, aromatiske noter, rigdom af frugt, fylde og elegant mineralitet!
Cavaen er fremstillet på de klassiske Cava D.O/Penedés druesorter; Macabeo, Xarel.lo og Parellada, der stammer fra Robert J. Murs vinmarker i Sant Sadurní d'Anoia, i hjertet af Penedés, Catalonien.
Vinstokkene gror i en ler- og kalkholdig jordbund i mellem 200m og 600m over havets overflade, der tilføjer elegance og mineralitet til vinene.
Druerne høstes i hånden og tidligt om morgenen, for at udnytte natten kølighed, der bidrager med renhed, friskhed og frugt i druerne.
Druesorterne vinificeres hver for sig i rustfri ståltanke, men mødes under 2. gæringen i flasken, efter den traditionelle Champagne metode/Champenoise/Méthode Traditionel.
Vinene lagres til slut minimum 20 måneder.
Oplevelsen
Dette skaber en flot, voluminøs og sprød Cava Brut, med elegante bobler, frugt og mineralitet.
Duften er aromatisk, frisk og charmerende med noter af blomster, grønne æbler, modne pære og citrus, der mødes med antydninger af honning og sprød mineralitet.
Smagen er voluminøs men yderst elegant og livlig, med noter af grønne æbler, citrus og eksotiske frugter, forenes i en flot voluminøs krop og lang eftersmag med vedvarende delikate bobler, antydninger af honning og sprødhed af elegant mineralitet.
Vin og Mad
Oplagt som aperitif eller sommerglasset på terrassen, men også en god ledsager til fiske- og skaldyrsretter som; Østers, stenbiderrogn med fed creme fraiche, stegt hvid fisk, det store skaldyrsfad med hummer, rejer og muslinger, samt retter med hvidvinsdampede blåmuslinger a la Moules Mariniéres.
Serveres ved 8-10C grader
Om producenten
Robert J. Mur er en familieejet vingård beliggende Sant Sadurní d'Anoia, i hjertet af Penedés og Cava D.O appellationen, hvor den første flaske Cava kom til verden i 1872.
Her har familien Mur dyrket vin siden 1988 og deres traditioner og know-how er gået i arv fra generation til generation.
Vinmarkerne strækker sig over 48 hektarer af vinstokke mellem områderne Alt og Baix i Penedès, som er et ideelt område til dyrkning af druesorter, der er velegnede til langtidslagring af cavaer.
Her gror vinstokkene i en ler- og kalkholdig jordbund i mellem 200m og 600m over havets overflade og nyder godt at nærheden til Middelhavet, der sender kølige briser ind over land.
Nogle af vinstokkene blev plantet i begyndelsen af det forrige århundrede og var lige præcis de vinstokke som Robert J. Mur oprindeligt forelskede sig i i 1988.
Vinmarkerne dyrkes efter bæredygtige principper, med respekt for naturen og biodiversiteten, og nogle dyrkes endda økologisk.
Høsten udføres i hånden og så tidligt om morgenen, som muligt, så nattens kølighed bliver udnyttet optimalt.
Druerne sorteres i kasser efter sort, ligesom de vinificeret separat i rustfri ståltanke.
Cavaerne fremstilles efter den traditionelle Champagne metode/Champenoise/Méthode Traditionel, hvor 2. gæringen sker på flaske med særligt udvalgt gær.
Robert J. Murs cavaer lagres minimum 20 måneder.
