Floralba Prosecco D.O.C Extra dry Blanc, Prosecco DOC
Spar 41 kr. pr. fl.
140 kr. pr. flaske 99 kr. pr. fl. ved 6 fl.Vinfakta
- Vintype: Prosecco
-
Anbefalet til:
- Vegetar, Rå
- Fjerkræ, Stegt
- Ost, Rå
- Fisk, Grillet
- Skaldyr, Grillet
- Region: Veneto
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Glera
- Alc. procent: 11% %
- Vinnummer: 1071017
Om vinen
Floralba Prosecco D.O.C Extra dry er en sprød og delikat Prosecco, skabt på den klassiske Prosecco druesort Glera, der indtil 2009/2010 blot blev kaldt Prosecco-druen.
Druerne kommer fra vinmarker, beliggende på de blide bjergskråninger i Veneto-regionen, i det nordøstlige hjørne af Italien.
Høsten foregår ved håndkraft, som vore forfædre og først i midten/slutningen af september, når druerne har nået fuld modenhed, men stadig besidder et højt syre niveau, der tilføjer og bevarer friskheden og frugten, som kendetegner en klassisk Prosecco D.O.C.
Vinen fremstilles ved Charmat-metoden, hvor 2. gæring finder sted på store tryktanke/stålfade, i modsætning til Méthode Traditionelle, hvor 2.gæring sker i flasken.
Dette skaber en flot klassisk Prosecco med lækre forførende bobler, aromatiske og frugtige noter, og elegant friskhed.
Oplevelsen
Duften er aromatisk med noter af hvide blomster, pære, hvide stenfrugter, citrus, toast og honning.
Smagen er fyldig, frugtig og frisk, med fine lækre bobler, der sammen med rigdom af frugt fylder ganen i en blød symfoni med let sødme og behagelig afslutning.
Vin & Mad Tips
Det oplagte valg til en frisk sommerlig aperitif, men også en god ledsager til fiske- og skaldyrsretter, som grillede rejer, muslinger og Østers, samt grillet fisk, retter med lyst kød, sommer salater og modne fast og hvidskimmeloste.
Nydes tempereret ved 7-9Cgrader
Om producenten
Floralba vinene fremstilles af et ungt firma, The Wine People, som blev grundlagt i 2009, af et team bestående af dygtige og passionerede vinproducenter og vinmager fra flere regioner i Italien, i troen på lokale bæredygtige vine, der afspejler området de kommer fra.
Vingårdens hovedsæde er beliggende i Trentino Alto-Adige i den nordlige del af Italien, men druerne til vinene kommer fra mindre økologiske og bæredygtige vingårde i Toscana, Abruzzo, Puglia, Sicilien og Veneto.
Om Charmat-Metoden
Charmat-metoden og kaldet “Cuve Close” i Frankrig, er en metode, der anvendes til fremstilling af Mousserende vin, hvor første gæringen sker ligesom ved Méthode Traditionelle/Méthode Champenoise, hvor kuldioxiden naturligt forekommer som del af en malolaktisk gæring. En helt naturlig proces, som sker spontant (takt med foråret og varmen er på vej)
Det er den malolaktiske gæring -hvor den hårde æblesyre ("malo") omdannes til den blødere mælkesyre (“laktisk”).
2. gæringen, foregår dog ej flasken som ved Méthode Traditionelle, men finder sted på store tryktanke/stålfade.
Herefter lagres vinen på flaske under tryk. Denne fremgangsmetode benyttes i dag over det meste af verden, men især i Prosecco og asti, samt bl.a. til tysk Sekt. - Resultatet er mindre og længerevarende bobler.
Metoden siges at være opfundet af Ønologen Federico Martinotti i 1895, i Asti Provinsen i det nordvestlige hjørne af Italien.
Om Prosecco
Den første af Italiens berømte mousserende vine, var med al sandsynlighed Prosecco, som kan føres tilbage til 1754.
Prosecco produceres i regionerne Veneto og Friuli-Venecia Guilia, hvor størstedelen af Prosecco produceres omkring byerne Conegliano og Valdobbiadene, i Trevisos nordlige bakker.
Prosecco Doc må fremstilles i begge regioner( Veneto og Friuli-Venecia Guilia) og DOCG er tilladt at fremstille omkring Conegliano og Valdobbiadene.
Prosecco fremstilles på Prosecco-druen, der siden 2009/2010 har lyder navnet Glera, ifølge Europæisk vin-lovgivning og oprindeligt er af Slovensk oprindelse.