McPherson Family ’Alexandra’ Chardonnay Pinot Noir Sparkling Brut, Victoria Australien

Vinfakta
- Vintype: Øvrige Bobler
-
Anbefalet til:
- Skaldyr, Rå
- Salat, Rå
- Skaldyr, Dampet
- Fisk, Grillet
- Smagstype: Tørre og fyldige
- Region: Victoria
- Indhold: 75 cl.
- Drue: 90% Chardonnay, 10 % Pinot Noir
- Årgang: 2023
- Alc. procent: 11,5 %
- Vinnummer: 1000490

Om vinen
McPherson Family ’Alexandra’ Sparkling Brut er en frisk, sprød og tør australsk mousserende vin med livlige og delikate bobler, rigdom af frugt og elegance.
Vinen er fremstillet på druesorterne Chardonnay og Pinot Noir, fra McPherson vinmarker i Goulburn Valley.
Høst og presning af druerne foregår om natten, hvor de køligere temperaturer bevarer druernes friskhed.
Mosten er opdelt efter parceller, så mosten fra et parcel gennemgår en malolaktisk gæring, en anden gæres og lagres på franske egetræsfade og en tredje ligger Sur Lie/på bærmen, inden vinen blendes og hældes på flaske.
Opdeling af hver parcel med hver sin fremstilling, skaber en unik karakter og personlighed til hver vin.
Oplevelsen
Dette skaber en bemærkelsesværdig, flot, elegant og tør australsk mousserende vin, med sprødhed og renhed af frugt, fine, delikate og vedvarende bobler.
Duften er frisk, aromatisk og frugtig med noter af sommeræbler og pære, der mødes med frisk citrus, bær, eksotiske frugter, honning og ristede noter af brioche.
Smagen er voluminøs, elegant, tør og sprød, med frugtige noter, der går igen fra duften og ender i en lækker afslutning med vedvarende bobler, fedme fra honning noter og elegance af sprødhed og friskhed.
Vin og Mad
Oplagt som velkomst eller aperitif, men også en skøn ledsager til fiske- og skaldyrsretter, som grillet/stegt hvidfisk, hvidvinsdampede blåmuslinger Moules Marinéres, friske håndpillede rejer m. mayo og det store skaldyrsfad med hummer, rejer, krabbe og muslinger, samt retter med grillet lyst kød og sprøde sommersalater.
Serveres ved 7- 9C grader.
Om producenten
McPherson Wines er en familieejet vingård, der blev grundlagt i 1968 af Jock McPherson, som havde arbejdet på vingårde, helt tilbage i de tidlige dage af vinproduktionens dage, i New South Wales regionen.
Og siden er tradition og glæden ved at fremstille vin blevet videregivet fra far Jock til søn Andrew McPherson, der i dag driver McPherson Wines.
I 1974 begyndte Andrew at fremstille vin på egen hånd og har til dato brugt sit arbejdsliv i vinindustrien, og med tiden har McPherson skabt et flot omdømme, som gør vingården til Australiens mindst kendte af kontinentets ”Top 20 vingårde”, der trods lidenskab og kunsthåndværk, går lidt under radaren, når det kommer til omtale.
Vingården er beliggende i den historiske vinregion Goulburn Valleys naturskønne landskab, der ligger i Australiens sydligst beliggende vinregion Victoria, som kan prale af nogle af de ældste Shiraz-vinstokke i verden.
I dag strækker McPherson Wines sig over mere end 200 hektarer af vinmarker i Goulburn Valleys, hvor vinstokkene er beplantet med druesorterne: Chardonnay, Pinot Grigio, Sauvignon Blanc, Riesling, Vermentino/Rolle, Moscato, Pinot Noir, Shiraz, Cabernet Sauvignon, Merlot, Grenache Noir, Nero d’Avola og Mourvèdre.
Vinstokkene er plantet i både det frugtbare flader terræn nær floden og på de solbeskinnede skråninger af bjergskråningerne, som tilføjer hvert plot, sin egen unikke karakter til druerne.
Det kølige klima og rigelige solskin i regionen skaber optimale betingelser for modning af druer, hvilket resulterer i vine med enestående dybde, kompleksitet og balance.
McPherson fremstiller deres vine efter bæredygtige principper og vinmarkerne dyrkes efter økologiske og biodynamiske metoder, med særlig opmærksomhed på biodiversitet, jordens og vinstokkenes sundhed.