Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Valpolicella Ripasso, Terre del Moro

Terre del Moro 2019
Italien Veneto
Valpolicella Ripasso, Terre del Moro
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
179 kr. pr. flaske 149 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Kalvekød, Stegt
    • Lam, Grillet
    • Kalvekød, Grillet
    • Vildt - løbende/flyvende, Simret
  • Region: Veneto
  • Drue: Corvina (60%), Corvinone (20%) og Rondinella (20%)
  • Årgang: 2019
  • Vinnummer: 1001156
Valpolicella Ripasso, Terre del Moro

Om vinen

Saftig og dejlig kvalitets Ripasso fra Terre del Morro. Denne dejlig vin må ikke sammelignes med de billige Ripassoer der faldbydes til spotpriser. Der her er Rpasso lavet efter den helt korrekte Ripasso metode, hvor Valpolicella-vinen gærer på kvaset af husets Amarone. Et super godt glas vin, der giver mange Amaronevine baghjul. Et virkelig godt køb!

Om producenten

Terre del Moro Ripasso produceres på druerne Corvina (60%), Corvinone (20%) og Rondinella (20%). Efter en nænsom sortering af druerne, presning og gæring lagres vinen indtil februar måned, hvor vinen igen gæres - nu med kvaset fra Amarone produktionen. Dermed opnår vinen en rigere farve, og der udtrækkes mere aroma, og alkoholen øges. Herefter lægges vinen igen til lagring, denne gang i 12 måneder på små franske egefade (barriques), og endnu 6 måneder på flaske inden den forlader kælderen. 

Resultatet er en ualmindelig velsmagende Ripasso, med varme og kraft. Farven er flot rubinrød. Der stiger en lækker mandelagtig aroma op af glasset, som virkelig giver appetit på at smage vinen i store mundfulde.

Serverings TIPS
Serveringstemperaturen bør ikke overstige 16-18 grader. Vinen er velegnet til gode kraftige kødretter evt. krydret kød fra grillen. Den kan også anvendes til gode modne oste. Vinen bør iltes efter åbning af flasken, og oplevelsen bliver endnu bedre, hvis vinen står på karaffel i 1-2 timer før servering.

Terre del Moro skabes af den vinpassionerede Veneto-familie Arduini, der har en lang tradition for produktion af regionens klassiske vine.