Semprebon Ripasso

Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Lam, Grillet
- Kalvekød, Grillet
- Oksekød, Grillet
- Lam, Stegt
- Oksekød, Stegt
- Kalvekød, Stegt
- Smagstype: Fyldige
- Region: Veneto
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Corvina, Rondinella, Molinara
- Årgang: 2021
- Alc. procent: 13,5 %
- Vinnummer: 004465232016

Om vinen
Valpolicella Ripasso D.O.C. fra det nordlige Italien. Området ligger øst for Gardasøen i bakkerne mod Verona. Det er ikke uden grund at den kaldes for Amarones lillebror.
Vinen har flotte frugtige nuancer af brombær, hindbær, jordbær, rosiner samt lidt figen og lidt kirsebær. Byder på svage noter af cedertræ samt hints af grøn peber, sort peber og rosmarin. Velstruktureret og behagelig vin med en meget indbydende duft og en lang eftersmag.
Vinavisen.dk er meget glad for denne herlige vin, med god grund.
De har testet vinen i to årgange og i begge årgange, fik den 5 stjerne af 5 mulige.
”En meget saftig og dejlig rødvin i god balance og tilpas syre. Den hænger godt i munden”
Om producenten
Valpolicella Ripasso er fremstillet af Corvina, Rondinella og Molinara druer som høstes i slutningen af september. Produktionen af denne vin er meget tæt knyttet til Amarone. Efter at Amarone er færdiggæret blandes drueskaller fra Amarone produktionen med den almindelige Valpolicella rødvin.
Derved går en andengæring i gang og resultatet er en forhøjet alkoholstyrke Samt en dybere farve, rigere krop og aroma. Vinen lagres derefter på slovenske egetræsfade.
Perfekt til rødt kød, stege og ost.