Gamba ”Le Quare” Amarone della Valpolicella Classico, DOCG Valpolicella Superiore, Veneto

Spar 40 kr. pr. fl.
309 kr. pr. flaske 269 kr. pr. fl. ved 6 fl.Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Vildt - løbende/flyvende, Stegt
- Braiserede retter, Simret
- Oksekød, Stegt
- And, Stegt
- Smagstype: Fyldige
- Region: Veneto
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Corvina 50%, Corvinone 30%, Rondinella 15%, Molinara 5%.
- Årgang: 2018
- Alc. procent: 15 %
- Vinnummer: 784564548

Om vinen
Gamba ”Le Quare” Amarone della Valpolicella Classico er en mageløs, voluminøs, blød og saftig enkeltmarks Amarone della Valpolicella Classico, helt efter kunstens regler, når det er allerbedst.
En STOR intens smagsoplevelse, intet mindre.
Vinen er fremstillet på de klassiske Valpolicella druesorter; Corvina, Corvinone, Rondinella, & Molinara, og efter den klassiske og traditionelle metode, hvor Amarone-vine laves på tørrede druer, som skal tørre i min. 3 mdr., inden presning.
Druerne til denne fantastiske enkeltmarks Amarone stammer fra Gambas plot på vinmarken Le Quare, der ligger på Gnirega bakkens sydligt eksponeret skråning, med udsigt over Valpolicella dalen i 300 meters højde over havets overflade, og i Valpolicellas karakteristiske jordbund domineret af kalksten, som tilføjer den yndefulde mineralitet i Valpolicella vinene.
Vinstokkene er her over 30 år gamle, hvilket giver et lavere høstudbytte pr. hektar, men også druer med en mørk og fyldig smagskoncentration.
Druerne bliver håndplukket i slutningen af september, hvor blot de bedst modne druer udvælges og anbringes i trækasser, der efterlades i kælderen, hvor druerne tørre i min. 3 måneder, helt ifølge traditionen.
Tørring gør at 30-50% af vandet i druerne fordamper, hvilket efterlader en større fylde og smagskoncentration i hver enkelt drue.
Herefter afstilkes druerne og gennemgår maceration og presning, inden vinen til slut lagres 1 måned på ståltanke og yderligere 2 år på egetræsfade, inden den frigives.
Oplevelsen
Dette skaber en mageløs, blød, harmonisk og voluminøs enkeltmarks Amarone della Valpolicella Classico med saftig og generøs rigdom af frugt og sublim elegance!
Dyb rød i farven med orange nuancer.
Duften er forførende, aromatisk og intens med noter af violer, rosenblade og friske urter, der mødes med blommer, røde hindbær, solbær og kirsebær, samt varme krydderier af nødder, peber, vanilje og tobak.
Smagen er blød, voluminøs og koncentreret med dybe noter af blommer, figner, brombær, solbær og røde og sorte kirsebær, der forenes med ristede nødder, tørret frugt og vanilje i en lang vedvarende afslutning, med antydninger af elegant mineralitet.
Vin og Mad
En oplagt ledsager til de kraftfulde og fede kødretter, som rosastegt steg af okse, lam eller vildt, med kraftfuld sauce, braiserede/gryderetter med vildt, lam, and eller okse, retter med svampe og/eller trøfler, samt rosastegt andebryst med kraftfuld sauce og julemiddagen med fed andesteg eller gåsesteg, brunede kartofler og brun sovs!
Nydes ved 16-18°C grader
Gamba fremstiller desuden Grappa di Amarone Barrique ved destillation af Amarone-rester, hvis druer, Corvina, Corvinone og Rondinella på forhånd er udvalgt og derefter opbevaret til tørre i nogle måneder.
Grappaen lagres derefter i to år på franske Barrique-tønder.
Om producenten
En af de helt store, i meget lille skala.
Azienda (vingården) Gamba er en lille familiedrevet vingård,aom i de senere år blevet anerkendt som en af de absolut bedste, når det kommer til de klassiske vine fra Valpolicella: Amarone, Valpolicella, Valpolicella Ripasso og Recioto, i topkvalitet.
Fælles for deres vine er meget små produktioner og tårnhøj kvalitet.
Vingården er beliggende i den lille landsby Marano, på en bakke, der skuer beundrende ud over Marano-dalen, og vinmarkerne pryder skråningerne så langt øjet rækker, i hjertet af Valpolicella.
Grundlagt i 2003 af de tre brødre Giovanni, Giuseppe og Martino Aldrighetti, der med generationer af traditioner indenfor vindyrkning og fremstilling af vin, besluttede at gøre en drøm til virkelighed, i hjertet af Valpolicella.
Og fra begyndelsen lavede de tre brødre kun vin på druer fra deres egne vinmarker, som dengang dækkede blot dækkede små 6 hektarer af vinstokke.
I dag strækker vinmarkerne sig over hele 15 hektarer vinstokke, beplantet med de klassiske druesorter for fremstilling af Valpolicella vinene, Amarone og Recioto; Corvina, Corvinone, Rondinella, Molinara, Oseleta & Croatina.
Gamba fremstiller desuden Grappa di Amarone Barrique ved destillation af Amarone-rester, hvis druer, Corvina, Corvinone og Rondinella på forhånd er udvalgt og derefter opbevaret til tørre i nogle måneder.
Grappaen lagres derefter i to år på franske Barrique-tønder.
Vinmarkerne ligger i den inderste del af Valpolicella Classica, hvor vinstokkene gror på terrasser på Valpolicellas svulmende bakker i omkring 300 meters højde over havet overfalde, og i den kalkstensrige jordbund, som tilføjer den yndefulde mineralitet i Valpolicella vinene.
Vinene fra Azienda Agricola Gamba høster fremragende priser og anmeldelser, herunder topplaceringer på Vinitaly messen hvert år, og særligt Gambas Amarone Campedel får opmærksomhed med 19/20 point i Decanter, det anerkendte engelske vinmagasin, samt placering i Top 10 de sidste 3 år.