Ricossa Barolo Riserva, DOCG Barolo Piemonte

Spar 80 kr. pr. fl.
279 kr. pr. flaske 199 kr. pr. fl. ved 6 fl.Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Oksekød, Stegt
- Risotto, Kogt
- Vildt - løbende/flyvende, Stegt
- Smagstype: Tørre og markante
- Region: Piemonte
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Nebbiolo
- Årgang: 2017
- Alc. procent: 13,5 %
- Vinnummer: 100076927

Om vinen
Ricossa Barolo Riserva er en mageløs, intens og kraftfuld Barolo Riserva, med rigdom af frugt, dybe noter af læder og tobak, silkebløde tanniner og den berømte elegance af mineralitet, som kun Barolo besidder!
Vinen er fremstillet udelukkende på Nebbiolo druer, helt efter kunstens regler.
Druerne stammer fra vinmarker i områderne: Castiglione Falletto, Serralunga, La Morra og Barolo, syd for byen Alba, hvor nogle endda kommer fra skråningerne i Barolo, og nær den imponerende middelalderborg Barolo, der har navn efter landsbyen – og vinen navn efter by og borg.
Jordbunden er her dominer af ler og kalksten, der kan få jorden til at syntes hvid på overfladen, men få vinstokkene til at slå dybe rødder i jagten på vand.
Dette giver sparsomme men eksklusive bær, og tilføjer elegant mineralitet til vinene, der sikrer vine med stor holdbarhed og udsøgt lagringspotentiale.
Høsten foregår i hånden, hvor blot de bedste druer udvælges.
Herefter presses druerne, gennemgår maceration og gæring.
Til slut lagres vinen 62 måneder, hvoraf de 18 foregår i egetræsfade, der skaber silkebløde og harmoniske tanniner, samt tilføjer noter af eg, tobak, vanilje, læder og let røgede noter.
Oplevelsen
Dette skaber en vanvittig flot, voluminøs og kraftfuld Barolo Riserva, med silkebløde og velintegrerede tanniner, intens og saftig rigdom af mørk og rød frugt, samt krydrede noter fra den lange fad- og lagring.
Duften er intens, forførende og aromatisk med noter af violer, friske urter, blommer, kirsebær og brombær, der mødes med noter af skovens bund af svampe, animalsk, samt elegant mineralitet.
Smagen er saftig og generøs, voluminøs og kraftfuld, samt elegant og silkeblød, med noter af solmodne blommer, brombær og røde og sorte kirsebær, der forenes med let røgede noter, noter af læder, svampe, (animalsk), og ender i en lang vedvarende afslutning af silkebløde tanniner, og udsøgt elegance af mineralitet.
Vin og Mad
Et perfekt match til retter med rødt oksekød som steg med kraftfuld sauce eller den store røde bøf med trøffel og/eller stegt Fois Gras, cremet pasta med svampe eller svamperisotto med trøffel, Vol-au-vent med morkler og brisler, samt retter med brombær og stegt Fois Gras.
Nydes ved 16-18C grader og gerne i lidt store glas.
91 Point Falstaff 2024
Om producenten
Ricossa er en ældre vingård beliggende i Asti-distriktet, i hjertet af den historiske Monferrato regionen, i Piemonte.
Vingården blev grundlagt af Lorenzo Ricossa, der allerede i slutningen af det 19. århundrede anvendte sin families historiske ejendom Tenuta Ca’ dei Mandorli, som destilleri.
Det fortælles dog at en vedvarende strøm af vinbønder, der mødtes på gården for at snakke over et glas grappa, førte til at Lorenzo selv begyndte at dyrke og producere vin.
Og i begyndelse af det 20. århundrede var vingården Ricossa født.
Dedikeret til dyrkningen af Piemontes konge-og droningedrue: Nebbiolo og Barbera, fra de berømte Piemonte terroirs: Langhe, Roero og Monferrato.
Allerede i 1911 havde Ricossa opnået flot anerkendelse, og høstet berømmelse og guldmedaljer for sin Barbera vine i vinkonkurrencer over hele Italien.
Senere fulgte Ricossas Barolo-vine, samme sti af berømmelse, og prisvindende hæder.
I 2004 blev en ny og topmoderne vingård opført, i harmoni med det omkringliggende landskab, hvor vinene fremstillles ved at forene gamle traditioner med moderne teknikker.
Vinmarkerne strækker sig over 74 hektarer, der omkredser vingården i et naturligt amfiteater af skråninger, i det fortryllende landskab af frodige bakker.
Vingården blev efter opførelsen af moderne faciliteter i 2004, og godt et århundrede efter grundlæggelsen, forenet med MGM Mondo del Vino Group, som i dag er del af den ambitiøse Argea Group, hvilket har skabt internationel berømmelse for Ricossa vinene.