Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Cascina Radice Barolo ”Poiana”, DOCG Barolo, Piemonte

Cascina Radice 2019 Nebbiolo
Italien Piemonte Barolo
Cascina Radice Barolo ”Poiana”, DOCG Barolo, Piemonte
-20%
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 50 kr. pr. fl.

249 kr. pr. flaske 199 kr. pr. fl. ved 6 fl.
249 kr. pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Oksekød, Grillet
    • Gris, Grillet
    • Kalvekød, Grillet
    • Gris, Simret
    • Oksekød, Simret
  • Smagstype: Tørre og markante
  • Region: Piemonte
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Nebbiolo
  • Årgang: 2019
  • Alc. procent: 14 %
  • Vinnummer: 1000416
Cascina Radice Barolo ”Poiana”, DOCG Barolo, Piemonte

Om vinen

Barolo er den ypperligste vin, der bliver lavet i Piemonte i Norditalien. Vinene kan opnå et væld af smagsnuancer og er man til tørre vine, er det bare at læne sig tilbage og nyde.

Disse fantastiske vine bliver altid lavet på Nebbiolo druen, der er den absolutte konge-drue i Piemonte.

Og Cascina Radices Barolo ”Poiana”, er et fremragende eksempel på kongedruens ædle kunst!

Intens, voluminøs og tør Barolo i den klassiske elskede stil, med vidunderlig elegance, rigdom af frugt, formidabel dybde og silkebløde taninner.

Vinen er fremstillet på Nebbiolo druer fra Cascina Radices vinmarker i området La Morra, i hjertet af Barolo, hvor jordbunden er domineret af kalksten, lerklipper og sandsten, som tilføjer en flot og elegance og mineralitet til vinene.

Efter høst og presning, gennemgår mosten en 12 dage lang maceration i ståltanke, for at udvinde al farve og tannin i druerne. Mosten gæres herefter, inden vinen til slut lagres i 36 måneder på egetræsfade, og efterfølgende 3 måneder på flaske inden vinen frigives.

Oplevelsen

Dette skaber en mageløs og voluminøs Barolo, kompleks, rig og med vidunderlig dybde af både frugt, svampe og tobak.

Farven er skinnede smuk granatrød farve.

Duften er forførende, smuk og aromatisk med noter af violer, friske urter og skovens røde og mørke vilde bær, der mødes med antydninger af appelsinskal, svampe(animalsk), læder, tobak, cedertræ og elegant mineralitet.

Smagen er voluminøs, tør og elegant, med rigdom af frugtige noter fra skovens vilde jordbær, hindbær, brombær og kirsebær, der forenes i en skøn harmonisk krop med vidunderlig dybde, der komplimenteres af tørret frugt, skovens svampe, lakrids, vanilje og cedertræ i en lang flot og vedvarende afslutning af velsmag!

Vin og Mad
En oplagt ledsager til retter med rødt oksekød og kraftfuld sauce, fra steg til den store røde bøf med pebersauce og stegt foie gras, retter med vildt og and, samt retter med svampe som; cremet svampe risotto, kraftfulde pastaretter med friskrevet trøffel og Vol-au-vent med morkler og brisler.

Nydes ved 18-20°C og vil elske at blive dekanteret.

Om producenten

Vingården Cascina Radice, er beliggende i den lille by Moasca, omgivet af det vidunderlige bakkede landskab i Asti-provinsen i Piemonte.

Cascina Radice har i snart et halvt århundrede været drevet og ejet af Mazzei familien, der også ejer vingården Alibrianza.

Mazzei familiens historie tager sin begyndelse med Alibrianza vingården, som blev grundlagt af Roberto Mazzei i 1981.    

Alibrianza vingården er også beliggende i Piemonte, mellem byerne Asti og Alba og har siden den spæde begyndelse altid nøje og specifikt udvalgt vine af højeste kvalitet.

Fra vingårdens egne marker produceres både Barolo, Barbaresco og Barbera, samt den hvide berømmelse Gavi di Gavi. Desuden råder Mazzei familien over vine fra det meste af Italien - lige fra Umbria/Umbrien til Sicilien.  

Cascina Radice kom i familiens eje i 1990’erne, da Roberto og hans søn Andreas gjorde en langvarig drøm til virkelighed. 

Ejendommen Cascina Radice og de dertilhørende hektarer af vinmarker, har rødder tilbage til 1890, hvor de første vinstokke blev plantet med druesorten Barbera, som også var den eneste druesort i de første 50-60år.

Og traditionen og “know how” omkring Barbera druen har siden fulgt vingården, som i dag regnes  for en af de bedste Barbera producenter.

I takt med den stigende efterspørgsel og vingårdens øgede anerkendelse, opkøbte familien mere jord og skaber i dag fremragende Piemonte vine, fra flere distrikter, hvor især Gave di Gavi, Barbaresco og Barolo spiller en særlig stor rolle. 

Om Piemonte
I det nordvestlige hjørne af Italien, med grænse mod Frankrig, findes en af de bedste og den største vinregion i Italien, Piemonte. 

Navnet betyder “for foden af bjergene”, hvilket hentyder til Piemontes beliggenhed nær Alperne.

Her er der blevet produceret vin siden Antikken, hvor grækerne, ifølge fortællingen, medbragte de første druer, på deres færd til Piemonte. 

Området har en stolt historie, som hertugdømme og vinen produceres på et utal af små ejendomme med ældgamle traditioner. 

Vinene fra denne nordlige provins er at finde, mellem Italiens mest eftertragtede og en af de første kvalitetsvinene, der så dagens lys i 1850, hvor landets moderne vinhistorie tager sin begyndelse, var Baroloen. 

Udover Barolo er der en lang tradition med fine og fyldige rødvine, lige fra Barbaresco til Barbera d' Alba og d'Asti, samt Dolcetto di Dogliani.

Men regionen er også hjemsted for elegante hvide som Roero Arneis og Gavi, samt dessertvinene Moscato d'Asti og den røde Brachetto.

Landskabet er smukt og enestående og har et særligt klima med ret kølige vintre og milde somre og et langt lunt efterår. 

I Piemonte bliver Langhe- og Monferrato-bakkerne, der tilsammen udgør 90% af regionens vinproduktion ofte indpakket i tykke tågebølger, der stiger op fra Tanoro floden. Tågen kaldes for Nebbia og har givet navn til egnens bedste drue - Nebbiolo.

Jorden er i reglen præget af mergel, ofte blandet med sand og kalk.

Her fremstilles en myriade af fantastiske vine og provinsen er hjemsted for ikke mindre end 17 DOCG- og over 42 DOC-appellationer.