Simpson’ Wine Estate White Cliffs Blanc de Blancs Brut, Kent, England
Spar 90 kr. pr. fl.
579 kr. pr. flaske 489 kr. pr. fl. ved 6 fl.Vinfakta
- Vintype: Bobler
-
Anbefalet til:
- Fisk, Stegt
- Skaldyr, Grillet
- østers, Rå
- Hummer, Grillet
- Hummerbisque, Kogt
- Smagstype: Tørre og elegante
- Region: Kent
- Indhold: 75 cl.
- Drue: 100% Chardonnay
- Årgang: 2019
- Alc. procent: 11,5 %
- Vinnummer: 170001704
Om vinen
Simpson’ Wine Estate White Cliffs Blanc de Blancs Brut er er den tredje udgivelse af Simpson’ Blanc de Blancs, og et mageløst eksemplar på en tør, elegant og yderst sprød og mineralsk Blanc de Blancs Brut, der forener den engelske elegance, renhed, stil og mineralitet til mageløs perfektion!
“Blanc de Blancs” betyder “Hvid på Hvid” og hentyder til at Blanc de Blancs Champagne altid er fremstillet på hvide(grønne)druer, og i Champagne i Frankrig og i England betyder det at vinen er fremstillet udelukkende på Chardonnay druen.
Vinen er fremstillet af druer, der stammer fra den kridtholdige jordbund, nær de hvide klipper (White Cliffs) i Kent, og er plukket under Simpsons’ fjerde høst i oktober 2019.
Efter endt høst, gennemgår druerne en malolaktisk gæring, efterfulgt 3 måneder på bærmen, hvoraf 20% ligger på tønder og resten i tank.
Herefter smages vinene og det endelige blend skabes, filtreres og tappes på flaske, for at gennemgå ’Prise de Mousse’, den famøse 2. gæring på flaske.
Efter endt flaskegæring, lagres vinen 36 måneder i flasken på gærbærmen, inden disgorgement i januar 2023.
Oplevelsen
Dette skaber en gennemført tør, ren, og sprød engelsk Blanc de Blancs Brut, der forener fedme og ristede noter med grønne friske noter og engelsk elegance af sprød mineralitet!
Duften er forførende aromatisk med grønne friske noter af æble, citrus og urter, der mødes med strejf af svampe, ristede noter af toast/brioche og mineralitet.
Smagen er tør, ren, sprød og voluminøs, hvor noter af grønne æbler og citrus forenes med noter af svampe og stikkelsbær, som ledsages af frisk syre og delikate blide bobler, der ender i en flot lang afslutning af fedme fra nødder og ristet brioche, samt ren, elegant og udsøgt mineralitet.
Vin og Mad
Frisk og lækker som aperitif, og som ledsager til; fiske- og skaldyrsretter, som friske østers, kaviar og stenbiderrogn. Stegt (hvidfisk), grillet middelhavsinspireret fisk, grillet skaldyr, griller hummer og hummerbisque, samt retter med hvide asparges og retter med lyst kød.
Serveres ved 9-12C grader
Om Simpson’ Wine Estates mousserende vine/Sparkling Wines og the ”Great British Classic Method”
Hver flaske Simpsons mousserende vin er skabt efter Great British Classic Method, hvor den famøse 2. gæring finder sted i flasken, og på præcis samme druesorter, som i Champagne regionen i Frankrig.
Først skabes de stille basisvine, som fremstilles på druesorterne; Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Pinot Meunier, der vinificeres separat, og mødes først efter af have gennemgået den 1. gæring.
Efter endt gæring bliver vinene smagt, det endelige ”blend” skabes og hældes på flaske, hvorefter der tilføjes ”liqueur de tirage”(en omhyggeligt udformet kombination af gær og sukker), og flasken forsegles med kronehætten.
Herefter begynder den famøse 2. gæring i flasken og de perfekte bobler kommer til verden.
Når 2. gæringen er afsluttet, modnes/lagres hver flaske af Sparkling English Wine, mellem 15-36 måneder, (afhængigt af den særlige vinstil) på bærmen, inden disgorgement/degorgering(fjernelse af bundfald), under de omhyggeligt overvågede forhold i vingården, hvorved dens højeste kompleksitet opnås.
Anmeldelser
SØLV– International Wine Challenge
Om producenten
Simpson’ Wine Estate er en lille familieejet vingård beliggende i landsbyen Barham, midt i den uberørte skønhed af Elham Valley, i vinregionen Kent, hvor det idylliske landskab, klimaet og jordbunden næppe kunne blive mere ideel til vindyrkning.
Vinregionen Kent, der også kaldes: ’The Garden of England’ har i århundreder været hjemsted for en myriade af frugtplantager, og i de seneste årtier, også marker af vinstokke, hvorfor Kent anses som en af førende vinområder indenfor vinproduktion i England.
Og med god grund!
De bedste vinmarker er plantet på sydvendte skråninger, der kan prale af nogle af Englands højeste antal af solskinstimer og laveste nedbør, samt den spektakulære mineralske undergrund af kalk, der stammer fra de ikoniske ’White Cliffs of Dover’, som danner Kents berømt kystlinje af kalkklipper.
Hvilket skaber et ideelt terroir til vindyrkning, hvor særligt de burgundiske druesorter; Chardonnay og Pinot Noir har fundet deres engelske hjem og skaber fremragende mousserende og stille vine.
Simpson’ Wine Estate har siden 2014, skabt de fineste engelske vine, der afspejler den udsøgte karakter af det spektakulære og ikoniske kridt-terroir som den idylliske Elham Valley, allerede er berømte og beundret for.
Vingården er ejet af parret Charles & Ruth Simpson, der har fremstillet prisvindende kvalitetsvine fra deres sydfranske vingård Domaine de Sainte Rose, siden 2002.
I 2012, blev parret tiltrukket af Kent regionens usædvanlige terroir, der i de sidste årtier har skabt spektakulære vine af høj kvalitet, samt muligheden for at blive en del af, en af de mest frembrussende og dynamiske vinproducerende regioner i verden, der i de seneste årtier har braget ind på den internationale scene!
Parret bragte de deres ekspertise og ”savoir-faire” med til England og grundlagde Simpsons’ Wine Estate in Barham, blot få år efter i 2014, med en drøm om at skabe de fineste engelske vine – og dem i verdensklasse!
De første 10 hektarer af vinmarker, med druesorterne; Chardonnay, Pinot Meunier og Pinot Noir, blev plantet i 2014.
Disse vinmarker er Simpson’ Wine Estates ”Roman Road Vineyard”, der ligger langs ruten, som romerne først indtog, da de invaderede England i 43 e.Kr., og medbragte de første vinstokke.
Den første høst fandt sted i 2016, og løbet af 2016 og 2017 blev yderligere 20 hektar af vinstokke, med de samme tre druesorter, plantet etableret på de sydlige skråninger af landsbyen.
Vinmarkerne fik navnet ”Railway Hill Vineyard”, efter jernbanen fra Canterbury til Folkestone, som passerede gennem dette sted i slutningen af det 19. og første halvdel af det 20. århundrede.
I dag strækker vinmarkerne sig over 30 hektarer af vinstokke, beplantet udelukkende med druesorterne: Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Pinot Meunier, som stortrives den intenst kalkrige kridtjord, der faktisk udgør en del af den samme kridtryg, som strækker sig fra det sydlige England til den franske Champagne-region og videre til Bourgogne.
Et terroir, der hører til blandt de mest eftertragtede til vindyrkning, og i særdeleshed dyrkning af den klassiske trio af druesorter: Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, hvilket århundreder af vindyrkning og vinfremstilling vidner om.
Simpsons’ Wine Estate er i dag bæredygtigt certificeret: Sustainable Wines of Great Britain.
Deres vine er internationalt anerkendt for at repræsentere deres herkomst, mesterligt håndværk og kvalitet, produceret gennemført bæredygtigt!
Og Simpson’s Wine Estate er i dag blandt de førende og velansete engelske vingårde, hvor både deres mousserende- og stille vine, har høstet international anerkendelse og noble priser!
