Simpson’ Wine Estate Rabbit Hole Pinot Noir, Kent, England
Vinfakta
- Vintype: Rødvin
-
Anbefalet til:
- Risotto, Kogt
- Oksekød, Rå
- Vildt - løbende/flyvende, Stegt
- Oksekød, Stegt
- Smagstype: Lette og elegante
- Region: Kent
- Indhold: 75 cl.
- Drue: 100% Pinot Noir
- Årgang: 2023
- Alc. procent: 13 %
- Vinnummer: 10000171754
Om vinen
Simpson’ Wine Estate Rabbit Hole Pinot Noir er en mageløs, kraftfuld, voluminøs og yderst elegant engelsk enkeltmarks Pinot Noir, der på fortryllende vis formår at forene den burgundiske voluminøse Pinot Noir af vidunderlige bær og skovbunds noter, med Kents enestående elegance af mineralitet!
Et mesterværk af overdådighed, der med god grund har vundet Pinot Noir elskeres hjerter og flotte priser for sin udsøgte velsmag!
Vinen er fremstillet på flere Pinot Noir-kloner, podet fra vinstokke i Bourgogne, og høstet fra en enkelt vinmark i Kent.
Efter høst, udvælges blot de ypperste druer, hvor druerne presses efter den traditionelle metode, Pigéage, der er af burgundisk oprindelse, og skaber mere fylde og kompleksitet, samt tilføjer mere farve, smag og tanniner til vinene.
Ved denne metode presses druerne ved at stampe med bare fødder i ”Lagars” kar, hvorefter most og drueskind overføres til tank, hvor mosten omrøres to gange dagligt over en periode på to uger.
Herefter følger den første gæring af vinen. Efter endt gæring, bliver vinen drænet fra skindet, hvor 75% hældes på franske og 25% amerikanske egetræsfade (80 % gamle og 20% nye fade), hvor den gennemgår malolaktisk gæring.
Til slut lagres vinen 6 måneder, på disse fade, inden vinen gennemgår en let filtreret og tappes på flaske i det sene forår 2024.
Oplevelsen
Dette skaber en mesterligt udført engelsk enkeltmarks Pinot Noir, der afspejler den burgundiske voluminøse krop af bær og skovbund, som forenes med engelske elegance af enestående mineralitet, i en modenhed, kraft og koncentration uden sammenligning!
Duften er forførende, vidunderlig og aromatisk, i ægte klassisk Pinot Noir stil! Med noter af violer, skovens modne brombær og røde bær, der mødes intenst med skovens bund og svampe(animalsk), samt elegant og sprød mineralitet!
Smagen er kraftfuld, voluminøs, saftig og elegant, med noter af skovens brombær, hindbær og kirsebær, der forenes med skovens svampe, yndefulde strejf af røg og eg fra fadlagringen, i en elegante struktur med silkebløde tanniner og en lang eminent afslutning, der viser Englands unikke mineralitet af elegance og blidt salt-præg!
Mesterlig udført overdådighed af elegance, saft, kraft og voluminøs krop!
Vin og Mad
Den perfekte ledsager til retter med rødt oksekød, som rørt tatar, Côte de Boeuf eller steg, rosa stegt sommerbuk eller dådyr, retter med stegt foie gras, trøffel, svampe og jordskokker, Vol-au-Vent med brisler og svampe, samt fuglevildt.
Serveres ved 14-16C grader og gerne i store Bourgogneglas!
Anmeldelser
90 Point Decanter World Wine Award 2022
Om producenten
Simpson’ Wine Estate er en lille familieejet vingård beliggende i landsbyen Barham, midt i den uberørte skønhed af Elham Valley, i vinregionen Kent, hvor det idylliske landskab, klimaet og jordbunden næppe kunne blive mere ideel til vindyrkning.
Vinregionen Kent, der også kaldes: ’The Garden of England’ har i århundreder været hjemsted for en myriade af frugtplantager, og i de seneste årtier, også marker af vinstokke, hvorfor Kent anses som en af førende vinområder indenfor vinproduktion i England.
Og med god grund!
De bedste vinmarker er plantet på sydvendte skråninger, der kan prale af nogle af Englands højeste antal af solskinstimer og laveste nedbør, samt den spektakulære mineralske undergrund af kalk, der stammer fra de ikoniske ’White Cliffs of Dover’, som danner Kents berømt kystlinje af kalkklipper.
Hvilket skaber et ideelt terroir til vindyrkning, hvor særligt de burgundiske druesorter; Chardonnay og Pinot Noir har fundet deres engelske hjem og skaber fremragende mousserende og stille vine.
Simpson’ Wine Estate har siden 2014, skabt de fineste engelske vine, der afspejler den udsøgte karakter af det spektakulære og ikoniske kridt-terroir som den idylliske Elham Valley, allerede er berømte og beundret for.
Vingården er ejet af parret Charles & Ruth Simpson, der har fremstillet prisvindende kvalitetsvine fra deres sydfranske vingård Domaine de Sainte Rose, siden 2002.
I 2012, blev parret tiltrukket af Kent regionens usædvanlige terroir, der i de sidste årtier har skabt spektakulære vine af høj kvalitet, samt muligheden for at blive en del af, en af de mest frembrussende og dynamiske vinproducerende regioner i verden, der i de seneste årtier har braget ind på den internationale scene!
Parret bragte de deres ekspertise og ”savoir-faire” med til England og grundlagde Simpsons’ Wine Estate in Barham, blot få år efter i 2014, med en drøm om at skabe de fineste engelske vine – og dem i verdensklasse!
De første 10 hektarer af vinmarker, med druesorterne; Chardonnay, Pinot Meunier og Pinot Noir, blev plantet i 2014.
Disse vinmarker er Simpson’ Wine Estates ”Roman Road Vineyard”, der ligger langs ruten, som romerne først indtog, da de invaderede England i 43 e.Kr., og medbragte de første vinstokke.
Den første høst fandt sted i 2016, og løbet af 2016 og 2017 blev yderligere 20 hektar af vinstokke, med de samme tre druesorter, plantet etableret på de sydlige skråninger af landsbyen.
Vinmarkerne fik navnet ”Railway Hill Vineyard”, efter jernbanen fra Canterbury til Folkestone, som passerede gennem dette sted i slutningen af det 19. og første halvdel af det 20. århundrede.
I dag strækker vinmarkerne sig over 30 hektarer af vinstokke, beplantet udelukkende med druesorterne: Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Pinot Meunier, som stortrives den intenst kalkrige kridtjord, der faktisk udgør en del af den samme kridtryg, som strækker sig fra det sydlige England til den franske Champagne-region og videre til Bourgogne.
Et terroir, der hører til blandt de mest eftertragtede til vindyrkning, og i særdeleshed dyrkning af den klassiske trio af druesorter: Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, hvilket århundreder af vindyrkning og vinfremstilling vidner om.
Simpsons’ Wine Estate er i dag bæredygtigt certificeret: Sustainable Wines of Great Britain.
Deres vine er internationalt anerkendt for at repræsentere deres herkomst, mesterligt håndværk og kvalitet, produceret gennemført bæredygtigt!
Og Simpson’s Wine Estate er i dag blandt de førende og velansete engelske vingårde, hvor både deres mousserende- og stille vine, har høstet international anerkendelse og noble priser!
