Simpson’ Wine Estate Flint Fields Blanc de Noirs Brut, Kent, England
Vinfakta
- Vintype: Bobler
-
Anbefalet til:
- Ost, Rå
- Skaldyr, Rå
- østers, Rå
- Fisk, Stegt
- Hummer, Grillet
- Hummerbisque, Kogt
- Smagstype: Tørre og elegante
- Region: Kent
- Indhold: 75 cl.
- Drue: 100% Pinot Noir
- Årgang: 2020
- Alc. procent: 12,5 %
- Vinnummer: 170001706
Om vinen
Simpson’ Wine Estate Flint Fields Blanc de Noirs Brut en vidunderlig sprød, tør, voluminøs og mineralsk engelsk Blanc de Noirs, der forener druesortens forførende personlighed og vinmagerens kunst med alt hvad der er indbegrebet af engelsk elegance!
Fra Kents vidunderlige terroir og sprøde jordbund til kærligheden til fremstillingen af mousserende vin i verdensklasse!
Vinen er fremstillet udelukkende Pinot Noir druer, der stammer fra vinmarkerne, som gror på de ikoniske kridtskråninger i Kent, hvor 2020-årgangen var særlig god for dyrkningen af Pinot Noir sorten.
Druerne høstes i hånden og ved fuld modenhed. Høsten strækker sig over fem dage, hvor kun de bedste druer udvælges.
Ved ankomst til vingården bliver druerne nænsomt presset, hvorefter basisvinen gennemgår en malolaktisk gæring og lagres 3 måneder på tank og fade, hvoraf 20% af vinen lagres på bærmen.
Efter smagning følger smagning af basisvinene, som fører til det endelige blend af vinen, inden den tappes på flaske og gennemgår ’Prise de Mousse’, den famøse 2. gæring.
Vinen lagres herefter 27 måneder på gærbærmen før disgorgement, og til slut seks måneders lagring under kork.
Den famøse 2. gæring skaber rum til at vinen kan udvikle sin mousse(bobler) og komplekse bouquet over tid. Lagring med bærmen tilføjer rigdom og dybde til vinen.
Oplevelsen
Dette skaber en overdådig, sprød og voluminøs Blanc de Noirs, med flotte vedvarende bobler, rigdom af frugtige noter fra røde bær, fedme fra toasted brioche, samt engelsk elegance af mineralitet.
Duften er uimodståelig, intens, aromatisk og med dybe lag af røde æbler og røde bær, der mødes med frisk citrus, wienerbrød, toastet brioche og nødder, samt elegant mineralitet.
Smagen er sprød og tør, men samtidig saftig og voluminøs med yndefulde vidunderlige bobler og sprød syre, der forenes med rigdom af frugtige noter fra røde modne æbler, hindbær, vilde jordbær, tranebær og frisk citrus, der ender i en lang flot afslutning, med noter af fedme fra nødder, toasted brioche og wienerbrød, samt en sprød finish af engelsk elegance fra udsøgt mineralitet!
Vin og Mad
Et mageløst match til fiske- og skaldyrsretter som østers, det store skaldyrsfad, grillet hummer, blinis med stenbiderrogn, cremet hummerbisque, stegt hvidfisk, hvidvinsdampede muslinger med friske urter, pasta med muslinger og friske urter, samt modne oste og i særdeleshed den bløde Mont d'Or.
Serveres gerne ved 8-10 grader.
Om Simpson’ Wine Estates mousserende vine/Sparkling Wines og the ”Great British Classic Method”
Hver flaske Simpsons mousserende vin er skabt efter Great British Classic Method, hvor den famøse 2. gæring finder sted i flasken, og på præcis samme druesorter, som i Champagne regionen i Frankrig.
Først skabes de stille basisvine, som fremstilles på druesorterne; Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Pinot Meunier, der vinificeres separat, og mødes først efter af have gennemgået den 1. gæring.
Efter endt gæring bliver vinene smagt, det endelige ”blend” skabes og hældes på flaske, hvorefter der tilføjes ”liqueur de tirage”(en omhyggeligt udformet kombination af gær og sukker), og flasken forsegles med kronehætten.
Herefter begynder den famøse 2. gæring i flasken og de perfekte bobler kommer til verden.
Når 2. gæringen er afsluttet, modnes/lagres hver flaske af Sparkling English Wine, mellem 15-36 måneder, (afhængigt af den særlige vinstil) på bærmen, inden disgorgement/degorgering(fjernelse af bundfald), under de omhyggeligt overvågede forhold i vingården, hvorved dens højeste kompleksitet opnås.
Anmeldelser
GULD – The Champagne & Sparkling Wine World Championchips 2022
GULD – International Wine Challenge
Om producenten
Simpson’ Wine Estate er en lille familieejet vingård beliggende i landsbyen Barham, midt i den uberørte skønhed af Elham Valley, i vinregionen Kent, hvor det idylliske landskab, klimaet og jordbunden næppe kunne blive mere ideel til vindyrkning.
Vinregionen Kent, der også kaldes: ’The Garden of England’ har i århundreder været hjemsted for en myriade af frugtplantager, og i de seneste årtier, også marker af vinstokke, hvorfor Kent anses som en af førende vinområder indenfor vinproduktion i England.
Og med god grund!
De bedste vinmarker er plantet på sydvendte skråninger, der kan prale af nogle af Englands højeste antal af solskinstimer og laveste nedbør, samt den spektakulære mineralske undergrund af kalk, der stammer fra de ikoniske ’White Cliffs of Dover’, som danner Kents berømt kystlinje af kalkklipper.
Hvilket skaber et ideelt terroir til vindyrkning, hvor særligt de burgundiske druesorter; Chardonnay og Pinot Noir har fundet deres engelske hjem og skaber fremragende mousserende og stille vine.
Simpson’ Wine Estate har siden 2014, skabt de fineste engelske vine, der afspejler den udsøgte karakter af det spektakulære og ikoniske kridt-terroir som den idylliske Elham Valley, allerede er berømte og beundret for.
Vingården er ejet af parret Charles & Ruth Simpson, der har fremstillet prisvindende kvalitetsvine fra deres sydfranske vingård Domaine de Sainte Rose, siden 2002.
I 2012, blev parret tiltrukket af Kent regionens usædvanlige terroir, der i de sidste årtier har skabt spektakulære vine af høj kvalitet, samt muligheden for at blive en del af, en af de mest frembrussende og dynamiske vinproducerende regioner i verden, der i de seneste årtier har braget ind på den internationale scene!
Parret bragte de deres ekspertise og ”savoir-faire” med til England og grundlagde Simpsons’ Wine Estate in Barham, blot få år efter i 2014, med en drøm om at skabe de fineste engelske vine – og dem i verdensklasse!
De første 10 hektarer af vinmarker, med druesorterne; Chardonnay, Pinot Meunier og Pinot Noir, blev plantet i 2014.
Disse vinmarker er Simpson’ Wine Estates ”Roman Road Vineyard”, der ligger langs ruten, som romerne først indtog, da de invaderede England i 43 e.Kr., og medbragte de første vinstokke.
Den første høst fandt sted i 2016, og løbet af 2016 og 2017 blev yderligere 20 hektar af vinstokke, med de samme tre druesorter, plantet etableret på de sydlige skråninger af landsbyen.
Vinmarkerne fik navnet ”Railway Hill Vineyard”, efter jernbanen fra Canterbury til Folkestone, som passerede gennem dette sted i slutningen af det 19. og første halvdel af det 20. århundrede.
I dag strækker vinmarkerne sig over 30 hektarer af vinstokke, beplantet udelukkende med druesorterne: Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Pinot Meunier, som stortrives den intenst kalkrige kridtjord, der faktisk udgør en del af den samme kridtryg, som strækker sig fra det sydlige England til den franske Champagne-region og videre til Bourgogne.
Et terroir, der hører til blandt de mest eftertragtede til vindyrkning, og i særdeleshed dyrkning af den klassiske trio af druesorter: Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, hvilket århundreder af vindyrkning og vinfremstilling vidner om.
Simpsons’ Wine Estate er i dag bæredygtigt certificeret: Sustainable Wines of Great Britain.
Deres vine er internationalt anerkendt for at repræsentere deres herkomst, mesterligt håndværk og kvalitet, produceret gennemført bæredygtigt!
Og Simpson’s Wine Estate er i dag blandt de førende og velansete engelske vingårde, hvor både deres mousserende- og stille vine, har høstet international anerkendelse og noble priser!
