Simpson’ Wine Estate Canterbury Sparkling Rosé Brut, Kent, England
Vinfakta
- Vintype: Bobler
-
Anbefalet til:
- Fisk, Stegt
- Skaldyr, Dampet
- Skaldyr, Stegt
- østers, Rå
- Skaldyr, Rå
- Smagstype: Tørre og elegante
- Region: Kent
- Indhold: 75 cl.
- Drue: 100% Pinot Noir
- Årgang: 2020
- Alc. procent: 12,5 %
- Vinnummer: 170001707
Om vinen
Simpson’ Wine Estate Canterbury Sparkling Rosé Brut er en enestående, tør, sprød og generøs Sparkling Engelsk Rosé Brut, der udelukkende forbindes med luksus og overdådighed!
Et overdådigt eksemplar på renhjertet engelske bobler, der forener rigdom af frugt med engelsk elegance af mineralitet, på den delikate ”Rosé måde”, som leder tankerne hen på forår og sommer i glas!
Canterbury Sparkling Rosé Brut er fremstillet udelukkende på Pinot Noir druer, der stammer fra vinmarkerne på ”Roman Road”, som gror på de ikoniske kridtskråninger i Kent, hvor 2020-årgangen var særlig god for dyrkningen af Pinot Noir sorten.
Druerne bliver høstes i hånden, og blot de bedste druer udvælges.
Herefter følger en nænsom presning, som finder sted i en iltfri pneumatisk presse, for at bevare en så ren, aromatisk og frugtig karakter som muligt i vinen.
Mosten ligger herefter på bærmen, i kølige temperaturkontrollerede rustfri ståltanke før den første gæring. Herefter følger malolaktisk gæring, hvorefter vinen hviler i tank før ”Liqueur de Tirage” i foråret 2022.
Dernæst gennemgår vinen den famøse 2. gæring i flasken, hvor vinen til slut, lagres 20 måneder på bærmen, før disgorgement og derefter yderligere 12 måneder under kork før frigivelse.
Oplevelsen
Dette skaber en yderst aromatisk, sprød og generøs engelsk Sparkling Rosé Brut, med fylde, rigdom af frugt, fedme, delikate bobler og engelsk elegance af mineralitet!
Duften er imødekommende og charmerende med noter af roser, frisk citrus og røde bær, der mødes med sprød toasted brioche og mineralitet!
Smagen er voluminøs, generøs, sprød og elegant med vidunderlig rigdom af frugtige noter fra skovens røde bær, der forenes med frisk rød grapefrugt, vedvarende delikate bobler og livlig, men behagelig syre, i en lang flot afslutning af engelsk elegance og mineralitet!
Vin og Mad
Det oplagte valg til en god velkomstdrink/aperitif, men også et godt match til fiske- og skaldyrsretter som østers, blinis med stenbiderrogn, let stegt/grillet hvidfisk, grillet hummer og fjordrejer med mayo og brød, samt retter med kammusling og hvidvinsdampede blåmuslinger.
Serveres ved 8-10C grader
Om Simpson’ Wine Estates mousserende vine/Sparkling Wines og the ”Great British Classic Method”
Hver flaske Simpsons mousserende vin er skabt efter Great British Classic Method, hvor den famøse 2. gæring finder sted i flasken, og på præcis samme druesorter, som i Champagne regionen i Frankrig.
Først skabes de stille basisvine, som fremstilles på druesorterne; Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Pinot Meunier, der vinificeres separat, og mødes først efter af have gennemgået den 1. gæring.
Efter endt gæring bliver vinene smagt, det endelige ”blend” skabes og hældes på flaske, hvorefter der tilføjes ”liqueur de tirage”(en omhyggeligt udformet kombination af gær og sukker), og flasken forsegles med kronehætten.
Herefter begynder den famøse 2. gæring i flasken og de perfekte bobler kommer til verden.
Når 2. gæringen er afsluttet, modnes/lagres hver flaske af Sparkling English Wine, mellem 15-36 måneder, (afhængigt af den særlige vinstil) på bærmen, inden disgorgement/degorgering(fjernelse af bundfald), under de omhyggeligt overvågede forhold i vingården, hvorved dens højeste kompleksitet opnås.
Anmeldelser
SØLV - Decanter World Wine Awards
SØLV– International Wine Challenge
Om producenten
Simpson’ Wine Estate er en lille familieejet vingård beliggende i landsbyen Barham, midt i den uberørte skønhed af Elham Valley, i vinregionen Kent, hvor det idylliske landskab, klimaet og jordbunden næppe kunne blive mere ideel til vindyrkning.
Vinregionen Kent, der også kaldes: ’The Garden of England’ har i århundreder været hjemsted for en myriade af frugtplantager, og i de seneste årtier, også marker af vinstokke, hvorfor Kent anses som en af førende vinområder indenfor vinproduktion i England.
Og med god grund!
De bedste vinmarker er plantet på sydvendte skråninger, der kan prale af nogle af Englands højeste antal af solskinstimer og laveste nedbør, samt den spektakulære mineralske undergrund af kalk, der stammer fra de ikoniske ’White Cliffs of Dover’, som danner Kents berømt kystlinje af kalkklipper.
Hvilket skaber et ideelt terroir til vindyrkning, hvor særligt de burgundiske druesorter; Chardonnay og Pinot Noir har fundet deres engelske hjem og skaber fremragende mousserende og stille vine.
Simpson’ Wine Estate har siden 2014, skabt de fineste engelske vine, der afspejler den udsøgte karakter af det spektakulære og ikoniske kridt-terroir som den idylliske Elham Valley, allerede er berømte og beundret for.
Vingården er ejet af parret Charles & Ruth Simpson, der har fremstillet prisvindende kvalitetsvine fra deres sydfranske vingård Domaine de Sainte Rose, siden 2002.
I 2012, blev parret tiltrukket af Kent regionens usædvanlige terroir, der i de sidste årtier har skabt spektakulære vine af høj kvalitet, samt muligheden for at blive en del af, en af de mest frembrussende og dynamiske vinproducerende regioner i verden, der i de seneste årtier har braget ind på den internationale scene!
Parret bragte de deres ekspertise og ”savoir-faire” med til England og grundlagde Simpsons’ Wine Estate in Barham, blot få år efter i 2014, med en drøm om at skabe de fineste engelske vine – og dem i verdensklasse!
De første 10 hektarer af vinmarker, med druesorterne; Chardonnay, Pinot Meunier og Pinot Noir, blev plantet i 2014.
Disse vinmarker er Simpson’ Wine Estates ”Roman Road Vineyard”, der ligger langs ruten, som romerne først indtog, da de invaderede England i 43 e.Kr., og medbragte de første vinstokke.
Den første høst fandt sted i 2016, og løbet af 2016 og 2017 blev yderligere 20 hektar af vinstokke, med de samme tre druesorter, plantet etableret på de sydlige skråninger af landsbyen.
Vinmarkerne fik navnet ”Railway Hill Vineyard”, efter jernbanen fra Canterbury til Folkestone, som passerede gennem dette sted i slutningen af det 19. og første halvdel af det 20. århundrede.
I dag strækker vinmarkerne sig over 30 hektarer af vinstokke, beplantet udelukkende med druesorterne: Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Pinot Meunier, som stortrives den intenst kalkrige kridtjord, der faktisk udgør en del af den samme kridtryg, som strækker sig fra det sydlige England til den franske Champagne-region og videre til Bourgogne.
Et terroir, der hører til blandt de mest eftertragtede til vindyrkning, og i særdeleshed dyrkning af den klassiske trio af druesorter: Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier, hvilket århundreder af vindyrkning og vinfremstilling vidner om.
Simpsons’ Wine Estate er i dag bæredygtigt certificeret: Sustainable Wines of Great Britain.
Deres vine er internationalt anerkendt for at repræsentere deres herkomst, mesterligt håndværk og kvalitet, produceret gennemført bæredygtigt!
Og Simpson’s Wine Estate er i dag blandt de førende og velansete engelske vingårde, hvor både deres mousserende- og stille vine, har høstet international anerkendelse og noble priser!
