Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

Domaine Pardon & Fils Juliénas - Schiste et Granit, AOP Juliénas, Beaujolais

Domaine Pardon & Fils 2023 Gamay
Frankrig Beaujolais Juliénas
Vinavisen
Domaine Pardon & Fils Juliénas - Schiste et Granit, AOP Juliénas, Beaujolais
Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-
179 kr. pr. flaske 149 kr. pr. fl. ved 6 fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Anbefalet til:
    • Vildt - løbende/flyvende, Stegt
    • Fisk, Stegt
    • Fjerkræ, Stegt
    • Oksekød, Stegt
  • Smagstype: Lette og elegante
  • Region: Beaujolais
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: 100% Gamay
  • Årgang: 2023
  • Alc. procent: 13,5 %
  • Vinnummer: 64546421
Domaine Pardon & Fils Juliénas - Schiste et Granit, AOP Juliénas, Beaujolais

Om vinen

Domaine Pardon & Fils Juliénas - Schiste et Granit er en generøs, voluminøs og elegant Juliénas, med frodig krop, rigdom af frugt fra skovens bær.

- Et pragteksemplar på en klassisk Beaujolais Juliénas – der anses for at høre til de mest kraftfulde af de 10 Beaujolais Cru’er.   

Vinen er fremstillet på druesorten Gamay, der stammer fra familien Pardons parceller i vinmarkerne i det lille charmerende vinområde Juliénas, som er det nordligste af de 10 Beaujolais Cruer.

Her er jordbunden domineret af et højt indhold af ler og granit, samt blå sten, der består af diorit og skifer – hvilket tilføjer hele elegancen og mineralitet til vinene.  

Høsten foregår i hånden, ved modning i midten af september. Herefter gennemgår druerne en 10-12 dage lang mild Maceration Carbonique (udblødning under kulsyretryk) i cementkar før presning.

Vinen lagres herefter i kar i 6-8 måneder før filtrering og aftapning, hvilket bidrager til den rene kødfulde stil med frugt og saftighed. 

Oplevelsen 

Dette skaber en voluminøs, sprød og livlig og udtryksfuld Juliénas – med frodig og voluminøs krop, der emmer af generøs og saftig rigdom fra skovens bær og den ypperste og sprødeste elegance af mineralitet!

Duften er forførende aromatisk med noter af friske urter og violer, der mødes med skovens røde og blå bær, samt strejf af mineralitet.

Smagen er saftig, indbydende og generøs, med rigdom af skovens vilde, brombær, solbær, hindbær, jordbær og ribs, der forenes i en vidunderlig og frodig krop, med silkebløde taninner, og ender i en lang elegant afslutning af mineralitet. 

Vin og Mad
Et eminent match til retter med svampe, som vagtel eller fjervildt med svampe, Vol-au-Vent med brisler og svampe, samt retter rødt kød, sommerbuk, kalv, mørk Coq au Vin, og sågar grydestegt kylling som vor mor lavede den.
Nydes 15-16C grader

Om producenten

Domaine Pardon & Fils er en ældre familieejet vingård, hvis historie kan spores mere end 200 år tilbage i tiden!

Vingården er beliggende dybt inde i hjertet af vindistriktet Beaujolais, i den sydligste del af Bourgogne regionen, i landsbyen, Beaujeu, der siden middelalderen har dannet rammen om Beaujolais vinens hovedstad og, også lagt navn til distriktet. 

Her har Pardon-familien fra generation til generation skabt Beaujolais' 10 Cru’er, siden 1820, hvor Antoine Joseph Pardon, begyndte med at dyrke vinstokke ved Ermitage, i kommunen Régnié Durette.

Og som pioner begyndte Antoine også at markedsføre sine vine i Frankrig og Europa forud for sin tid.

Siden er vinmarkerne og passion for Beaujolais vin, blevet videre givet fra far til søn i generationer.

I begyndelsen af det 20. århundrede begyndte efterspørgslen på Domaine Pardons vine, og Antoines søn, Louis Aîné udvidede salget af familiens Beaujolais-vine til at omfatte den parisiske brasseriesektor, samt restauranter og hoteller i andre franske byer.

Domaine Pardon & Fils grundlægges officielt i 1921, da sønnerne Antoine og Louis tiltræder, som den nyeste generation af familien Pardon, og Louis forsøger at imødekomme den stigende efterspørgsel, ved at udvælge kvalitetsvine fra Bourgogne og Côtes du Rhône og derved øge Maison Pardon & Fils' berømthed i Frankrig.

Dog var det først årtier senere i 1965 at Domaine Pardon & Fils, med Antoines yngste søn Jean-Jacques, ved roret, at Domaine Pardon begyndte at udvikle på salget af vin i flaske. Indtil da, blev produktionen solgt i tønder.

Domaine Pardon & Fils udvider første gang sine hektarer med en ejendom og vinstokke i Fleurie i 1937, og siden er plots i de andre 10 Beaujolais Cru’er blevet tilføjet.

I dag skaber Domaine & Fils vine fra alle 10 Cru’er i Beaujolais, hvor druesorten Gamay Noir, på naturligste vis fylder langt størstedelen af produktionen. 

Druesorten Gamay tilpasser sig Beaujolais områdets terroir, som tilsammen skaber de egenskaber, der kendetegner hver og én af familien Pardons Cru’er.  Fra elegante, frugtige og smidige feminine vine, til de mere kraftfulde og struktureret vine med mere maskulin karakter.

Domaine Pardon & Fils har i det sidste århundrede været berømte for at skabe traditionelle, autentiske og typiske vine i hver af deres appellationer.

Familien udvælger desuden også stadig vine fra andre regioner: Bourgogne, Rhône-dalen og andre vine fra Frankrig, som eksporteres til mere end 13 lande, på 5 kontinenter.

Om Juliénas

Juliénas anses som den mest kraftfulde og robuste Beaujolais Crus vin, og er også en af de nordligste af de 10 Beaujolais Crus.

Beliggende i det nordvestlige hjørne af Beaujolais, grænsende op til de sydligste vinmarker i Mâconnais mod nord, den anden nordlige Cru Beaujolais, Saint-Amour i øst og den lille Cru Chénas mod syd. 

Vinområdet har navn efter den charmerende lille vin-landsby Juliénas, i hjertet af vindistriktet, der ifølge legenden skulle have fået sit navn efter den romerske leder Julius Cæsar.

Vinmarkerne er primært beplantet med druesorten Gamay Noir, der efter traditionen dominerer i hele Beaujolais og stortrives i distriktets terroir. 

Vinstokkene vokser her på tværs af de sydlige og sydøstlige skråninger af bjerget Mont du Bessay, hvor de første vinstokke skulle være plantet for mere end 2000 år siden. 

Juliénas er den af de 10 Beaujolais Crus, som har mest forskelligartede jordbund, der rummer både ler og sandsten, til områder domineret af granit og blå stenen, der består af diorit og skifer.

De tunge ler og sandstens dominerede jorde bidrager til vinenes kraft og robusthed, mens alle mineraler, tilføjer den fine elegance og mineralitet til vinene.  

Juliénas vinene er ofte kendetegnende ved at være livlige, saftige og robuste, med karakter- og udtryksfulde noter af blomster, skovens bær og krydderier. 

Juliénas fik tildelt egen AOC/AOP (Appellation d'origine contrôlée) i 1936.

Læs mere om Juliénas her!

Om Beaujolais

Beaujolais er det sydligst beliggende vindistrikt i Bourgogne, der strækker sig i en smal række af vinstokke, fra granitbjergene lige syd for grænsen til Mâcon i nord, til byen Lyon i syd. 

Vinområdet betragtes som et af de ældre franske vinområder, hvor vinproduktion og vindyrkningen menes at kunne spores mere end 2.000 år tilbage i tiden og forbindes med de romerske soldater.

Og det fortælles endda at den nordligst beliggende af de 10 Cru’er; Juliénas, skulle være opkaldt efter selveste Julius Cæsar.

Her er det ej landskabet, der adskiller sig voldsomt fra Bourgogne distriktet, med Mâconnais som den tætteste nabo i nord, men derimod terroir, fremstilling, druesorter og vinenes stil.

I modsætning til resten af Bourgogne, er hoveddruerne i Beaujolais ej druesorterne Pinot Noir og Chardonnay, men derimod Gamay og Aligoté.

I Beaujolais er størstedelen af vinene, der produceres, rødvine skabt på den blå drue Gamay Noir, der også anvendes til fremstilling af Rosévine, i let sammenspil med Pinot Noir.
Hvidvine skabes hovedsageligt på druesorten Aligoté, men Chardonnay, der forbindes med det øvrige Bourgogne, må også anvendes.

Vinene fra Beaujolais kan dermed repræsentere flere forskellige udtryk og i særdeleshed, helt andre end resten af Bourgogne.

Beaujolais er kendt for både regionens Beaujolais Villages, Beaujolais Nouveau, samt Beaujolais Supérieur – og i særligt for regionens 10 Cru’er; Côte de Brouilly, Moulin-à-Vent, Juliénas, Saint-Amour, Fleurie, Morgon, Chénas, Chiroubles, Regnié og Brouilly. 

Alle 10 Cru’er er beliggende i den nordligste del af Beaujolais og det er også her de bedste vine skabes, på druerne, fra de granitholdige østvendte skråninger i én af de 10 Cru ’er. 

Læs mere om Beaujolais her!