Rock Ferry 3rd. Rock Økologisk Sauvignon Blanc, Marlborough

Vinfakta
- Vintype: Hvidvin
-
Anbefalet til:
- Skaldyr, Rå
- Salat, Rå
- Skaldyr, Grillet
- Skaldyr, Kogt
- Grønne asparges, Grillet
- Smagstype: Aromatiske og tørre
- Region: Marlborough
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Sauvignon Blanc
- Årgang: 2022
- Alc. procent: 12,5 %
- Vinnummer: 1000192

Om vinen
Rock Ferry 3rd. Rock Sauvignon Blanc er en mageløs, sprød, aromatisk og elegant Marlborough Sauvignon Blanc, med noter af friske urter, stikkelsbær, græs, citrus, tomatstilke og mineralitet, helt efter kunstens regler!
Et mesterværk af en livlig økologisk Marlborough Sauvignon Blanc!
Druerne stammer fra Rock Ferrys vinmarker i Marlborough, hvor druerne plukkes og udvælges i hånden, inden de presses og mosten lægges til gæring med indfødt gær på egetræsfade.
Vinen blev lagres til slut på bærmen i rustfri ståltanke.
Lagringen på bærmen skaber tekstur, volumen og kompleksitet til vinen, og lagring i ståltanke, bevarer Sauvignon Blancs naturlige aromaer, og terroirets mineraler.
Oplevelsen
Dette skaber en uimodståelig, sprød, elegant og livlig Marlborough Sauvignon Blanc med intense friske og grønne aromatiske noter, om altid kendetegner Sauvignon Blanc i verdensklasse!
Duften er forførende frisk, intens og aromatisk med noter af friske urter, som citrongræs, tomatstilke og græs, der mødes med stikkelsbær, syrlige grønne æbler, citrus, snert hyldeblomst, og sprød og elegant mineraliet!
Smagen er rig, sprød og intens, med grønne Sauvignon Blanc noter af stikkelsbær, citrus, grønne æbler og hyldeblomst, der forenes i en voluminøs og elegant krop med livlig syre og en lang vedvarende afslutning af friskhed og sprød mineralitet.
Vin og Mad
En klassisk Sauvignon Blanc fra New Zealand er et godt match til fiske- og skaldyrsretter, som dampede blåmuslinger, østers og stegt hvidfisk, retter med tomat, grillet grønne asparges, lyst kød, samt retter med gedeost, som Salade Chevre Chaud.
Serveres ved 8-10C grader
Om producenten
Rock Ferry er en lille familieejet vingård beliggende i byen Blenheim, i hjertet af Marlborough regionen på Sydøens nordligste del i New Zealand.
Her, mellem vinstokke og nær Wairau-flodens bredder, har Tom og Fiona Hutchison dyrket vin, siden 1994, hvor Tom, efter at have studeret Viticulture ved Davis University i Californien, samt overværet vinproduktionen på nogle af de bedste domæner i Frankrig, vendte hjem og købte sin første vinmark i Marlborough; The Corners Vinyard.
I begyndelsen af 00’erne, købte parret det historiske Rock Ferry Cottage, og i 2005 fik vingården sit navn, efter det historiske Cottage.
Drømmen var at skabe vin, der tog udgangspunkt i en ægte terroir-filosofi, hvor så lidt menneskelig indblanding som muligt var nøgleordet, så vinmarkens egen karakter får lov at skinne.
I dag er vingården økologisk certificeret Bio Gro Organic og vinene fremstilles uden brug af kulturgær og med lav tilsætning af svovl.
Hvilket giver et gennemført rent udtryk til vinene, og lader det enestående terroir af løs jord, silt og mineraler, skinne igennem med skøn mineralitet.
Vingården er i det hele taget gennemført bæredygtig.
Tang bruges til gødning, og bier og hvepse lever i pagt med naturen, hvor bierne spiser de beskadiget druer, og hvepsene enhver mellus.
Vinmarkerne strækker sig i dag over godt 60 hektarer, fordelt over 4 vinmarker: Brookby Springs Vineyard, Corners Vineyard og Orchard Vineyard i Marlborough, samt Trig Hill Vineyard i Central Otago.
Der dyrkes druesorterne: Riesling, Pinot Blanc, Grüner Veltliner, Chardonnay, Pinot Gris, Cabernet Franc, Tempranillo, Nebbiolo, og naturligvis Marlborough regionens stolthed: Pinot Noir & Sauvignon Blanc!