Velkommen til GourmetWine

For at handle hos os skal du være over 18 år.

Er du fyldt 18 år?

For at handle på Gourmetwine.dk skal du være fyldt 18 år.
Læs mere på sikkerhedsstyrelsens hjemmeside

MATAHIWI, MOUNT HECTOR PINOT NOIR, WAIRARAPA

Matahawi 2017 Pinot Noir
New Zealand Marlborough
Flaskehalsen

MATAHIWI, MOUNT HECTOR PINOT NOIR, WAIRARAPA

Levering: 1-2 dage
14 dages returret
Fragt fra 49,-   |   Fri fra 999,-

Spar 40,00 DKK pr. fl.

149,00 DKK pr. fl. ved 6 fl.
189,00 DKK pr. fl.
Denne vin er på lager

Vinfakta

  • Vintype: Rødvin
  • Smagstype: Lette og elegante
  • Region: Marlborough
  • Indhold: 75 cl.
  • Drue: Pinor Noir
  • Alc. procent: 13 %
  • Vinnummer: 0041562345
MATAHIWI, MOUNT HECTOR PINOT NOIR, WAIRARAPA

Om vinen

Selv om New Zeeland ligger op af Australien, er landet ret køligt. Dette skyldes, at man aldrig er langt fra kysten uanset hvor man er i New Zeeland. Dermed har de perfekte betingelser for at lave vine på Pinot Noir-druen, der ikke har godt af ret meget varme. Dette er noget, som Matahiwis Alistair Scott udnytter til fulde for han elsker Pinot Noir. Hans ambition er at lave Pinot Noir, der matcher verdens bedste, og det er ved at lykkes. 

Druerne til Matahiwi Mount Hector Pinot Noir kommer fra vinmarker i det nordlige område Wairarapa. Mørkerøde kirsebær og behagelige blommer i næsen, en lidenskabelig følgesvend med krydrede, letristede noter.

Den forfriskende frugt overbeviser og viser kompleksitet på en delikat og forfinet vis. Storslået, fyldig og smidig finish - en Pinot Noir, der bærer præg af ædelt håndværk.
Nyd den med dit yndlingslam eller en Beef Bourguignon.

Det her er virkelig flot Pinot Noir, der viser hvorfor New Zeeland er med helt fremme når det gælder denne fantastiske drue, bare se på et udpluk af anmeldernes begejstring:

★★★★★ Wine Orbit
Ripe cherry and plum fruit characters are complemented on the nose by spicy, toasty oak. The flavour is all about fruit freshness, with a mouth-filling, supple finish. Enjoy with your favourite lamb dish or a full-flavoured Beef Bourguignon.

★★★★★ Flaskehalsen.dk
Det er ikke første gang, jeg smager druer fra Mt. Hector. Denne Matahiwi Estate-vin på Pinot Noir-druen har en let og lækker stil med en fortrinlig syre og en flot frugt i balance. Der er masser af sommerfrugt og sommerbær fra haven, og det giver en lækker og behagelig smagsoplevelse. Der er ikke de store overraskelser, men som man siger, så gør det jo ikke noget at gå i stå, hvis man står et godt sted. Og denne vin står et godt sted.

★★★★★ Smagpåvin
Let rubin i farven med fyldig aroma af modne, røde kirsebær, jordbærgrød, mælkechokolade og et lille drys af nellike. Den er tør, men den har også en fin blød, rød frugt, der kæler for mundhulen sammen med en flot rank syre. Jordbær, hindbær, tranebær, lidt grønt krydderi. Uprætentiøs og kølig Pinot Noir fra den sydlige del af Nordøen.

Om producenten

Matahiwis mastermind, Alistair Scott, elsker pinot noir. Derfor har han beplantet 60% af sit domæne med den måske mest besværlige druesort af alle - mellem 5 og 10 forskellige kloner fra hjemegnen Bourgogne. Ambitionen er at lave pinot, der matcher verdens bedste og det er ved at lykkes: Saftig, saftig blommet frugt læsker halsen, mens et krydret spor af vanille runder af. I skyggen af Tararuas-bjergkæden ligger Matahiwi-huset i et vinøst wonderland. Tørt klima, lange lyse dage, kølige nætter, let brise fra havet. Kløver, cikorie, boghvede skræmmer insekter væk og giver en naturlig biodiversitet i det bæredygtigt drevne vineri. Alistair Scott laver vin med lidenskab og vin, der er skabt til at blive drukket i godt selskab.

En brændende passion for kvalitetsvine

Hos Gourmet Wine er vi en lille fasttømret gruppe, der har en brændende passion for gode vine og god mad. Vi skelner ikke så meget til hvor vinen kommer fra, men udelukkende kvaliteten i flasken. Målet for os er at finde små kvalitets producenter, der laver vin med hjertet og stor passion.


Vores passion rækker om videre end etiketten på flasken, at finde de vine med god ”Value for Money”, der har en interessant historie bag sig, er det der driver os. Uanset om du er til god hverdags primitive, eller du ønsker eksklusiv Bordeaux, kan vi hjælpe dig.

Peter fra Gourmet Wine
 
GourmetWine bruger cookies og lokal lagring bl.a. for at huske dine indstillinger. Ved at bruge sitet accepterer du dette. Læs mere