Domaine Lucien Raimbault-Pineau Coteaux-du-Giennois Blanc ’Les Pointes’, AOP Coteaux-du-Giennois Loire

Vinfakta
- Vintype: Hvidvin
-
Anbefalet til:
- Vegetar, Rå
- Skaldyr, Rå
- Fisk, Grillet
- Ost, Bagt
- Salat, Rå
- Tærte, Bagt
- Smagstype: Aromatiske og tørre
- Region: Loire
- Indhold: 75 cl.
- Drue: Sauvignon Blanc
- Årgang: 2021
- Alc. procent: 12,5 %
- Vinnummer: 100099917

Om vinen
Domaine Lucien Raimbault-Pineau Coteaux-du-Giennois Blanc ’Les Pointes’, er en sprød, mineralsk og elegant Loire hvidvin fra Coteaux-du-Giennois appellationen.
Coteaux-du-Giennois, er et lille AOC/AOP klassificeret område, der ligger nær de mere berømte; Sancerre, Pouilly-Fumé & Menetou-Salon, i det yderste hjørne af Centre Loire, på grænsen til Chablis, Bourgogne.
Vinen er fremstillet udelukkende på druesorten Sauvignon Blanc, der stammer Domaine Raimbault-Pineaus lille plot på skråningerne i marken, "Les Vignes du Dimanche," i landsbyen St. Père, i Coteaux-du-Giennois, hvor jordbunden er domineret af ler, kisel og kalksten, der tilføjer mineralitet i vinene.
Efter høst og presning gæres druerne ved lav temperatur i rustfri ståltanke, inden vinen til slut lagres Sur Lie/på bærmen, inden den flaskes og frigives.
Oplevelsen
Dette skaber en bemærkelsesværdig flot, ren, tør og sprød Loire Sauvignoon Blanc med elegance, frugt og mineralitet, der afspejler terroir og Sauvignon Blanc druens sprøde og friske karakter!
Duften er aromatisk, intens og frisk med grønne noter af blomster, friske urter, stikkelsbær, tomatstilke, grønne æbler og hyldeblomst, der mødes med ren og elegant mineralitet.
Smagen er frisk, sprød og tør, med grønne noter, der følger med fra duften og forenes med citrus og eksotiske frugter, der ender i en lang velsmagende afslutning med vedvarende frugt og harmonisk syre, samt elegant mineralitet.
Vin og Mad
Et perfekt match til fiske- og skaldyrsretter, som østers, stenbiderrogn, stegt/grillet hvidfisk, ”Carpaccio of shells Saint Jacques” / Ceviche af kammusling, retter med tomat, gedeost, a la Salade Chèvre Chaud, tærter a la Quiche Lorraine og retter med asparges.
Serveres ved 10°-12°C
Om producenten
Domaine Raimbault-Pineau er en ældre familieejet vingård, hvis historie kan spores mere end 4 århundreder, og 13 generationer af samme familie, tilbage i tiden.
Vingården er beliggende i landsbyen Sury-en-Vaux, i hjertet af Centre Loire, nær Loire-flodens bred og de berømte områder: Sancerre, Menetou-Salon og Pouilly-Fumé.
Landsbyen er omringet af Sancerres bløde bakker, hvor vinmarkerne nyder godt af god eksponering og det enestående og ældgamle Kimmeridgian terroir af kridt, kalksten og mergel.
Domaine Raimbault-Pineau blev dannet af familien Raimbault, som har produceret vin i Sancerre området i mere end 4 århundreder.
Den første vinbønde i familien Denis Raimbault begyndte at dyrke og producere vin allerede i begyndelsen af 1600-tallet.
Og siden er viden, tradition og håndværk gået i arv gennem 13 generationer af Raimbault familien og i Loire-dalens mest berømte hjørne i og omkring områderne: Sancerre, Menetou-Salon, Pouilly-Fumé og Coteaux-du-Giennois.
Vinmarkerne dækker i dag 17 hektarer, der strækker sig over AOC appellationerne: Sancerre, Pouilly-Fumé, Menetou-Salon og Coteaux-du-Giennois.
I Sancerre ejer Domaine Raimbault-Pineau 40 separate parceller, som alle er plantet omkring landsbyen Sury-en-Vaux (La Montée de St. Romble, La Côte de la Pointe, La Côte de Sury).
Vinmarkerne gror her på bakker og velrettede, udsatte og beskyttede bjergskråninger, hvor jordbunden er domineret af tre terroir: Kalkholdig, kaldet Calcaire/Caillottes, Argilo-kalksten (Argilo-calcaire) og ler med flint (Argiles à Silex), der alle tilføjer mineralitet til vinene.
Pouilly-Fumé vinene skabes på Sauvignon Blanc druer fra marken ”La Montée des Lumeaux”, som ligger i landsbyen St. Martin-sur-Nohain. Her er jordbunden er domineret af ler og kalksten, som bidrager med den sprøde mineralitet i vinene.
I Coteaux du Giennois har familien Raimbault Sauvignon Blanc vinstokke på marken, "Les Vignes du Dimanche," i landsbyen St. Père, hvor jordbunden består lerkiselholdig jord på overfladen og en tør, kalkstensundergrund, som også tilføjer mineralitet til vinene.
Og i Menetou-Salon dækker Domaine Raimbault-Pineaus hektarer blot et lille plot på marken ”Les Chamblins”, som først blev en del af domænet for få år siden.
Alle vinmarkerne er bearbejdet på traditionel vis, med stor omhu og opmærksomhed på vinstokkene.